61-erių Audronė Bunikienė pasakė, kokia detalė padeda atskleisti moteriškumą

Kas labiau pamalonins moters širdį ir ją nudžiugins nei gėlės, pražydusios ne tik pievoje, bet ir ant drabužių? Dizainerės sakė, jog gėlėmis marginta suknelė skleidžia grožį ir žavesį, todėl visada madinga.

 A.Bunikienė.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Bunikienė.<br> LR archyvo nuotr.
A.Bunikienę įkvėpė jos labai mėgstamos sodo ir laukų gėlės.<br>Asmeninio albumo nuotr.
A.Bunikienę įkvėpė jos labai mėgstamos sodo ir laukų gėlės.<br>Asmeninio albumo nuotr.
G.Ačaitė įsitikinusi, jog gėlėta suknelė – tarsi nuostabi terapija.<br>Asmeninio albumo nuotr.
G.Ačaitė įsitikinusi, jog gėlėta suknelė – tarsi nuostabi terapija.<br>Asmeninio albumo nuotr.
N.Šakelienė drabužiams kurti naudoja audinį, puoštą pačios autoriniais raštais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
N.Šakelienė drabužiams kurti naudoja audinį, puoštą pačios autoriniais raštais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 13, 2019, 12:04 PM, atnaujinta Aug 14, 2019, 3:56 PM

Kaunietės drabužių dizainerės Audronė Bunikienė, Natalija Šakelienė, Gintarė Ačaitė, Diana Rūta Stankevičienė pasidalijo įžvalgomis apie gėlėmis išmargintas sukneles.

Jų teigimu, stilingi ir madingi įvairūs gėlėmis margintų suknelių modeliai – nuo vėjyje plazdančių iki prigludusių ir dailias linijas pabrėžiančių, nuo trumpų iki ilgų – puošia ne tik podiumu žingsniuojančias manekenes. Gėlėmis puoštos suknelės puikiai tinka ir vykstant į kurortą, einant į gatvę, svečius ar vakarėlį.

Audinių žinovai pabrėžė, jog mados pasaulis nuolat kinta, tačiau gėlėta suknelė išlieka turbūt kiekvienos moters mėgstamu drabužiu. Juk ji net solidžiausią ar rimčiausią damą gali paversti romantike ar viliokle.

Įkvėpė nuosavas sodas

„Ar kam nors gali kilti klausimas, ką man reiškia gėlės? Mano sodas – mano nuostabaus gyvenimo tvirtovė. Myliu kiekvieną savo augalėlį. Dažnai glostau, su jais kone kas rytą kalbuosi. Už tai jie atsilygina vešlia žaluma, gražiais žiedais, maloniu kvapu. O svarbiausia, mane įkvepia kūrybai,“ – tvirtino kaunietė.

Neseniai kolekciją „I fiori“ („Gėlės“) pristačiusi A.Bunikienė tikino, jog ji taip pat ant suknelių pražydo inspiruota jos taip mėgstamų sodo ir laukų gėlių.

„Nors ši kolekcija labai lengva ir gaivi, ji nėra vien vasaros kolekcija. Su kvietkeliais nesiskiriu nė vienu metų laiku, tad ir įvairiaspalvių gėlių raštais margintos lino, organzos, šifono, šilko, vėjyje plazdančios suknelės gali džiuginti kad ir žiemą į šiltuosius kraštus atostogauti susiruošusią moterį, mėgstančią atrodyti gražiai ir išskirtinai,“ – teigė A.Bunikienė.

Kūrėja labai mėgsta vilkėti gėlėtas sukneles ir ragina visas moteris kuo dažniau puoštis augalų raštais puoštais drabužiais.

„Mielosios, tuomet skleisite moteriškumą ir būsite mylimos“, – ragino A.Bunikienė.

Minčių pasikrauna gamtoje

Dizainerė N.Šakelienė taip pat moteriškumo neįsivaizduoja be gėlių. Jos kolekcijose dominuoja gėlėtos suknelės. Gėlių žiedais ir kitų augalų raštais išmargintas sukneles moteris pati dėvi kone kasdien.

„Kiekvienos moters romantikės svajonė – būti apsuptai gėlių. Gėlėtos suknelės visada bus madingos ir visada žydės, nes moterys niekada nenustos trokšti gėlių“, – įsitikinusi N.Šakelienė.

Kaunietė drabužiams kurti naudoja audinį, puoštą pačios autoriniais raštais. Pasitelkdama technologijas tai, ką nupiešia ant popieriaus, ji perkelia ant medvilnės, šilko, lino.

Pernai per Žolinę kūrėja pristatė lininių suknelių kolekciją „Lietuvaitė“, kurioje karaliavo pagrindinis kolekcijos leitmotyvas – Lietuvos laukų gėlės, gamtos grožis. Šįmet ji papildyta naujais darbais, nes merginoms ir moterims patinka puoštis lininiais drabužiais, kurie išgražinti rugiais ir pievų gėlėmis.

