Paaiškėjo nežinomi faktai apie prestižiniuose apdovanojimuose sužibėjusią lietuvę

Londone įsitvirtinusi aktorė Giedrė Jackytė (26 m.) gali pasigirti vaidinusi tokiuose filmuose kaip „Juros periodo parkas: kritusi karalystė“, „Žvaigždžių karai“, „Misija neįmanoma: atpildo diena“. Tiesa, kol kas masinėse scenose, nors mažesnio biudžeto juostose jau yra vaidinusi ir pagrindinius vaidmenis.

G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
G. Jackytė. <br>Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Agnė Mačiulytė

Feb 7, 2019, 10:43 AM

Prestižiniame Londone vykusiame renginyje „Gold Movie Awards“ sužibo lietuviškas veidas. Ant raudonojo kilimo geltonplaukė, mėlynakė Giedrė kaipmat patraukė susirinkusiųjų dėmesį. Tačiau daug informacijos apie Didžiosios Britanijos sostinėje gyvenančią iš Kazlų Rūdos kilusią artistę rasti nepavyko, buvo aišku tik viena – aktorės karjerą mergina pradėjo visai neseniai.

Pasirodo, Giedrės gyvenimas daug spalvingesnis, nei rodo į internetą įkeltas jos gyvenimo aprašymas. Į Londoną ji emigravo taip pat, kaip ir daugelis tautiečių, – iš karto po mokyklos baigimo. Jau septynerius metus Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Giedrė sako šią šalį pasirinkusi todėl, kad čia daug karjeros galimybių. Kaip teigia mergina, čia užaugo ne vienas garsus šokėjas ir aktorius.

„Į Didžiąją Britaniją atvyksta daugybė artistų iš viso pasaulio. Jie semiasi žinių, filmuojasi garsiausiose pasaulio studijose, tokiose kaip „Warner Bros. Pictures“, „Pinewood Studios“ ir daugelyje kitų. Galimybės šioje šalyje neribotos, menai čia itin klesti“, – sakė Giedrė.

Viena meno rūšimi ambicinga mergina neapsiriboja. Šalia vaidybos jos gyvenime yra ir šokiai. Masinėse scenose ji pradėjo filmuotis vos baigusi šokio studijas. Giedrei teko vaidinti populiariuose filmuose „Juros periodo parkas: kritusi karalystė“ , „Žvaigždžių karai“, „Misija neįmanoma: atpildo diena“. Pasirodymas kine įkvėpė Giedrę mokslus tęsti dramos mokykloje, ten ji studijuoja iki šiol. Be vaidybos studijų, mergina vadovauja savo šokių kompanijai „Global Juno: Women in Dance“.

Ir Giedrės gyvenimas sukasi tarsi vaidybą ir šokius jungianti kino juosta.

„Kiekviena mano diena skirtinga. Dienos, kai turiu filmuotis, labai ilgos, filmavimo aikštelėje tenka praleisti 12–14 valandų. Kitomis dienomis ruošiuosi atrankoms, šokių ar vaidybos pamokoms, dirbu savo kompanijoje. Vaidyba ir šokiai vienas kitą papildo. Abu šiuos dalykus labai mėgstu“, – pasakojo ji.

Giedrė atvira – jei patinka tai, ką darai kiekvieną dieną, tai tampa tarsi mėgstamu hobiu. Ir ji neperdeda. Studento suolą vis dar trinanti lietuvė jau spėjo sukurti du vaidmenis. Televizijos seriale „Mano naktiniai košmarai“ ji suvaidino Louis Pollard – realybėje prototipą turinčią moterį, kuri apgaudinėdavo šeimas apsimesdama pakaitine motina ir taip iš jų viliodavo pinigus. Įdomu tai, kad tarp jos aukų kadaise pateko ir teroristinės organizacijos įkūrėjo Osamos bin Ladeno sūnus su žmona. Vėliau ši moteris buvo pasodinta į kalėjimą.

Kitas Giedrės vaidmuo nė iš tolo neprimena pirmojo. Filme „Kraujo grupė“ ji suvaidino pagrindinio vaidmens atlikėjo merginą Kristiną. Ir tai dar ne pabaiga. 2019-aisiais jos laukia dar daug svarbių vaidmenų. Ką ir kalbėti apie svajones, kurias G.Jackytei puikiai sekasi paversti tikrove. Mergina svajoja nusifilmuoti su Meryl Streep, Charlize Theron, Leonardu DiCaprio ir Natalie Portman, suvadinusia ir lietuvės mėgstamiausiame filme „Juodoji gulbė“.

Giedrė neslepia, kad už ekrano verda visai kitas gyvenimas. Anot merginos, žinomi aktoriai žavi savo atsidavimu ir aistra darbui, paprastumu ir geru humoro jausmu. Dramos ir veiksmo žanrą labiausiai mėgstanti aktorė neatmeta galimybės išbandyti jėgas ir teatre.

„Savęs išbandymas kitose erdvėse tik dar labiau sustiprintų žinių bagažą“, – sako ji. Nors per septynerius metus Giedrei teko patirti visko, ji tvirtai siekia savo tikslų. Grįžti į Lietuvą artimiausiu metu mergina neketina, apie šeimą kol kas taip pat negalvoja – nori visą laiką skirti mokslams ir karjerai.

Rodos, mėgstamame darbe aplinka nesvarbi, išvykę svetur nejučiomis pradeda aukštinti profesiją, o ne šalį. Tiesa, pastarosios nepamiršti padeda ne tik būdo ypatybės, bet ir išvaizda – Giedrė dažnai sulaukia komplimentų dėl išvaizdos, daugelis užsieniečių vis dar linkę pabrėžti lietuvaičių grožį.

Pripažinkite – talentingus tautiečius visuomet smagu pamatyti išskirtiniuose užsienio renginiuose, televizijos ekranuose.

Artimiau susipažinus su Giedre darosi aišku, kad atsidurti viename svarbiausių kino teatrų pasaulyje „Regent Street Cinema“ jai nebuvo lengva taip pat, kaip įsitvirtinti svetimoje šalyje.

„2018-aisiais įvyko pirmasis metinis „Gold Movie Awards“ renginys, kurio metu man teko garbė įteikti apdovanojimus kartu su žymiu renginio vedėju Jasonu Mathewsonu. Šiais metais buvau pakviesta kaip garbės viešnia, man buvo labai įdomu pamatyti savo kolegų, draugų darbus ir kartu pasidžiaugti jų pasiekimais“, – pasakojo Giedrė, dalyvavusi renginyje, kuriame apsilankė ir legendinė „Titaniko“ žvaigždė Billy Zane’as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.