Viktorija Arlauskienė papasakojo, kaip jos gyvenimą pakeitė sūnaus gimimas

Gerai žinoma Lietuvos atlikėja ir tapytoja Viktorija Arlauskienė (30 m.) šiuo metu mėgaujasi motinyste. Su vyru Kęstučiu (38 m.) pirmagimį sūnelį Elijų auginanti moteris džiaugiasi, kad jų svajonės buvo išklausytos taip greitai.

 Viktorijos gyvenimas po sūnaus gimimo pasikeitė.<br> G.Žemaitytės ir LR archyvo nuotr.
 Viktorijos gyvenimas po sūnaus gimimo pasikeitė.<br> G.Žemaitytės ir LR archyvo nuotr.
 Viktorija ir Kęstutis Arlauskai.<br>G.Žemaitytės nuotr.
 Viktorija ir Kęstutis Arlauskai.<br>G.Žemaitytės nuotr.
 Viktorija ir Kęstutis Arlauskai.<br>G.Žemaitytės nuotr.
 Viktorija ir Kęstutis Arlauskai.<br>G.Žemaitytės nuotr.
 Arlauskai.<br> LR archyvo nuotr.
 Arlauskai.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Ingrida Vaznaitytė

Aug 28, 2019, 1:04 PM

Paklausta, kokios nuotaikos šeimoje ir kaip sekasi tapus mama, Viktorija atviravo, kad sūnelis suteikė daug džiaugsmo ir nuspalvino pasaulį pačiomis gražiausiomis spalvomis.

„Kol kas džiaugiamės ramybe, suprantame, kad šiuo metu kūdikėlis mums dar leidžia pailsėti ir po truputį mus ruošia artėjančioms linksmybėms. Kuo didesni vaikai, tuo didesni ir rūpesčiai“, – džiaugsmu dalijosi Viktorija.

„Apie sūnelio atėjimą į mūsų gyvenimą su Kęstučiu kalbėjome nuo pat pradžių.

Tai buvo viena pirmųjų temų mūsų draugystės pradžioje. Iš karto supratome, kad mūsų lūkesčiai ir svajonės sutampa, tai dar labiau sustiprino mūsų susižavėjimą vienas kitu.

Visada norėjau pirma ištekėti ir tada planuoti šeimos pagausėjimą, esame labai laimingi, kad mūsų planai ir svajonės buvo išklausyti ir sūnelis atėjo pas mus taip greitai ir lengvai“, – sakė atlikėja.

Jau pirmaisiais nėštumo mėnesiais, dar net nežinodami kūdikio lyties, Viktorija su vyru pradėjo sudarinėti galimų vardų variantus.

„Rinkdamiesi vardą mergaitiškų vardų prigalvojome tikrai nemažai, o štai su berniukų vardais buvo sunkiau, norėjosi ko nors išskirtinio, bet kad nebūtų keistas ir nekeltų aplinkiniams nuostabos, juk jam visą gyvenimą reikės tuo vardu prisistatinėti“, – prisiminimais dalijosi Viktorija.

„Net žiūrėdami filmus atkreipdavome dėmesį į vardus ir kartą išgirdome Elijaus vardą. Jis taip mums įstrigo, kad buvo mūsų sąraše nuo pat pradžių.

Ir tik likus paskutinei savaitei iki susitikimo su sūnumi nusprendėme, kad jo vardas ir bus Elijus, nes jis vienintelis nesikeitė iš galimų variantų“, – naujagimio vardo istoriją pasakojo Viktorija.

Viso nėštumo metu Viktorija švytėjo ir nevengė fotosesijų. Paklausta, koks režimas padėjo išlikti energingai ir žaviai paskutiniais nėštumo mėnesiais, ji atviravo, kad viso kūdikio laukimo metu stengėsi būti aktyvi ir net likus keletui dienų iki gimdymo nevengė aktyvių pasivaikščiojimų.

„Specialaus sporto režimo laikiausi tik pirmaisiais nėštumo mėnesiais, gal po 5 mėnesio nustojau, nes darėsi vis sunkiau, o ir į sportinę aprangą nebetilpau. Tada sportą pakeitė... spurgos.

Nėštumo pabaigoje gydytoja patarė mažinti angliavandenius, nes didėjau ne tik aš, bet ir mūsų mažylis – jis gimė net 4070 g svorio ir 56 cm ūgio“, – prisiminimais dalijosi Viktorija.

Paklausta apie kraitelį atviravo, kad rinkti daiktus naujagimiui pradėjo gana vėlai, tik septintą nėštumo mėnesį, tačiau procesu labai mėgavosi.

„Kiekvieną pirkinį rinkomės labai atidžiai, skaitėme atsiliepimus, rekomendacijas, konsultavomės su draugais, kurie jau augina mažylius.

Neįtikėtina, kaip greitai pasikeitė pagrindinės pokalbio temos vos sužinojus, kad laukiamės. Vežimėlį rinkomės bene ilgiausiai, labai išsamiai domėjomės ir rinkomės geriausią variantą. Iš tikro rinkomės ir geriausią kainos ir kokybės santykį. „Aero Tutis“ vežimėlis patraukė mūsų akį jau per pirmą apsilankymą parduotuvėje.

Pasidomėję daugiau nusprendėme, kad tai tinkamiausias variantas“, – pasakojo garsi atlikėja.

Paklausta, kokiu ritmu šiuo metu sukasi jų šeimos gyvenimas, Viktorija atviravo: „Labai džiaugiuosi, kad Elijus – ramus vaikas, jeigu yra sočiai pavalgęs, gali išmiegoti ir 4 valandas, todėl jau svarstau, kaip greičiau vėl paimti teptuką į rankas ir pasinerti į spalvų pasaulį.

Iš tiesų nekantrauju tęsti savo darbus. Ir į naujus namus keliamės, o nauji namai – tai ir nauji paveikslai.

Vyras jau tiek man pripasakojo, ką reikėtų nutapyti, kad nežinau, kada viską reikės įgyvendinti. Naujų projektų kol kas neplanuoju, bet kas žino, gal įkvėpimo naujiems darbams suteiks mūsų sūnelis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?