„Mėgstu laiką leisti gamtoje, kur pasikraunu minčių ir kūrybinės energijos“, – tikino N.Šakelienė.

Prieš keletą dienų N.Šakelienė sukūrė suknelę iš audinio, kurį puošia rūtos.

„Kūriau drabužį draugei vardu Rūta, bet paaiškėjo, kad nuo seno nekaltybės simboliu laikoma gėlė patinka daugybei moterų“, – sakė N.Šakelienė.

Žiedai pakelia nuotaiką

Dizainerė G.Ačaitė įsitikinusi, jog gėlėta suknelė – tarsi nuostabi terapija.

„Tikriausiai pastebėjote, kad apsivilkusios gėlėtą suknelę pasijuntate lengviau, laisviau ir lengviau. Jeigu ne, po sunkios darbo dienos išsimaudykite ir pasipuoškite žaisminga gėlėta suknele. Neliks nuovargio, o nuotaika taps gerokai pakilesnė“, – sakė G.Ačaitė.

Kūrėjos spintoje šią vasarą yra daugybė skirtingų spalvų ir siluetų gėlėmis margintų suknelių. Naują gėlėtų suknelių kolekciją G.Ačaitė sukūrė grįžusi iš Graikijai priklausančios Korfu salos, kurioje neseniai atostogavo.

„Saloje matytos aguonos, ramunėlės ir įvairios kitos lauko gėlės, žydinčios nuostabiais žiedais ir skleidžiančios malonų kvapą, mane įkvėpė kūrybai. Lengvos suknelės plazda vėjyje, skleidžia moteriškumą, gyvenimo džiaugsmą“, – tvirtino dizainerė.

Gėlėtų audinių ji patarė nevengti jokio amžiaus moterims, tačiau siūlė atkreipti dėmesį į juose vaizduojamų augalų spalvas, dydį, kompozicijas.

„Smulkiomis ramunėlėmis puošta suknelė galbūt labiau tiks jaunoms merginoms, o tamsiomis stambiomis gėlėmis – solidžiai damai. Žinoma, tai nėra nekeičiama tiesa, tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad vieni raštai leis atrodyti jauniau, kiti sendina“, – sakė G.Ačaitė.

Suteikia kūrybos laisvę

Dizainerė D.R.Stankevičienė įsitikinusi, jog joks kitas objektas nesuteikia kūrėjams tiek laisvės ir galimybių, kiek gėlės. Jos žavi spalvų, atspalvių, formų, dydžių gausa. Todėl, anot kūrėjos, nėra ir negali būti vienos išskirtinės gėlės.

Kaunietė gėlėtas sukneles kuria iš įvairių audinių. Jos teigimu, svarbiausia, kad jie būtų kokybiški, tuomet gėlės atskleidžia geriausias ir gražiausias savybes.

Moteris taip pat išskyrė gėlėmis margintų audinių savybę atskleisti nuotaiką, sumažinti stresą, pakylėti, teikti laimės, nešti džiaugsmą.

„Net niūrią dieną ryškia plazdančia gėlėta suknele vilkinti moteris atrodys lyg plaukianti vasara“, – įsitikinusi D.R.Stankevičienė.

Šią vasarą dizainerė sukūrė suknelių kolekciją iš gėlėtų ir geometriniais raštais puoštų audinių. Jos teigimu, šie raštai puikiai papildo vienas kitą.

„Man patinka netikėti sprendimai, todėl sukūriau drabužį, kuris iš nugaros atrodo tarsi marškiniai, o priekis primena gėlėtą suknelę. Jį vilkėdama jaučiuosi itin vasariškai ir įdomiai“, – tikino kūrėja.

Karaliauja šilkas

Gintautas Strolys

Audinių žinovas

„Gėlės – toks motyvas, kuris negali būti vienu metu madingas, o kitu ne. Jos, kaip ir moterys, yra amžinoji ir nuostabioji gamtos dalis. Kartais mėgstu pajuokauti, kad gėlėtas sukneles moterys siuva, perka ir velkasi tuomet, kai vyrai joms nedovanoja arba dovanoja per mažai gėlių.

Jeigu rimtai, tai gėlėtą suknelę apsivilkusi moteris skleidžia grožį, moteriškąją energiją, žinią, kuri ne tik matoma akimi, bet ir pajuntama pasąmonėje.

Nėra gėlės, kuri netiktų žydėti ant audinio. Žinoma, kiekviena moteris turėtų pasirinkti tai, kas jai arčiausiai širdies. Tačiau svarbu, ant kokio audinio ji vaizduojama. Audinių karaliumi laikomas šilkas padeda gėlėms dar labiau atsiskleisti, nes jis žvilga. Plona vilna taip pat puikiai pabrėžia augalų grožį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?