Buvęs Vokietijos prezidentas taikstosi su žmonos neištikimybe

Buvusio Vokietijos prezidento Christiano Wulffo (59 m.) asmeninis gyvenimas – sudėtingas. Antrą kartą žlunga jo santuoka su didžiąja gyvenimo meile Bettina (45 m.).

 Christianas Wulffas – šeimos žmogus, atleidžiantis Bettinai neištikimybę dėl jų abiejų sūnų gerovės.<br>Scanpix nuotr.
 Christianas Wulffas – šeimos žmogus, atleidžiantis Bettinai neištikimybę dėl jų abiejų sūnų gerovės.<br>Scanpix nuotr.
 Christianas Wulffas su žmona Bettina išsiskyrė 2013-aisiais, po poros metų vėl susituokė, tačiau, regis, dabar santuokos išgelbėti nepavyks.<br>Scanpix nuotr.
 Christianas Wulffas su žmona Bettina išsiskyrė 2013-aisiais, po poros metų vėl susituokė, tačiau, regis, dabar santuokos išgelbėti nepavyks.<br>Scanpix nuotr.
Naujoji Bettinos Wulff meilė – jos sūnų muzikos mokytojas Janas Henrikas Behnkenas.<br>Scanpix nuotr.
Naujoji Bettinos Wulff meilė – jos sūnų muzikos mokytojas Janas Henrikas Behnkenas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 2, 2019, 7:37 PM

Savo vis dar sutuoktinės naująjį draugą Christianas asmeniškai pažįsta. Nepaisant to, buvęs Vokietijos prezidentas myli ir palaiko savo Bettiną. Bet Ch.Wulffo draugai tikisi, kad jis pagaliau nutrauks santykius su žmona.

Dar prieš metus Bettina kalbėjo ir apie susitaikymą su sutuoktiniu buvusiu Vokietijos prezidentu Ch.Wulffu. Su juo Bettina išsiskyrė 2013 m. sausį.

Po dvejų metų, 2015-ųjų gegužę, pora susitaikė ir tų pačių metų spalio 18-ąją susituokė bažnyčioje, jų pamėgtoje Nordernėjaus saloje (viena iš septynių gyvenamų Rytų Fryzų salų į šiaurę nuo Vokietijos krantų. – Red.). Jungtuvių ceremonijoje dalyvavo tik sūnūs (Bettinos ir poros bendras), Ch.Wulffo duktė iš pirmosios santuokos Annalena (25 m.) ir keletas artimų draugų.

„Nusprendėme, kad norime dar kartą prieš Dievą patvirtinti savo meilę“, – sakė B.Wulff.

Bet pora ir po antro bandymo negalėjo išgelbėti savo santuokos. Nepaisant to, kad nuo jų santykių pradžios prieš dvylika metų savo gražiąją žmoną Ch.Wulffas nešiojo ant rankų.

Ir atleido Bettinai viską, ką iki šiol yra padariusi: bet kokį pažeminimą, neištikimybę, susitaikė su kiekvienu naujo šalia jos atsiradusio vyriškio buvimu.

Naujoji B.Wulff meilė – poros sūnų muzikos mokytojas Janas Henrikas Behnkenas (47 m.), anksčiau išmėginęs savo gebėjimus daugelyje sričių.

Hanoveryje gimęs J.H.Behnkenas – pastorių Heinzo ir Marianne Behnkenų sūnus. Savo muzikinę karjerą jis pradėjo būdamas šešerių metų – prie pianino.

1995–2001 m. studijavo Milane (Italija) ir Hanoveryje (Vokietija) klasikinę mušamųjų instrumentų muziką ir grojo įvairiuose orkestruose.

J.H.Behnkenas – daugkartinis nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas.

2001 m. baigė savo studijas ir su būsima žmona, iš Rumunijos kilusia pianiste Lucia Borac leidosi į koncertų turnė.

Pora išsiskyrė po kelerių metų. Iš pirmosios santuokos J.H.Behnkenas turi sūnų, kuriam devyneri metai.

Paskui jis gyveno Hamburge su sopranu Jennifer Rodel.

