Melania Trump – Baltųjų rūmų maištautoja: kaip pirmoji JAV ponia laužo protokolą?

2016-ųjų lapkritį buvęs slovėnų ir amerikiečių kilmės modelis Melania Trump (48 m.) tapo pirmąja JAV dama ir nuo to laiko jos gyvenimas pasikeitė iš esmės.

Melania Trump.<br>„Scanpix“ nuotr.
Melania Trump.<br>„Scanpix“ nuotr.
Melania, Donaldas ir Barronas Trumpai.<br>„Scanpix“ nuotr.
Melania, Donaldas ir Barronas Trumpai.<br>„Scanpix“ nuotr.
Melania Trump.<br>„Scanpix“ nuotr.
Melania Trump.<br>„Scanpix“ nuotr.
Melania Trump.<br>„Scanpix“ nuotr.
Melania Trump.<br>„Scanpix“ nuotr.
Melania Trump.<br>„Scanpix“ nuotr.
Melania Trump.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 9, 2019, 12:46 PM

Dabar tituluota gražuolė yra it po didinamuoju stiklu, tad priversta kasdien laikytis griežto protokolo. Tai pavyksta ne visada – savo elgesiu M.Trump kartais parodo daugiau, nei derėtų.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad buvimas pirmąja ponia nėra sunkus, bet išties ši veikla neapsiriboja tik vyro lydėjimu į oficialius renginius ar vardinių pietų rengimu – aiškiai reglamentuotų taisyklių turi laikytis ne tik karališkųjų šeimų atstovai, bet ir pirmosios šalies šeimos.

Pastaruosius dvejus metus šeimos židinį M.Trump kuria oficialioje prezidento rezidencijoje, o pirmosios ledi vaidmuo moteriai vis dėlto nėra lengvas – manoma, kad ji iki paskutinės akimirkos netikėjo, jog ekscentriškasis sutuoktinis gali nugalėti prezidentinėse lenktynėse.

Rizikingi įvaizdžiai

M.Trump pavardė jau ne pirmus metus atsiranda rinkimų, per kuriuos renkamos stilingiausios moterys, sąrašų viršūnėse. Nors moters įvaizdis apgalvotas, klaidų dėl protokolo nepaisymo pasitaiko ir jai.

Pavyzdžiui, 2018-ųjų birželį M.Trump atvyko aplankyti migrantų vaikų prie JAV ir Meksikos sienos vilkėdama striukę su užrašu „Man tikrai nerūpi, o tau?“

Nuotraukos, kuriose M.Trump įamžinta su sportine rusvai žalsvos spalvos striuke lipanti į lėktuvą, žaibiškai išplito internete.

Pirmosios ponios atstovė Stephanie Grisham tai pakomentavo taip: „Nebuvo jokios užslėptos žinutės. Tai striukė. Tikiuosi, kad po šiandienos svarbaus vizito Teksase žiniasklaida nenuspręs viso dėmesio skirti jos garderobui.“

Pati sau ponia Trump

Praėjusių metų pradžioje pasirodė žinučių, kad Trumpų šeimą ištiko krizė. Užsienio žiniasklaida kėlė versiją, kad tai dėl Donaldo Trumpo pomėgio „pasukti į kairę“.

Buvusi pirmoji JAV ponia Jacqueline Kennedy prieš panašius gandus užmerkdavo akis, o M.Trump net neketino sudaryti įvaizdžio, kad jos šeimoje viskas gerai.

Sutuoktinio išdavystė taip stipriai sužeidė moters savigarbą, kad ji sugalvojo keršto planą.

Praėjusių metų sausio 30 d. ponia Trump šiurkščiai pažeidė protokolą – be vyro atvyko į Jungtinių Amerikos Valstijų Kongresą, kur jis turėjo pasakyti kalbą apie šalies padėtį.

Neskubėjo į Baltuosius rūmus

M.Trump nuo pat pradžių leido suprasti, kad nebus antroji Michelle Obama (54 m.), o pagrindinius jos prioritetas ir toliau liks vienintelės atžalos – sūnaus Barrono (12 m.) – gerovė.

Būtent dėl šios priežasties ji neskubėjo persikelti į Vašingtoną, taip sulaužydama dar vieną seną tradiciją.

Įprasta, kad naujai išrinktas šalies prezidentas su pirmąja ledi persikelia į Baltuosius rūmus iš karto po inauguracijos.

Melanios atveju viskas kitaip – pirmuosius pusę metų D.Trumpui naujuosius namus jaukintis teko pačiam. Tiesa, žmona lankė vyrą Baltuosiuose rūmuose, bet visada sugrįždavo į Niujorką.

Oficiali M.Trump apsisprendimo versija skelbia, kad moteris nenorėjo kelti papildomo streso sūnui Barronui, tad apskaičiavo, jog bus geriau, jei jis mokslo metus baigs sau pažįstamoje aplinkoje.

„Melania – nuostabi mama, ji visą save atiduoda sūnui. Nestebina, kad ji geriau jaučiasi susitikimuose su vaikais.

Ji nesiruošia kištis į politiką, nes jos tikslas – būti atrama vyrui“, – pirmosios ledi sprendimą komentavo istorijos profesorė dr. Jean Wahl Harris.

K.Pukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.