Olesia Žuravliova įkūnija žvaigždes: visažistės atpažinti beveik neįmanoma

Gerą dešimtmetį grožio versle besisukanti Olesia Žuravliova (32 m.) vienoje vietoje niekuomet nesėdėjo. Dar mokydamasi kolegijoje energinga klaipėdietė atidarė savo grožio kabinetą, o vėliau – makiažo mokyklą. Vizažistė dabar rado dar vieną veiklą – transformacijas.

 Olesios transformacija.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Olesios transformacija.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 O.Žuravliova.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 O.Žuravliova.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 O.Žuravliova.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 O.Žuravliova.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 O.Žuravliova.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 O.Žuravliova.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Lady Gaga.<br>Scanpix nuotr.
 Lady Gaga.<br>Scanpix nuotr.
 O.Žuravliova.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 O.Žuravliova.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 J.Sperou.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 J.Sperou.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Per Heloviną Olesia panaudodama specialiuosius efektus atkartojo kaukolės makiažą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Per Heloviną Olesia panaudodama specialiuosius efektus atkartojo kaukolės makiažą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jul 26, 2019, 6:02 AM

Profesionaliai įkūnyti žinomus žmones bei personažus O.Žuravliova nusprendė prieš metus. Nors ant jos veido buvo atsidūręs tikrai ne vienos įžymybės atvaizdas, kol kas nepriekaištingai teptuką valdanti moteris išskiria dvi transformacijas: jai pavyko sėkmingai įsikūnyti į atlikėją Lady Gagą bei filmo „Karibų piratai“ personažą Džeką Sperou.

„Kaskart, kai pažiūriu į transformacijų nuotraukas, kyla noras viską pakartoti iš naujo. Žinau, kad antrąkart išeis tobuliau. Viską tobulinsiu tol, kol žmonės nebegalės atskirti, kur esu aš, o kur – mano įkūnytas personažas“, – sakė moteris.

– Kas pastūmėjo pasitelkus makiažą pradėti įkūnyti kitus?

– Prieš metus per Heloviną nusprendžiau pirmą kartą sukurti vaizdo įrašą, kuriame būtų matomas nestandartinis makiažas panaudojant specialiuosius efektus.

Tąkart atkartojau daugiausia dėmesio internete sulaukusią idėją – kaukolės makiažą. Prieš porą mėnesių paskatinta sekėjų vėl nusprendžiau priimti jų metamus iššūkius. Pamėginau įsikūnyti į Lady Gagą, Džeką Sperou.

– Kaip jūsų sekėjai nusprendė, kad jus reikėtų išvysti būtent tokiu amplua?

– Viskas prasidėjo nuo sekėjų pasvarstymų, į ką esu panaši vienoje ar kitoje fotografijoje. Nors buvo minimi įvairiausi vardai, labai dažnai būdavau lyginama su Lady Gaga.

Į atlikėją įsikūnijau tik pasitelkusi makiažo priemones, be specialiųjų efektų panaudojimo. Nusprendžiau, kad ši transformacija mane labai paveikė, gal net šiek tiek suerzino. Bet buvo smagu žiūrėti į galutinį rezultatą, nesinorėjo sustoti.

– Gal dar teko įkūnyti kokių nors įžymybių, personažų?

– Teko, bet tai vyko mano studijų laikais. Įkūnijau Angeliną Jolie, Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Twiggy... Bet nemanau, kad tai verta didesnio dėmesio.

Kai tai dariau, nebuvau įsitikinusi, kad tuo užsiimsiu rimtai.

– Kiek laiko užtrukote norėdama įkūnyti Lady Gagą ir Džeką Sperou? Juk siekiant sėkmingo rezultato reikia atsižvelgti ne tik į makiažą, bet ir į aprangą, šukuoseną?

– Pirmą kartą į tokį iššūkį pažiūrėjau pro pirštus. Buvau įsitikinusi, kad su užduotimi susitvarkysiu greitai, per tris valandas.

Vis dėlto užtrukau dvigubai ilgiau. Juk reikia ne tik nukopijuoti makiažą, bet ir transformuoti savo bruožus išlaikant to paties makiažo stilistiką.

Kai tiesiog nukopijuoji makiažą, netampi panašus į tą žvaigždę, nutolsti nuo jos. Turi keisti žandikaulio, skruostų, akių, lūpų formą. Ir naudoti tas pačias spalvas, kurias matai žvaigždžių makiaže.

Įkūnyti Lady Gagą tikrai buvo paprasčiau. Parduotuvėje nusipirkau panašius auskarus, marškinėlius, su savo komandos nariais pasitariau dėl šukuosenos.

Įkūnydama Džeką Sperou dar labiau panirau į smulkmenas: naudojau akių lęšius, Klaipėdos dramos teatras padėjo rasti drabužius.

Peruką kūrėme ne tik su komanda, bet ir su namiškiais – sukome dredus ant jo.

