Kendall Jenner: pamokanti istorija, kaip balta Kardashianų klano varna pasiekė savo

Būdama 13-os Kendall Jenner (22 m.) panoro tapti modeliu. „Vieną dieną paprašiau: mamyte, pažvelk! Ir mamytė pasakė: einam į modelių agentūrą. O jau kitą dieną pasirašiau sutartį“, – pasakoja Kendall. Šiandien ji – daugiausia pasaulyje uždirbanti manekenė, turinti milijonus sekėjų socialiniuose tinkluose.

 Kendall Jenner.<br> Scanpix nuotr.
 Kendall Jenner.<br> Scanpix nuotr.
 Kendall Jenner.<br> Scanpix nuotr.
 Kendall Jenner.<br> Scanpix nuotr.
 Kendall Jenner.<br> Scanpix nuotr.
 Kendall Jenner.<br> Scanpix nuotr.
 Kendall Jenner su savo šeima.<br> Scanpix nuotr.
 Kendall Jenner su savo šeima.<br> Scanpix nuotr.
  Kendall Jenner.<br> Scanpix nuotr.
  Kendall Jenner.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 4, 2019, 7:15 PM

Vienos garsiausių pramogų pasaulio šeimos narė K.Jenner grožis mažai primena klasikinį, iš jos sklinda išskirtinė elegancija.

Bet tuo pasižymi daugelis moterų, vaikštančių Niujorko, Milano ir Paryžiaus podiumu. Tik jos neturi 90 milijonų „Instagram“ sekėjų ir nepriklauso geriausiai apmokamiems pasaulio modeliams.

2017-aisiais K.Jenner uždirbo 22 mln. dolerių ir iš pirmosios vietos po 15 metų karaliavimo išstūmė brazilę Giselę Bundchen.

Tamsiaplaukis modelis gimė 1995 m. Jennerių-Kardashianų šeimoje, kurios visi nariai tapo realybės šou ir socialinių tinklų žvaigždėmis.

Likus mėnesiui iki Kendall gimimo, teismas išteisino legendinę amerikietiškojo futbolo žvaigždę ir aktorių Orenthalą Jamesą Simpsoną. Jis buvo kaltinamas žvėriškai nužudęs savo žmoną Nicole kartu su meilužiu.

O.J.Simpsono gynėjas, velnio advokato įvertinimą gavęs Robertas Kardashianas – buvęs Kendall motinos pirmasis vyras – - ir visa šeima atsidūrė dėmesio centre.

Kendall buvo dveji, kai į Amerikos kino teatrus atkeliavo drama „Trumeno šou“. Vaikino istorija, kuris nežinodamas gyveno realybės šou žvaigždės gyvenimą. Kiekvienas jo žingsnis buvo įamžinamas kamerų ir rodomas viso pasaulio televizijos ekranuose.

Kendall buvo vienuolika, kai realybės šou „Viešas Kardashianų gyvenimas“ („Keeping Up With the Kardashians“) tapo ir jos gyvenimu.

Mintis savo šeimos gyvenimą padaryti visiems matomą šovė į galvą Kendall motinai Kristen Mary Jenner arba Kris. „Mama vadybininkė“, kaip vadinama gausios šeimos galva, geležine ranka tebevaldo savo verslo ir šešių vaikų likimus.

Bet ambicingų tikslų siekianti Kris prieš realybės šou „Viešas Kardashianų gyvenimas“ filmavimą sukvietė šeimą ir pažadėjo: jei kas nors jausis nejaukiai, viskas bus tuojau pat nutraukta.

Gal tada Kris tikrai galvojo, kad taip ir pasielgs. Bet to nepasakysi apie jos atžalas, žinojusias, kad sumaniosios mamytės nesustabdysi.

Ji nesibodėjo įkelti į internetą net privatų savo dukters Kim pornografinės juostos įrašą. Apsukrioji Kris tapo šios vaizdajuostės režisiere, kone stovėdama už kameros.

„Mama vadybininkė“ tiesiog pakartojo skandalą, į kurį buvo įsivėlusi jos dukters Kim draugė Paris Hilton.

Nieko nuostabaus, kad pagrindine sensacingosios vaizdo juostos heroje tapo gražuolė Kim. Viskas, kuo domisi prabangaus gyvenimo mėgėja, aukštuomenės įžymybė – mados tendencijos.

Kim mėgino tapti aktore, bet už savo „pasiekimus“ gavo Auksinę avietę. Už bandymus dainuoti, įrašinėti vaizdo klipus – tik Blogiausios televizijos realybės šou atlikėjos vardas.

Kim nuotraukomis žurnalai tebepuošia savo viršelius ir nėra nieko, ko pasaulis nežinotų apie ją.

Kodėl ji tokia neįtikėtinai populiari? To negalėtų paaiškinti net apsukrioji „mama vadybininkė“.

Žvaigždėmis tapo ir Kim seserys – Kourtney, Khloe ir brolis Robertas Kardashianas jaunesnysis. Ir net buvęs antrasis Kris Jenner vyras Bruce'as Jenneris, po lyties keitimo operacijos tapęs Caitlyn Jenner. Žinoma, ir jų bendros dukterys Kendall ir Kylie.