Labai religinga J.H.Behnkeno šeima yra žinoma Žemutinėje Saksonijoje, pirmiausia – Hanoveryje.

J.H.Behnkeno tėvai yra „širdies maldos“ – ypatingos meditacijos formos ekspertai ir seminarų šia tema rengėjai.

Jo sesuo Annette Behnken dirba pastore, televizijos kanale NDR turi savo televizijos laidą.

Naujasis B.Wulff draugas nuo 2009-ųjų dirba muzikos mokyklos „Isernhagen and Burgwedel“ mokytoju. Jis dar vadovauja šios muzikos mokyklos orkestrui ir chorui, kuriam priklauso ir B.Wulff.

2015 m. gruodį leidinys „Hannoversche Allgemeine“ pranešė, kad buvusio Vokie-tijos prezidento žmona padėjo J.H.Behn-kenui įgyvendinti jo didžiausią muzikinę svajonę.

Jis norėjo diriguoti chorui ir orkestrui atliekant tris pirmąsias vokiečių baroko epochos kompozitoriaus Johanno Sebastiano Bacho „Kalėdų oratorijos“ kantatas.

Bet muzikos mokyklai trūko pinigų, kad į šį projektą galėtų pasikviesti ir profesionalių muzikantų bei atlikėjų.

B.Wulff padėjo mylimajam užmegzti kontaktus su kosmetikos parduotuvių tinklo savininku milijardieriumi Dirku Rossmanu, kuris parėmė šio projekto finansavimą.

Muzikinis renginys, kuriam vadovavo J.H.Behnkenas, turėjo didžiulį pasisekimą. Scenoje stovėjo ir tuometė choristė Bettina, jos sutuoktinis sėdėjo su sūnumis tarp žiūrovų ir mėgavosi koncertu.

Buvęs Vokietijos prezidentas pažįsta naująjį savo žmonos meilužį jau keletą metų ir su sutuoktinės neištikimybe taikstosi.

Vokietijos žiniasklaida pateikė buvusio Vokietijos prezidento Ch.Wulffo pažeminimo epizodą. Vieną lapkričio sekmadienį po pusryčių jo žmona išėjo iš savo naujosios gyvenimo meilės J.H.Behnkeno būsto.

Kadangi dulksnojo lietus, B.Wulff teko išsikviesti automobilį. Kartais ji važiuoja dvi-račiu. Nuo rugsėjo iš jos atimtos vairuotojo teisės, nes būdama išgėrusi patyrė avariją.

Po kelių minučių sidabro spalvos „BMW Kombi“ sustojo priešais namą, į kurį Wulffų šeima įsikėlė tik šios vasaros pradžioje. Bettina įėjo į savo vyro Ch.Wulffo ir sūnų Linuso (10 m.) ir Leanderio (15 m.) būstą.

Likus kelioms minutėms iki 10.30 val. B.Wulff įsėdo į juodą „Volkswagen“ autobusiuką, kuris priklauso jos vyrui.

B.Wulff išvyko į oficialų lapkričio 11 d. Vokietijoje prasidėjusio karnavalo sezono pradžios atidarymą.

Kai renginio metu žurnalistai pasiteiravo apie jos santuoką, ji atsakė: „Džiaugiuosi karnavalo sezono pradžia. Nelengvas metas, bet bent jau dabar norėčiau džiaugtis.“

Pašaliečiai klausia: kaip Ch.Wulffas gali taikstytis su tokia padėtimi? Kaip gali ramiai reaguoti, kai jo vis dar žmona Be-ttina iš meilužio glėbio kaip niekur nieko grįžta į šeimos lizdą?

Ir tik tam, kad pasiruoštų kitam vakarėliui. Negana to, naudojasi transporto paslauga, kuri priklauso jos vyrui.

Atsakymas į šiuos klausimus – paprastas. Meilė leidžia Ch.Wulffui atleisti žmonai neištikimybę. Meilė, kuri kilniaširdiškai atleidžia, nes nenori sunkių išsiskyrimo pasekmių.

Ch.Wulffas – šeimos žmogus, atleidžiantis Bettinai neištikimybę dėl jų abiejų sūnų gerovės.