Įkūnyti šį personažą sunku buvo todėl, kad jis yra vyras. Įsikūnijusi žvelgiau į veidrodį ir apėmė ypač keistas jausmas. Kaip apsidžiaugiau, kai virtau savimi. Nepavydžiu aktoriams, sunkus jų darbas. Sutrinka, kas iš tiesų jie yra.

– Tokios makiažo technikos išmokote ko nors padedama ar viską sugalvojote pati?

– Esu baigusi kosmetologiją, studijavau užsienio makiažo mokyklose. Savo darbo pradžioje buvau išklausiusi keletą seminarų apie specialiuosius efektus, tačiau tokio tipo makiažo nestudijavau.

Dabar aš tik žvelgiu į žvaigždę ir mąstau, kokiu būdu pakeisti savo veido bruožus.

Analizuoju žvaigždžių veidus prieš miegą, žiūriu filmus, vaizdo įrašus, kuriuose jie pasirodo. Stebiu, kur krinta šešėlis, kokia spalva labiausiai matyti, kokie aksesuarai, kokios emocijos perteikiamos. Atėjus mano pačios transformacijos filmavimo dienai tiesiog atsiduodu kūrybai.

– Kokia kita žvaigždė jūsų planuose?

– Viską nulems sekėjų balsavimas. Po Džeko Sperou jie man tapo negailestingi. (Šypsosi.) Stumia į visišką nežinomybę ir renka man sudėtingiausius personažus, tokius kaip filmo „Piktadarės istorija“ veikėja, Deneris Targarian iš „Sostų karų“, Raudonoji karalienė iš „Alisos Stebuklų šalyje“...

– Dažnai nebijote kritikos socialiniuose tinkluose išliaupsintiems makiažo įvaizdžiams. Kadaise madingas buvo kontūravimas, lūpų putlinimas. Gal dabar vėl pastebite kokių nors tendencijų?

– Nekritikuoju instagrame paplitusių makiažo įvaizdžių, labiau skatinu merginas atkreipti dėmesį ir išmokti matyti, atskirti, kas ten nupiešta, ir ar tikrai jos nori taip atrodyti per vakarėlį.

Rekomenduoju atkreipti dėmesį į raudonuoju kilimu žengiančių žvaigždžių makiažą.

Tai – gyvenimiškas makiažas, puikiai tinkantis ne tik modeliams, bet ir mums visoms su savo tobulais netobulumais.

Dažnai instagrame ir pintereste matomas makiažas įkvepia, kai kurie darbai tiesiogine to žodžio prasme yra kūriniai. Tai – meistrų išraiška.

Tačiau ne visi jie pritaikomi gyvenime.

Pamenu, dėstytoja iš Prancūzijos juokėsi, kad mes gyvename užjuodintų akių kampų makiažo eroje.

Ji vis gūžčiojo pečiais ir klausė: „Negi visi tik tai ir piešia pas jus?“ O tai buvo prieš dešimt metų.

Nemažai laiko prireikė, kad pagaliau galėčiau pasakyti, jog ir pas mus įsivyravo natūralumo tendencija.

Atsiranda pasirinkimo laisvė klientams. Visada esu už tai, kad klientas pasirinktų tai, kas jam gražu ir artima.

Netgi jeigu ir tenka piešti pabodusius kampučius. Mes visi skirtingi. Tiesiog stenkimės nebijoti būti tokie, kokie esame. Be kopijavimo.

Koks turėtų būti vasaros makiažas pagal Olesią Žuravliovą

Akys. Jeigu nemokate dažytis, tiesiog pasidažykite blakstienas. Labai paprastai, natūraliai. Tik nejuodinkite kampų. Arba, esant progai, paeksperimentuokite. Jeigu norisi, galite naudoti šlapio efekto vokų šešėlius ar, turėdamos daugiau patirties, spalvotus akių apvadus. Miesto stileivoms siūlau ultravioletinį akių apvadą.

Antakiai. Madingi švelniai sušukuoti, vešlūs antakiai. Jų formavimas tapo ypač sudėtingas. Jeigu plaukelių neturime, vertėtų mokytis plaukelių piešimo technikos, tuomet antakiai atrodo ypač natūraliai. Grafiški lyg anglis antakiai visiškai pasitraukė iš tendencijų horizonto.

Lūpos. Madingos putlios lūpos. Naudokite blizgius – ypač populiarus stiklo efektas. Griežtai NE perdėtiems kontūrams. Jeigu jūsų lūpos nėra putlios, nenatūraliai pripieštas kontūras atrodo neskoningai. Tamsios lūpos vasarą nerekomenduojamos.

Veidas. Kai kas iki šiol negali įprasti prie skaisčios, spindinčios odos efekto. Kai kas tiesiog negali surasti tinkamų produktų šiam efektui sukurti ir vaikšto lyg sviestu ištepti. Iš esmės kuo natūraliau, tuo geriau. Veidą kontūruokite šviesiu paakių maskuokliu, o tamsius bronzantus ar kontūravimo produktus pastumkite į šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.