Gitano Nausėdos inauguracija – ant nosies, tačiau lieka viena neaiški detalė

Liepos 12-ąją vyks Gitano Nausėdos inauguracija. Nors iki šventės – vos kelios dienos, lieka neišspręstų klausimų. Vienas jų – aprangos kodas.

 G.Nausėda su žmona Diana.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Nausėda su žmona Diana.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Nausėda.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Nausėda.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Nausėda.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Nausėda.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Drukteinis dar neseniai susidūrė su rimtomis sveikatos bėdomis.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Drukteinis dar neseniai susidūrė su rimtomis sveikatos bėdomis.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 8, 2019, 4:45 PM, atnaujinta Jul 8, 2019, 5:25 PM

Kvietimas į renginį nurodo, kad Prezidento rūmų vidiniame kieme vyksiančioje šventėje vyraus vakarinis-šventinis aprangos kodas. Tačiau ką jis reiškia?

Šiuo klausimu socialiniuose tinkluose nutarė pasisakyti etiketo specialistas Giedrius Drukteinis. Pirmadienio popietę jis feisbuke publikavo žinutę, kurioje nevengia kritikos menkam tokio kodo aprašymui.

„Ponų dilemos – kvietime į naujojo Prezidento inauguracijos vakarą nurodytas aprangos kodas „vakarinė-šventinė“, o tai privertė suraukti antakius klausiant savęs „kas čia per žvėris?“ Nežinau tokio kodo, o tai reiškia, kad Lietuvoj niekas to nežino. Ir prasidėjo žurnalistinis tyrimas.

Iš pradžių pakalbėjau su vienu tipo specialistu, susiginčijom, nes aš linkau prie „cocktail“, o jis – „black tie“, tada pabandėme išversti tą terminą atgal į anglų kalbą, gavosi „semi-formal“, kas tokiomis progomis niekaip nedera!

Tada nusižeminau ir pažiūrėjau internete ir apstulbau nuo lietuviško „specialistų“ briedo srauto ir klaidų („coctail“, ane?) – nieko neradau, tik laiką sugaišau (geriausias tekstas šia tema – mano paties „Kam buvo išrasti aprangos kodai?“).

Galiausiai visiškai nusižeminau ir paskambinau į pačią Prezidentūrą, kur išgirdau, kad tokia formuluotė yra bandymas nusakyti kažką tarp „black tie optional“ bei „cocktail attire“, „taigi, tinka visi kostiumai ir bleizeriai, o moterų sijonai – 2 cm aukščiau ar žemiau kelių. Kainavo pastangų, nieko nepasakysi, tačiau bent jau viena bėda – jau ne bėda“, – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.