Trečiosios atžalos besilaukianti L. Mazalienė atvirai apie motinystės atradimus

2019-ieji „Mamų radijo“ įkūrėjai Laurai Mazalienei prasidėjo itin džiugiai – jos ir žurnalisto Šarūno Mazalo šeima paskelbė, kad netrukus pasaulį išvys trečioji jų atžala. Dvi dukrytes – trejų Deimilę ir pusantrų metukų Aurėją – jau auginanti Laura tikina, kad kiekvieno kūdikio laukimas buvo skirtingas, o visoms būsimoms mamoms linki daugiau klausyti savo nuojautos.

 L. Mazalienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 L. Mazalienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 L. Mazalienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 L. Mazalienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 L. Mazalienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 L. Mazalienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 9, 2019, 3:27 PM

– Nors netrukus mama tapsite trečiąkart, gyvenimo tempas nelėtėja: dirbate, keliaujate, rūpinatės vis augančia šeimyna. Kaip viską suspėjate?

– Vaikai mudviejų su vyru gyvenimo nesustabdė – atvirkščiai, jį tik papildė. Todėl nesuprantame, kodėl gimus vaikams reikėtų užsidaryti tarp keturių sienų. Savo atžaloms norime parodyti, koks gražus yra pasaulis ir kokie šilti žmonės mus supa. Nusprendę turėti vaikų, kartu nusprendėme ne tik juos auginti, bet ir augti patys – visi kartu tai ir darome.

– Koks Jums yra šis, trečiojo kūdikio, laukimas?

– Gali atrodyti, kad laukiantis antrą, trečią ar ketvirtą kartą tas laukimas praranda pirminį žavesį – tokį pasvarstymą neretai išgirstu ir iš savo draugių. Tačiau tai netiesa! Pirmasis nėštumas su savimi atsinešė daug nežinomybės, abejonių, įtampos. Kai laukiausi Andrėjos, maniau galėsianti labiau atsipalaiduoti – juk viskas jau žinoma, praeita ir patirta. Tačiau jaučiau didelę pareigą rūpintis vyru ir pirmąja dukrele, tad nesuspėjau tuo atsipalaidavimu pasimėgauti. O šis laukimas dar kitoks – tai, greičiausiai, jau paskutinioji mūsų atžala, tad šiuo laikotarpiu nusprendžiau labiausiai rūpintis savimi. Skiriu daugiau laiko knygoms, rūpinuosi ramybe galvoje ir širdyje – džiaugiuosi kiekviena diena! Ir vyrui sakau: „Turi mane lepinti!“.

– Ar pradėjote ruošti kūdikio kraitelį?

– Dar ne, pirmiausia norime sužinoti, ko – broliuko ar sesutės – sulauks Deimilė ir Aurėja. Jei į mūsų šeimą ateis trečia dukrytė, bus lengva ir paprasta – turime daug „užkaupto“ turto (juokiasi), o jei sulauksime sūnelio, reikės investuoti truputį daugiau. Man atrodo, kad svarbiausia atrasti patikimą šeimos gydytoją, tinkamas ir alerginės reakcijos nesukeliančias sauskelnes bei patogius pirmuosius drabužėlius – visa kita ateis savaime.

Prekių vaikams pasirinkimas šiandien itin didelis, tad pasiklysti nesunku. Man norisi, kad vaikai augtų švarioje, saugioje ir patikimoje aplinkoje, kad juos supantys daiktai – sauskelnės, drabužėliai, žaislai – jų neerzintų, jie jaustųsi jaukiai ir maloniai. Todėl dažniausiai renkuosi švelnias, bekvapes priemones, tinkančias alergiškiems vaikams.

Mūsų šeimos atradimas – „Lupilu“ prekės ženklas, kurio produkcijos įsigyti galima prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse. Tai tik įrodo, kad kokybiškos prekės vaikams neprivalo kainuoti daug. Mūsų pažintis prasidėjo nuo bekvapių, jautriai kūdikio odelei draugiškų sauskelnių. Ir pati nepajutau, kaip namuose atsirado ir šio prekės ženklo skalbimo priemonės, ekologiškos drėgnos servetėlės, ir drabužėliai. Kiekviena šeima turi atrasti tai, kas labiausiai tinka būtent jiems. Mano patarimas – įdėmiai perskaityti sudėtį ir nedėti lygybės ženklo tarp kainos ir kokybės.

Žinoma, kaip tikriausiai daugelis mamų, augindama pirmąją dukrelę perėjau ir „mano vaikas vertas tik brangiausių sauskelnių, drabužėlių ir viso kito“ etapą – dabar pati iš to laikotarpio juokiuosi. Juk ne pinigais matuojama kokybė! Juolab, kad augant šeimai vis svarbesnis tampa ir finansinis aspektas – sutaupytus pinigus mieliau išleidžiame bendram laisvalaikiui.

– Ko jau išmokote rūpindamasi Deimile ir Aurėja?

– Atsipalaiduoti ir pasitikėti savimi – to pirmiausia ir linkiu visoms būsimoms mamos. Tai nėra lengviausia užduotis – juk tas pasitikėjimas dažniausiai ateina su patirtimi. Tačiau tikiu, kad jokiose knygose, forumuose ar laikraščių skiltyse nėra geresnio patarimo, nei tas, kurį padiktuoja mamos nuojauta.

Turime suprasti, kad visų mūsų sūnūs ir dukros yra skirtingi ir lyginti juos beprasmiška – ne tokia turėtų būti motinystė. Šis nuostabus etapas – pati geriausia ir gražiausia mokykla tėvams, o vaikams – tvirčiausias pagrindas būsimam gyvenimui ir saugiausias laikotarpis. Tad svarbiausia – meilė, įsijautimas ir buvimas kartu čia ir dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų