Kaklaraištis mirė. Pavojus gresia ir marškiniams?

Stilingiausios pramogų pasaulio žvaigždės jau senokai atsisakė kaklaraiščio, bet jis iš pykčio į užmarštį kartu bando nusitempti ir marškinius.

 AP nuotr.
 AP nuotr.
Bottega Veneta<br> AP nuotr.
Bottega Veneta<br> AP nuotr.
Giorgio Armani<br> AP nuotr.
Giorgio Armani<br> AP nuotr.
Hugo Boss<br> AP nuotr.
Hugo Boss<br> AP nuotr.
Tom Ford<br> AP nuotr.
Tom Ford<br> AP nuotr.
Hugo Boss<br> AP nuotr.
Hugo Boss<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 7:36 PM

Niujorko mados savaitės metu trikampių apykaklių ir kaklaraiščių nebuvo rasta Calvino Kleino kolekcijoje ir net toks kostiumų gigantas kaip „Hugo Boss“ po baltu kostiumu pavilko marškinėlius paprasta apvalia apykakle. Ar marškiniams ir kaklaraiščiui tikrai gresia mirtis?

Marš marš(kiniams)!

Mada jau kurį laiką flirtuoja su apdarais, tinkančiais abiem lytims. Vyrų ir moterų linijos demonstruojamos kartu, o dizaineriai pasiryžę sukurti suderintas kolekcijas. Marškinėliai apvalia apykakle po švarku tinka tiek vyrams, tiek moterims. Jei užsegsi kaklaraištį moteriai, ji atrodys kaip iš pasenusio Woody Alleno filmo. Aprenk ir vyrą, ir moterį suderintais markšinėliais vienodomis apvaliomis apykaklėmis, ir jie atrodys kaip iš ateities – „Žvaigždžių kelio“ („Star Trek“).

Sportas ir kostiumas

Atėjo laikai, kai bet koks valiūkas greta kostiuminių batų turi pasistatęs ir sportinius batelius. Tačiau bėda ta, kad jei apsiausi baltus odinius „Reebok“ prie kostiumo ir marškinių, gali klaidingai pasirodyti kaip vienas iš tų, kurie į darbą keliauja su sportbačiais, o nublizgintus biuro batus laiko savo kabineto apatiniame stalčiuje.

O štai jei avi sportinius batelius prie kostiumo ir marškinėlių apvalia apykakle, akivaizdu, kad taikaisi į miestietišką stilių, o ne stengiesi saugoti nuo purvo savo brangius odinukus.

Politikų triukai

Neretai išvysti kostiumuotą politiką, prasisegusį kelias viršutines marškinių sagas. Kad atrodytų panašesni į paprastą pilietį, prieš kameras kaklaraiščius kartais nusirišdavo JAV prezidentas Barackas Obama, stilingasis Kanados premjeras Justinas Trudeau, o mūsiškis Ramūnas Karbauskis klasiškai įvaldęs tokį, pavadinkime, laisvą stilių. Tačiau jis nežino, kad prasegti marškiniai estafetės lazdelę jau perleidžia marškinėliams be trikampės apykaklės.

Kad gerai žiūrėtųsi

Lygiai kaip anksčiau saugiausias variantas prie kostiumo buvo balti marškiniai, dėvėti markšinėlius po švarku pradėkite nuo baltos spalvos.

Spintoje palikite sportinius marškinėlius ir viską, kas pernelyg aptempta, ir pasirinkite tarsi jums siūtus marškinėlius, kurie nesmaugia kaklo. Kaklo linija neturėtų būti aukščiau už švarko atlapus.

Žvelgiant į ateitį kai kuriems gali norėtis pabandyti markšinėlius be rankovių, bet reikia nepamiršti, kad kartais švarką tenka nusivilkti. O pažastys nėra itin laukiamas svečias nei prie derybų, nei prie vakarienės stalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.