Įkvepiančios stiliaus paieškos: ką geriau kaupti, žinias ar rūbus spintoje?

Kas yra stilingas žmogus, kartais sunku ir apčiuopti, tuo labiau aiškiai įvardinti. Tačiau pabandyti juk niekas nedraudžia. Pamatę stilingą moterį ar vyrą gatvėje, nepastebimai pasukame kaklą mažiausiai 95 laipsnių kampu.

 Įkvepiančios stiliaus paieškos: ką geriau kaupti, žinias ar rūbus spintoje?<br> 123rf nuotr.
 Įkvepiančios stiliaus paieškos: ką geriau kaupti, žinias ar rūbus spintoje?<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2019, 10:21 AM

Tokių personų į socialinius tinklus keliamos nuotraukos kelia susižavėjimo bangas, dėl jų aprangos, laikysenos, žvilgsnio ir galiausiai pačio gyvenimo būdo. Faktas, kad stilius tai daugiau nei apranga, nes ji tik viena jūsų skaniausio deserto sudedamųjų dalių. Tai yra žinojimas ir pajautimas, kas tinka. O jeigu ir netinka, tai didžiulis pasitikėjimas ir drąsa būti savimi, visa tai su kaupu kompensuoja. Stilius – tai tikros asmenybės saviraiškos priemonė, ir daug daugiau negu pilna spinta brangių „šmutkių“. Tai kažkoks pajautimas, kurį kiekvienas išties turime, tik kartais reikia jį išlaisvinti per žinias ir ieškojimus.

Mažiau yra daugiau

Siekiant atitikti nerašytus visuomenės standartus, bet neieškant savitumo, yra pavojus, kaip sakoma, – iš didelio rašto išeiti iš krašto. Už kiekvieno kampo tykančios reklamos rėkte rėkia, kad esame verti turėti daugiau ir gyventi geriau. Ar tikrai būti stilingam reiškia gyventi kiekvieno sezono madingiausiomis tendencijomis, spalvomis, raštais?

Sąmoningumas užvaldo daugybę gyvenimo sričių, taip pat stilių ir madą, todėl vis dažniau ir garsiau kalbama, kad – mažiau yra daugiau. Vienas, tačiau kokybiškesnis daiktas – suknelė, kvepalai, aksesuaras, bet tikrai „jūsų“ prideda daug pasitikėjimo savimi.

Dar daugiau, jis formuoja mūsų būsenas, gali padėti atsiskleisti mūsų asmenybei arba atvirkščiai, ją uždaryti. Geriausia tai, kad tie mylimi, išlaukti, išieškoti daiktai tarnauja ne vieną sezoną ir net ne vienerius metus. Kadangi prisirišame prie jų emociškai, atiduodame į užtarnautą poilsį tik kai rankovės krašteliai visai sudyla, ir tai su skaudančia širdimi.

Taigi neverta pasiduoti tiems vėjams, kurie greitai keičia kryptį. Turėkime mažiau daiktų, bet tik tuos, kurie mus atskleidžia ir nejučia žadina tam stilingam gyvenimui. Dėl tokio požiūrio ir gamta mums bus dėkinga.

Dievas slypi detalėse

Turint net ir kelis drabužius ar mėgstamus derinius, stilistai rekomenduoja juos pagyvinti įvairiomis detalėmis. Keli akcentai, kaip skarelė, originalus papuošalas, ekscentriški akinių rėmeliai ar net jūsų mylimų kvepalų šleifas gali sukurti tą neišdildomą įspūdį apie jus.

Čia ta sritis, kurioje reikia eksperimentuoti ir žaismingai derinti pagal kiekvienos dienos nuotaiką. Niekada nenešiojote skrybėlės? Pabandykite, gal maloniai nustebinsite ne tik save, bet ir aplinkinius. Stilius visgi yra saviraiškos priemonė, leidžianti ne tik gatve, bet ir per gyvenimą žingsniuoti aukštai pakelta galva.

Išmokta ar įgimta

Regis kai kuriems stiliaus pojūtis yra toks natūralus ir įgimtas, tarsi nuteka su motinos pienu. Kitiems atvirkščiai, tai reikalauja nuolatinių pastangų ir galvojimo, kaip aš noriu atrodyti, ką apie save papasakoti pasauliui.

Tačiau gera žinia, kad suvokimas apie stilių gali būti lavinamas stebint kasdienę aplinką, savo mylimų ikonų gyvenimą, pagalbos galima kreiptis į profesionalius stilistus arba įkvėpimo ieškoti seminaruose, mokymuose ar renginiuose apie stilių. Juk geriau kaupti žinias ir patirtis, kurios padės save atskleisti, nei daugybę rūbų savo spintoje.

Taigi kviečiame apsilankyti renginyje „STILIUS LIVE“, kuris vyks Litexpo, 2019 m. gegužės 25 dieną. Jame savo patarimais ir įžvalgomis apie stilių ir madą dalinsis ne tik savo sričių profesionalai, bet ir ryškios, spalvingos asmenybės, kaip A. Vasiljevas, K. Bogomolovas, L. Salasevičius, R. Kalinkinas ir kt. Stilius LIVE tai vienos dienos šventė, kurioje įkvėpimo pasisems visi neabejingi autentiško stiliaus paieškoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.