„Jau nuo vaikystės lankausi priėmimuose ir pasirodau ant raudonojo kilimo. Ir dėl to nė kiek nesijaudinau, kai prasidėjo realybės šou. Tik kartais pagalvodavau: leiskite man bent namų užduotis padaryti ir susitikti su draugais“, – sako Kendall.

Bet K.Jenner žodžiai neskamba kaip skundas, veikiau kaip pasididžiavimas, kad jos gyvenimas pasuko būtent šiuo, o ne kitu keliu.

„Kai tėvai sakydavo, jog pabandys dar kartą, visada pasiekdavo savo. Mano tėvas dešimt metų atkakliai treniravosi ir laimėjo aukso medalį dešimtkovės rungtyje 1976 m. olimpinių žaidynių metu.

Mama nebaigė jokios verslo mokyklos, – visą susikūrė savo darbu. Mane supa žmonės, kurie kažką daro. Mano aplinkoje nėra tokių, kurie sėdi rankas sudėję ir laukia kas ką nors „numes“ ar pasiūlys“, – sako Kendall.

Kardashianų-Jennerių šeima greitai sudaro sandorius, lyg vadovautųsi „Carpe diem!“ – „Gyvenk šia diena!“.

Bet elegantiškas aukštosios mados pasaulis ilgą laiką nenorėjo įsileisti skandalingosios realybės šou šeimos dukterų. Juk Kim nusipirko šlovę savo figūros ypatybėmis – pasididinusi sėdmenis.

Ir nors pagrindinis elito žurnalas „Vogue“ nelaikė Kim tikra įžymybe, ji atsidūrė ant jo viršelio su būsimuoju sutuoktiniu, reperiu Kanye Westu (41 m.).

Elitas piktinosi, bet pasaulis vėl buvo parklupdytas prie skandalingosios šeimos kojų.

Kendall teigia, jog ji visada buvusi kitokia nei jos įžymiosios seserys, nugrimzdusios į rožinį, spindintį pasaulį.

„Ir jaunesnė turėjau mažai draugų. Dažniausiai būdavau viena ir tai man buvo malonu. Mane supo žirgai – mano geriausi draugai. Šis prisipažinimas dabar skamba dramatiškiau nei buvo iš tikrųjų!“ – sako K.Jenner.

„Viešas Kardashianų gyvenimas“ – tai spoksojimas į turtingųjų namus pro rakto skylutę, kur esama pykčio, susitaikymų ir ašarų, buvo taiklus „mamos vadybininkės“ Kris šūvis.

Kita vertus, televizijos realybės šou atrodo pigiai ir nepadoriai. Prabangos industrijai, priešingai, reikalingas išskirtinumas, paslaptingumas.

„Privalėjau beveik dvigubai sunkiau dirbti, kad kiekvienas suprastų, jog modelio profesiją vertinu rimtai ir tai ne tik dėl pinigų. Daugelis galvojo: na, žinoma, Kendall Jenner visa tai daro dėl šou. Bet siekiau ilgalaikės modelio karjeros. Norėjau, kad būčiau vertinama rimtai“, – sako Kendall.

Pradžioje skeptiškai nusiteikęs buvo ir madų dizaineris Marcas Jacobsas, kai garsiosios šeimos atstovei Kendall atėjus į jo madų kolekcijos modelių atranką.

„Pirmoji mano reakcija – niekada nenorėsiu su ja bendradarbiauti, nes ji iš Kardashianų-Jennerių klano“, – kartą prisipažino M.Jacobsas.

Bet ją pamatęs, garsusis madų kūrėjas greitai pakeitė nuomonę. 2014-aisiais Kendall ant podiumo demonstravo M.Jacobso kolekcijas.

Paskui sulaukė pasiūlymų iš „Givenchy“, „Chanel“, „Dolce&Gabbana“ madų namų.

Kendall prasiskynė kelią savo jėgomis – to išmoko iš savo tėvų. Bet nuo jų stengėsi laikytis atokiai.

„Savo šeimai uždraudžiau ateiti į pirmąjį mano pasirodymą ant podiumo. Nenorėjau, kad žmonės sakytų, jog dėl šios karjeros prisidėjo mano šeima. Tai – mano trokštamas ir pasirinktas kelias“, – sako K.Jenner.

Ir nėra lengvas.

„Keliauju po pasaulį, dalyvauju fotosesijose. Paskui einu į viešbutį ir žiūriu televizorių. Vienišas verslas“, – sako Kendall.

Praėjusiais metais dėl įtampos, stresų, ji pradėjo bijoti skrydžių. Kuriam laikui Kendall pasinėrė į gyvenimą, kurio beveik nepažinojo – privatų.

„Daug laiko praleidau žirgyne. Jodinėjimas – tarsi terapija. Būtent žirgai sugrąžino man pusiausvyrą“, – sako modelis K.Jenner.

Nejau įžymiosios Kardashianų-Jennerių šeimos narė galutinai atsisveikino su realybės šou?

Vargu.

Juk turėdama 90 milijonų „Instagram“ sekėjų Kendall nuolat turi pažerti naujienų iš savo gyvenimo. Tą ji ir daro.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.