Tarptautinėse konkūrų varžybose – aristokratiškas skrybėlaičių šou

Paskutinį birželio sekmadienį „Harmony Park“ vykstančiose tarptautinėse konkūrų varžybose žinoma renginių organizatorė Rasa Arlauskienė surengs aristokratišką skrybėlaičių šou bei fotosesiją su žirgais, o gražiausios skrybėlaitės savininkei bus įteiktas vertingas prizas.

 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2019, 4:56 PM

„Įmantrių skrybėlaičių šou per žirgų lenktynes kilo iš Didžiosios Britanijos, kur vykstant karališkųjų Askoto žirgų lenktynių metu aukštuomenės damų skrybėlaitės sulaukia ne mažesnio dėmesio, nei pačios lenktynės. Nutarėme šią tradiciją įgyvendinti ir Lietuvoje, juk turime ne tiek daug progų, kur damos gali pasipuošti skrybėlaitėmis“, – pasakoja apie idėjos atsiradimą R. Arlauskienė.

Damų skrybėlaičių paradas įvyks sekmadienį, prieš pagrindinę tarptautinio konkūrų varžybų Gran Prix rungtį, kurios metu raiteliai ir žirgai kovos dėl pagrindinio 25 tūkst. eurų prizo. Įspūdingame renginyje ketina dalyvauti tokios visuomenėje žinomos asmenybės kaip Augustinas Rakauskas su žmona, Mantas Petruškevičius, mados žurnalistė ir režisierė Redita Survilaitė, verslininkas Darius Udrys su drauge Kamile Dumčiūte, kiti žinomi asmenys, tad skrybėlaičių šou žada būti tikrai įspūdingas.

Tradicinės tarptautinės konkūrų varžybos 5* viešbučio ir SPA komplekse „Harmony Park“ vyksta nuo penktadienio, birželio 28-sios iki sekmadienio, birželio 30 d.

„Konkūrai – tai vizualiausios varžybos iš trijų žirginio sporto olimpinių rungčių. Šios varžybos – reginys, kuriame žirgo bei raitelio duetas net tris varžybų dienas, neatsižvelgiant į oro sąlygas, kovoja dėl aukščiausių rezultatų bei piniginių prizų. Žirgų sporto gerbėjams tai tikrai neeilinis renginys, koks Lietuvoje įvyksta retai, tačiau šventėje laukiame visų – čia bus galima ne tik stebėti kaip žirgai įveikia kliūtis, bet ir išbandyti daugybę pramogų, skirtų vaikams ir suaugusiems“, – sako „Harmony Park“ įsikūrusio žirgyno direktorė Rūta Morkūnaitė.

Pasak žirgyno vadovės, „Harmony Park“ laukia išties neeilinės tarptautinės konkūrų varžybos, į kurias atvyksta net 200 žirgų ir daugiau nei 100 sportininkų iš Lietuvos ir užsienio.

Konkūrai yra viena naujausių žirginio sporto šakų. Teigiama, kad ji atsirado XVIII a., kai Anglijoje įsigaliojo Aptvėrimo Aktas ir turtingi žemės savininkai apsitvėrė savo žemės sklypus. Tuo metu populiarios lapių medžioklės žirgai gavo naują iššūkį – įveikti visas tvoras, pasitaikiusias kelyje. Taip atsirado poreikis išmokyti žirgą tiksliai ir techniškai įveikti kliūtis.

Varžybose dalyvauja sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Rusijos bei Baltarusijos. Pagrindinė Grand Prix rungtis, kurioje sportininkai varžysis dėl 25 tūkst. eurų prizo, vyks birželio 30 d., 17 val., bendras prizinis varžybų fondas siekia beveik 55 tūkst. eurų.

Nuo šeštadienio iki sekmadienio „Harmony Park“ erdvėje lankytojai kviečiami ne tik stebėti žirgų pasirodymus, bet ir nemokamai išmėginti išskirtines pramogas šeimoms, kurias parengs vaikų edukacinis pramogų centras „CurioCity“, Prancūzijos sporto prekių milžinė „Decathlon“, čia veiks batutų parkas, pripučiamos pilys bei kitos veiklos.

„Užburianti gamta, saugi aplinka, grynas oras, gyvūnai, įspūdingi nekasdieniai sportiniai renginiai ir nemokamos pramogos – kas gali būti geriau šeimų laisvalaikiui? „Harmony Park“ aplinka, teikiamos paslaugos ir organizuojamos šventės yra bene geriausiai orientuotos į norinčius pabėgti nuo miesto šurmulio, gatvių ar ofiso klimato ir kasdienių atsakomybių. Ateinančio savaitgalio pramogos tiks tiek aristokratiško sporto mėgėjams, tiek aktyvioms pramogoms ar šeimyniškai edukacijai nusiteikusiems svečiams“, – į renginį maloniai kviečia 5* viešbučio ir SPA komplekso „Harmony Park“ marketingo vadovė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Taip pat renginio svečiai galės pasigrožėti „Underlook“ paroda – visame pasaulyje išgarsėjusiomis gyvūnų nuotraukomis, kuriose jie įamžinti vaikštantys ant stiklo iš apačios.

Net tris dienas truksiančio renginio svečiai kviečiami išbandyti čia teikiamas itin aukšto lygio SPA procedūras, kaskadinius baseinus, povandeninius geizerius, masažines įlankas ar sukūrines vonias, o šeštadienio vakarą praleisti šią vasarą „Harmony Park“ viešbutyje pradėjusioje veikti restorano SIMBOLY griliaus terasoje.

Žirgų konkūrų varžybos vyks š. m. birželio 28-30 d., „Harmony Park“ (Vazgaikiemis, Prienų rajonas). Renginys nemokamas.

Pramogų erdvė veiks birželio 29-30 d., 12 – 20 val. Kai kurioms pramogoms gali būti taikomas papildomas mokestis. Daugiau informacijos apie renginį : www.harmonypark.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.