Lietuviškų šaknų turinti žydaitė Bar Refaeli – itin apsukri

„Ačiū, Lietuva! Įdomus faktas – aš esu pusiau lietuvė. Sakyčiau, kad tai – geresnioji mano pusė, bet tada mano vyras gali imti pavydėti“, – tiesioginiame eteryje iš karto po Lietuvos atstovo „Eurovizijoje“ Jurijaus Veklenko pasirodymo prasitarė supermodelis Bar Refaeli (33 m.). Ko dar nežinome apie visame pasaulyje garsią gražuolę?

Nuo vaikystės reklamų filmavimuose dalyvavusi Bar pasirodė serialuose, vedė televizijos projektus ir juose teisėjavo.<br> Scanpix nuotr.
Nuo vaikystės reklamų filmavimuose dalyvavusi Bar pasirodė serialuose, vedė televizijos projektus ir juose teisėjavo.<br> Scanpix nuotr.
Tik bikinį dėvinčios Bar atvaizdas 2009 m. papuošė lėktuvą.<br> Scanpix nuotr.
Tik bikinį dėvinčios Bar atvaizdas 2009 m. papuošė lėktuvą.<br> Scanpix nuotr.
Bar Refaeli ir Leonardo DiCaprio su modelio tėvais atostogavo Meksikoje, Kankune.<br> Scanpix nuotr.
Bar Refaeli ir Leonardo DiCaprio su modelio tėvais atostogavo Meksikoje, Kankune.<br> Scanpix nuotr.
Bar ilgą laiką susitikinėjo su širdžių ėdiku Leonardo DiCaprio.<br> Scanpix nuotr.
Bar ilgą laiką susitikinėjo su širdžių ėdiku Leonardo DiCaprio.<br> Scanpix nuotr.
B.Rafaeli.<br> Scanpix nuotr.
B.Rafaeli.<br> Scanpix nuotr.
 Bar Rafaeli.<br> Scanpix nuotr.
 Bar Rafaeli.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-06-11 09:10

Supermodelis gimė ir užaugo Izraelyje, kaip ir abu jos tėvai. O Bar seneliai yra italų-žydų bei lietuvių-žydų kilmės imigrantai iš Europos. Jiems abiem pavyko išgyventi Holokaustą – Adolfo Hitlerio vadovaujamų nacių masinį žydų genocidą, vykusį Antrojo pasaulinio karo metais.

Bar augo žydiškoje ūkininko ir manekenės šeimoje Hod Hašarono mieste tarp trijų brolių. Labai greitai mergaitė tapo savo mamos įpėdine, nes vos 8 mėnesių pirmą kartą nusifilmavo reklamoje.

Sulaukusi 12-os savo karjerą ji buvo trumpam buvo pristabdžiusi, o jau 15-os per Izraelio mados savaitę pelnė Metų modelio apdovanojimą. Tuomet paauglė atstovavo keletui mados ženklų ir vėl sėkmingai filmavosi reklamose.

Tačiau nuostabi karjera nebuvo vienintelė Bar siekiamybė. Ji svajojo sukurti šeimą ir užauginti daug vaikų. 2003-iaisiais, vos tik sulaukusi pilnametystės, gražuolė namo parsivedė mylimąjį, kurį tėvams įvardijo kaip savo būsimą vyrą. Netrukus ji ir Arikas Weinsteinas iš tiesų susituokė.

Buvo kalbama, kad vaikinas eina dėl Bar iš proto, tačiau kai po dvejų metų jųdviejų santuoka subyrėjo, paaiškėjo, kad tai jis padavė skyrybų dokumentus.

Tariama priežastis – žmonos neištikimybė. Po skyrybų Bar antrą kartą ištekėjo tik po dešimties metų, o prieš tai, 2005 m., ji kurį laiką susitikinėjo su „Gelbėtojų“ aktoriumi Davidu Charvetu.

Paskui visas pasaulis stengėsi sekti naujienas apie jos santykius su širdžių ėdiku Leonardo DiCaprio.

Su Holivudo garsenybe ji susipažino Las Vegase vykusiame vakarėlyje, surengtame specialiai grupės „U2“ gerbėjams.

2007 m. kovą pora net drauge susitiko su Izraelio prezidentu ir lankėsi Bar gimtajame mieste.

Vis dėlto vėliau jųdviejų santykiai ėmė šalti. 2009 m. išsiskyrę, po metų jie vėl buvo pastebėti kartu. Galutinį tašką Leonardo ir Bar padėjo 2011 m.

Vėliau buvo Bar santykiai su aktoriumi ir dainininku Ranu Dankeriu. Juos suvedė mamos, kurios buvo artimiausios bičiulės.