Buvęs Vokietijos prezidentas – kantrus žmogus. Ir šia jo savybe visada galėjo pasikliauti Bettina. Jau tuomet – po pirmojo išsiskyrimo.

Bet dabar skirtumas tik tas, kad Ch.Wulffas ne išsikraustė, o ir toliau gyvena su vaikais šeimos name. Tuo metu jo žmona daug laiko praleidžia su savo naujuoju draugu. Tiesa, Ch.Wulffas nusimovė auksinį sutuoktuvių žiedą. Tikinčiam katalikui tai nėra lengvas žingsnis.

B.Wulff elgesiu buvo pasipiktinę Vokietijos piliečiai, kai ji nepalaikė savo vyro 2010-aisiais, sunkiausiomis jo karjeros valandomis, kai jis buvo renkamas šalies prezidentu.

2012 m. vasario 17-ąją Ch.Wulffas pasitraukė iš savo posto. Ir tuo metu jo Bettina buvo toli nuo savo sutuoktinio, lyg būtų tik darbuotoja, o ne aukščiausią valstybės postą užimančio vyro žmona.

Ji sąmoningai atsiribojusi, kad pabrėž-tų savo savarankiškumą, aiškino vėliau sa-vo interviu B.Wulff.

2012-aisiais B.Wulff apie savo, pirmosios Vokietijos ponios, vaidmenį parašė „Jenseits Protokolls“ („Anapus protokolo“).

Šia knyga ji norėjusi išgelbėti savo santuoką, bet tai, kas skaitytojų galvose liko iki šiol, – rašymo maniera, kuri padarė jos vyrą juokingą.

„Kai anksčiau su savo darbo kolegėmis kalbėjomės apie Ch.Wulffą ir žvelgėme į jo nuotraukas laikraštyje, stebėjomės: kuo moterį traukia šis vyras? Trūksta ir to, ir šio – kažko ypatingo ir savito.“

B.Wulff taip aprašė savo sutuoktinio atsistatydinimo iš Vokietijos prezidento pareigų išvakares: „Svarsčiau, ką apsireng-ti kitą dieną. Ir tai man buvo svarbiau nei visos kitos šventės.“

Nejau Vokietijos federalinio prezidento pasitraukimas iš savo pareigų buvo tik šventė? Veikiau beveik valstybės krizė.

Apie savo atsistatydinimą Ch.Wulffas paskelbė tada, kai prokurorai paprašė panaikinti jo teisinį imunitetą.

Vokietijos prezidentas įsivėlė į skandalą paaiškėjus, jog 2010 m. vasarį paėmė paskolą iš banko, kad padengtų kitą prieš dvejus metus iš savo bičiulio verslininko Egono Geerkenso žmonos paimtą pasko-lą. Ir tai išprovokavo įtarimus dėl prezidento korupcinių ryšių su verslininku.

Anuomet B.Wulff žodžius pasmerkė įtakingas politikos žurnalas „Cicero“: „B.Wulff svarbius dalykus paverčia banaliais – savo, kaip prezidento žmonos, taip pat aukščiausią postą užimančio Vokietijos politiko Ch.Wulffo vaidmenį. Tai, ką ir kaip ji rašo, primena paauglės dienoraštį.

Ji atvirai rašo, kaip nevykusiai jai dėmesį rodė vėliau federaliniu prezidentu tapęs Ch.Wulffas.

Galiausiai pasipiršimas Maljorkoje, paplūdimio klube. Visa tai buvusio dešimtojo Vokietijos prezidento praeities gyvenimui suteikia po pietų rodomo serialo atspalvį ir gerokai kerta per Respublikos reputaciją.“

Vokietijos gyventojai iki šiol kraipo galvą dėl buvusio Vokietijos prezidento žmonos elgesio. Ch.Wulffo draugai teigia, kad ir jis buvo sukrėstas savo gražiosios žmonos žodžių.

Nepaisydamas to, jai atleido. Bet Ch.Wulffo draugai linki, kad jis kada nors surastų tikrąją meilę.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.