Karolina Meschino ir Rolandas Mackevičius parodė savo tatuiruotes

Visuomenėje tatuiruotės sulaukia dvejopo įvertinimo. Vieniems tai – reikšminga puošmena, kitiems – kūno žalojimas.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
 R. Mackevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 R. Mackevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 R. Mackevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 R. Mackevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Karolina Meschino su mylimuoju Remigijumi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Karolina Meschino su mylimuoju Remigijumi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 K. Meschino.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 K. Meschino.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-02-02 18:44, atnaujinta 2019-02-02 18:53

Atrodo, kad Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždės Rolandas Mackevičius (34 m.) ir Karolina Meschino (23 m.) save priskiria piešinių ant kūno mėgėjų stovyklai. Mat jų kūną puošia ne viena tatuiruotė, subtiliai slepianti tikrai ne nuobodaus gyvenimo istoriją.

Tatuiruočių menas mena Egipto faraonų laikus. Senovėje piešiniai ant kūno buvo savotiška vizitinė kortelė – jie rodydavo asmens kilmę, gentį, kuriai jis priklauso.

XIX a. kūną dekoruoti amžinais piešiniais panoro ir aristokratija, o šimtmečiu vėliau tatuiruotės paplito žemiausiuose socialiniuose sluoksniuose.

Šiandien religiniai simboliai ir gyvūnų tatuiruotės dažnai nebeturi nieko bendra su nusikalstama veika ar seniausia pasaulyje profesija. Kita vertus, dauguma besitatuiruojančiųjų piešinių simbolikai nebeteikia išskirtinės reikšmės.

TV laidų ir renginių vedėjas R.Mackevičius pirmąja tatuiruote pasipuošė gana vėlai. Būdamas maždaug trisdešimties metų garsusis „radistas“ ant kojos išsitatuiravo pelėdą.

„Visi turi pelėdos tatuiruotes. Visi – naktiniai paukščiai“, – apie idėją išsitatuiruoti išminties simbolį šmaikštavo jis.

Vis dėlto viena tatuiruote, kitose kultūrose siejama su tamsos jėgomis ir blogiu, Rolandas neapsiribojo. Šiuo metu jo kūną puošia septynios tatuiruotės.

„Man labai gražūs marinistiniai motyvai. Turiu tatuiruočių, susijusių su jūra, tokių kaip septynių burių laivas, žiūronai, kompasas ir inkaras su žmonos vardu“, – jausmingai tęsė Rolandas.

Ir tai – dar ne pabaiga. Pramogų pasaulio žvaigždė turimus piešinius ant kūno planuoja tobulinti, o ateityje pasidaryti dar daugiau tatuiruočių. Tiesa, šį kartą daugiau dėmesio garsenybė norėtų skirti tatuiruotėms, ženklinančioms įvykius, susijusius su jo vaikais bei žmona.

Pasenti pasidabinęs tatuiruotėmis jis taip pat nebijo. Atvirkščiai – Rolandas mano, kad senyvo amžiaus žmogus, pasipuošęs piešiniais ant kūno, atrodo itin stilingai.

Paklaustas apie skausmą, patirtą darant tatuiruotę, vyras atsakė nė nesudvejojęs.

„Skausmo mažai, išvargina ilgos sesijos. Tiems, kurie pasidaro mažą tatuiruotę, tokią kaip dobilas ar, mano draugo atveju, dešrainis, tikrai neskauda. Tačiau kai sesija trunka ilgai – 5–6 valandas, kūnas pavargsta nuo skausmo, jis pradeda drebėti“, – sakė Rolandas.

Įdomiai vyras vertina ir dvasinę tatuiruočių reikšmę. Mitu, kad paprastas piešinys ant kūno gali keisti žmogaus likimą, Rolandas netiki. Jo nuomone, norint, kad tatuiruotė turėtų dvasinę vertę, būtinas ilgas, specifinis ir nuoseklus pasirengimo procesas, ceremonija.

„Visko gali būti. Yra daugybė dalykų, kurių mūsų protas nesuvokia“, – paslaptingai mintį užbaigė Rolandas.

Instagramo žvaigždė K.Meschino tiki, kad žmogaus energetikai įtaką gali daryti bet kokia tatuiruotė.

„Esu tikinti, bet visuomet bijau tatuiruotis religinę simboliką – kryžius ar kitus ženklus, kurie susiję su mirtimi. Todėl stengiuosi kūną puošti tik pozityviais piešiniais: esu išsitatuiravusi fėją, ant kojos turiu picos piešinį, ant žando – širdelę“, – pasakojo ryškaus įvaizdžio mėgėja.

Priešingai nei Rolandas, pirmąją tatuiruotę ji pasidarė paauglystėje. Mergina prisipažįsta – tatuiruotę kurį laiką teko slėpti nuo tėvų, kurie šešiolikmetės minčiai kūną puošti piešiniais nepritarė. Taip pat socialinių tinklų garsenybė Rolandą pralenkia ir tatuiruočių skaičiumi – jų ji turi net aštuoniolika!

„Turiu daug tatuiruočių, turinčių skirtingas reikšmes. Jos atspindi mano būseną tam tikru gyvenimo laikotarpiu. Yra ir juokingų – dabar žvelgiu į tą, kurią pasidariau būdama paauglė. Bet nė dėl vienos tatuiruotės tikrai nesigailiu, pažvelgusi į jas prisimenu, kokios emocijos mane tuomet aplankė. Tokio prisiminimo negali gretinti su jokia nuotrauka“, – kalbėjo mergina.

K.Meschino, kaip ir Rolandas, labiau giria spalvotas tatuiruotes. Nuomonės formuotojos požiūriu, tokie piešiniai ant kūno atrodo efektingiau.

Mergina atskleidė – jos tatuiruotės darytos ne tik Lietuvoje, bet ir Italijoje.

„Lietuvoje tatuiruotes dariausi pas tą pačią meistrę. Apskritai tatuiruotės man – lyg savotiškas fetišas. Nebebegaliu sustoti“, – sakė Karolina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?