Ilgos ir nelengvos meilės paieškos baigėsi 2015 m., kai Bar ištekėjo už dabartinio vyro verslininko Adi Ezros (44 m.). Su juo Bar susilaukė ir pirmųjų savo atžalų – dukrelių Liv (2 m.) ir Elle (1 m.).

Modelio karjera izraelietei sekėsi kur kas geriau nei meilės paieškos. Ji pozavo begalei įvairių pasaulio šalių leidinių, filmavosi daugybėje reklamų.

2013 m. žurnalas „Forbes“ Bar išrinko geriausiai apmokamu Izraelio modeliu.

Tačiau pajamos augo ne tik dirbant ant podiumo ar pozuojant. Bar – puiki verslininkė. Modelis užsiima investicijomis į įvairias Izraelio įmones ir pati valdo savo verslus.

Jai priklauso akinių kūrėjos Carolinos Lemke įmonė, prekės ženklas „Castro“ bei dizainerių apatinį trikotažą parduodančios įmonės „Under.me“ nuosavybės teisės. Taip pat ji buvo pristačiusi „iPad“ skirtą programėlę „Mika Look“, tačiau šis verslas baigėsi nesėkme.

Bar yra viena pagrindinių mokėjimus už išmaniuosius telefonus apdorojančios kompanijos „MyCheck“ investuotojų.

Ji ne tik padeda kelti Izraelio ekonomiką ir reprezentuoja savo gimtinę, bet ir atiduoda duoklę įvairiems kūrybiniams projektams. Nuo vaikystės reklamų filmavimuose dalyvavusi Bar pasirodė serialuose, vedė televizijos projektus ir juose teisėjavo.

8 įdomūs faktai apie Bar Refaeli:

1. Nors pirmosios atžalos susilaukė 30-ies, dar būdama 22 metų Bar pradėjo rinkti vardus savo būsimiems vaikams.

2. 1,74 m ūgio modelio, dėvinčio tik bikinį, viliojanti nuotrauka tapo lėktuvo „Boeing 737“ iliustracija ir užėmė kone visą jo plotą. Taip buvo įprasminta žurnalo „Sports Illustrated“ ir oro linijų „Southwest“ kampanija.

3. Ji yra aistringa laikrodžių kolekcininkė. „Pirmasis mano laikrodis buvo „Nike“ firmos. Kai buvau 10 metų, karštai apie jį svajojau, kol pagaliau tėtis man jį nupirko“, – pasakojo Bar, dabar turinti prabangių „Rolex“, „Piaget“ ir „Hublot“ gaminių. 2015 m. Bar net tapo pirmąja „Hublot“ ambasadore moterimi.

4. Ši gražuolė yra aistringa krepšinio sirgalė. Bar ne kartą buvo užfiksuota stebinti rungtynes. Ir čia ji atvyksta toli gražu ne dėl žiniasklaidos. „Esu didžiulė krepšinio aistruolė. Negaliu net prisiminti, kada pradėjau domėtis šia sporto šaka. Visuomet buvau mergaitė, leidžianti laiką su vaikinais ir stebinti rungtynes“, – anksčiau yra prisipažinusi Bar.

5. Mėgstamiausias idealių formų modelio maistas – mėsainiai. „Jeigu džinsai ties juosmeniu kiek atlaisvėja, prisikertu gardžiausio patiekalo“, – viename interviu nustebino Bar.

6. Seksualioji manekenė yra 65 kartus pabučiavusi moksliuką. Tokią misiją ji įgyvendino filmuodamasi „Supertaurės“ reklamoje. Čia Bar įsijautusi turėjo bučiuoti aktorių Jesse Heimaną, kol prodiuseriai užfiksavo tobulą kadrą.

7. Filantropija ir savanoriavimas – svarbi Bar gyvenimo dalis. Ji daugelį metų yra susijusi su pelno nesiekiančių organizacijų veikla, taip remia likimo nuskriaustus vaikus, ligonius, gyvūnus, aplinkosaugos kampanijas, besiorientuojančias į plastikinių maišelių naudojimo mažinimo ir vandens išsaugojimo projektus. Bar taip pat yra pasisakiusi už LGBT lygias teises ir tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimo galimybes Izraelyje.

8. Bar išvengė Izraelyje moterims nuo 18 metų būtinos tarnybos kariuomenėje. Į kariuomenės gretas modelis turėjo patekti jau 2003 m., tačiau tarnauti ji nebuvo pakviesta, nes vos tik sulaukusi pilnametystės pirmą kartą ištekėjo. Kai jųdviejų su A.Weinsteinu santuoka po dvejų metų nutrūko, Bar pakliuvo į skandalo sūkurį. Vis dėlto kaltę vėliau išpirko populiarindama kariuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.