Paryžiaus aukštosios mados savaitėje sužibėjo lietuvaitė

Daug kas gali pasikeisti per 14 metų, bet vienas dalykas išlieka – Naomi Campbell supermodelio žvaigždė. Po ilgos pertraukos ši 48 metų gyva legenda netikėtai pasirodė ant podiumo „Valentino“ kolekcijos pristatyme Paryžiaus aukštosios mados savaitėje, ir visas mados pasaulis apsalo iš nuostabos ir grožio.

 G. Dukauskaitė ir N. Campbell.<br> Organizatorių ir Scanpix nuotr.
 G. Dukauskaitė ir N. Campbell.<br> Organizatorių ir Scanpix nuotr.
„Valentino“ kolekcija.<br>Scanpix nuotr.
„Valentino“ kolekcija.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 24, 2019, 6:23 PM, atnaujinta Jan 25, 2019, 10:40 AM

Kartu su N.Campbell tarp „Valentino“ pasirinktų modelių Paryžiuje buvo ir lietuvė Giedrė Dukauskaitė. Ji žingsniavo podiumu demonstruodama plataus kirpimo gėlėtą suknelę. Pirmoje eilėje iš pasigėrėjimo „Valentino“ drabužiais apsiverkė dainininkė Celine Dion, stebėjusi kolekcijos pristatymą Paryžiaus dvare „Hotel Salomon de Rothschild“.

„Valentino“ aukštoji mada žavėjo visu žydėjimu – suknelės mirgėjo rožėmis, ramunėmis ir aguonomis. Spalvos plazdėjo lengvame šifone ir satine. N.Campbell pasirodė paskutinė, vilkėdama ištaigingą permatomą juodą šilkinę suknią su raukiniais iki žemės.

„Valentino“ kolekcijos pristatymas buvo vienas iš įspūdingiausių Paryžiaus aukštosios mados savaitėje, kuri pasibaigė ketvirtadienį. Čia kasdien švytėjo Lietuvos supermodelis G.Dukauskaitė. Prieš „Valentino“ renginį trisdešimtmetė lietuvė, kilusi iš Raseinių, demonstravo ir tokių svarbių mados namų kaip „Dior“, „Givenchy“ ir Alexandre Vauthiero kolekcijas.

Viena ryškiausių šio dešimtmečio Lietuvos manekenių G.Dukauskaitė „Givenchy“ kolekcijoje tarsi nužengė iš pasakos su balta žemę siekiančia suknele su gipiūro elementais. A.Vauthiero kolekcijoje lietuvė atrodė nepriekaištingai vilkėdama, atrodytų, paprastą, bet be galo elegantišką juodą golfą ir lengvą blizgų perregimą sijoną.

Vieną įdomiausių renginių Paryžiuje surengė „Dior“, Auguste Rodino muziejaus sode pastatę cirko palapinę ir pasamdę visą akrobačių trupę, kurios rodė triukus pristatymo metu. Čia G.Dukauskaitė spindėjo auksu kaip senovės graikų deivė.

Paryžiaus aukštosios mados savaitė vyksta dukart per metus, kiekvieną sausį ir liepą. Tai yra išskirtiniausias ir prabangiausias renginys mados pasaulyje. Kitaip nei įprastos mados savaitės, aukštosios mados kolekcijos, vadinamos „haute couture“, dažniau primena meno kūrinius, čia fantazijai nėra ribų ir niekas negali priekaištauti dėl įnoringų dizainerių kūrinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.