Po mokytojos įžeidimo – ilgi metai dietos: plius dydžio modelis nebegali tylėti

Prestižinio žurnalo „Sports Illustrated“ modelis Kate Wasley (24 m.) žiniasklaidai papasakojo apie kančią dėl visą gyvenimą persekiojusių patyčių dėl putlesnių formų. Jauna australė prisipažino, kad labiausiai ją traumavo mokykloje išgirsti komentarai, kurių autorė – mokytoja.

Kate Wasley. <br>Instagramo nuotr. 
Kate Wasley. <br>Instagramo nuotr. 
Kate Wasley. <br>Instagramo nuotr. 
Kate Wasley. <br>Instagramo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 27, 2019, 6:42 AM

Nuo tada prasidėjo kankinanti Kate dieta. Mergina stengėsi per dieną suvartoti daugiausia 800 kalorijų. Laimė, pasaulį užvaldžius plius dydžio modelių kultui, ji pagaliau galėjo šiek tiek atsipalaiduoti ir didžiuotis savo putniomis formomis.

„Mokykloje buvau mažiausiai 8-10 kilogramų sunkesnė. Nepaisant to, niekada nebuvau išskirtinai savimi nepasitikinti. Nugirdusi nemalonų komentarą, lengvai jį užmiršdavau.

Buvau įsitikinusi, kad nieko nenutiks jei kiekvieną dieną valgysiu picą, gersiu šaltą kavą su pienu ir nesimankštinsiu. Tiesiog buvau laiminga ir net neįsivaizdavau savęs metančios svorį“, – tikino ji. 

Visgi kovoje su patyčiomis nugalėjo mokyklos pedagogė. Gerokai vyresnė moteris nevengė pasityčioti iš stambesnio sudėjimo mokinės, kol išvedė ją iš kantrybės... 

„Ėmiau vieną po kitos mėginti dietas: proteininė ir sulčių dietos, detoksikacija ir t.t. Neradau tokios, kuri mane priverstų jaustis laiminga nevalgant.

Buvau užstrigusi kalorijų skaičiavime. Įtariai žiūrėjau net į kramtomąją gumą, kasdien plakiau ledo, citrinų sulčių ir špinatų glotnučius. Stengiausi sportuoti iki tol, kol pradėdavo skaudėti. Ir, Dieve, pagaliau mano kūnas sutvirtėjo!“ – pasakojimą tęsė modelis.

Visgi ji prisipažino, kad nuolat save spausdama į šiuos rėmus jautėsi ne tik nelaiminga, bet ir nuolat pavargusi. Neturėjo nei energijos, nei motyvacijos. Galop Kate pradėjo pulti nerimo priepuoliai.

„Būdama 18-kos atsisakydavau eiti su draugais išgerti, pasilinksminti, nes atrodė, kad kuo lieknesnė tampu, tuo labiau imu savimi nepasitikėti. Aš visiškai nesimėgavau gyvenimu, nes nekenčiau savęs“, – sakė ji.

Viskas apvirto aukštyn kojomis, kai Kate pradėjo mokytis asmeninės trenerės specialybės. Įgijus sveikos gyvensenos pagrindus ji įsisavino, ką reiškia subalansuota mityba ir jos ėmėsi. Tik tuomet suprato, kad visos dietos, kurių ji laikėsi kūnui nešė daugiau žalos nei naudos.

„Dabar, kai priėmiau savo kūną tokį, koks yra, jaučiuosi daug laimingesnė. Tačiau kelias iki čia buvo labai sunkus“, – pripažįsta Kate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.