Elegancijos kodas: Agnę Kuzmickaitę tapti dizainere paskatino mama

2019 m. rugsėjo 5 d. 12:28
Viena garsiausių Lietuvos dizainerių Agnė Kuzmickaitė sėkmingai plaukia į platesnius vandenis. Moters kūrinius noriai perka mados mėgėjai iš užsienio, jos darbai buvo pristatyti Kijevo, Londono mados savaitėse, prestižiniuose mados leidiniuose.
Daugiau nuotraukų (10)
Tačiau tokia sėkmė pačios Agnės nestebina. Ji jau vaikystėje žinojo, kad nori tapti dizainere, o dar didesnį postūmį tam davė kuo tikriausias elegancijos pavyzdys – jos mama Leonarda Jekentaitė-Kuzmickienė.
– Agne, kada pajutote, kad norite tapti dizainere?
– Norą tapti dizainere pajutau vaikystėje – kai buvau kokių 7, 8 metų. Šiam norui didelį postūmį davė mano mama amžiną atilsį L. Jekentaitė-Kuzmickienė. Ji visuomet labai elegantiškai rengdavosi ir buvo nuostabiai graži. Kadangi mano vaikystėje pačioje Lietuvos nepriklausomybės pradžioje gražių drabužių parduotuvėse būdavo mažai arba nebūdavo visai, visus įdomesnius rūbus mama siūdindavosi pas dizainerius. Tas procesas man atrodė labai įdomus ir aš jaučiau, kad norėčiau tuo užsiimti ateityje.
– Kodėl savo darbuose pradėjote naudoti drugelio motyvą? Kas tai inspiravo?
– Drugelio motyvas pirmą kartą atsirado mano 2009 metų kolekcijoje. Po šios kolekcijos sulaukiau daugybės pageidavimų įsigyti drabužių su drugeliu, tad natūraliai plėtojau šį motyvą ir toliau. Drugelį vėliau panaudojau ir savo logotipui. Šį motyvą pasirinkau dėl man labai patikusios jo formos ir daugialypiškumo – juk drugelis gali būti labai daug kur pritaikomas, be to, jis yra labai pozityvus. Turbūt neatsirastų žmogaus, kuriam nepatiktų drugeliai.
– Ar stengiatės kurti nuolatos, ar tik pajutusi įkvėpimą?
– Kadangi kuriu nuolatos, žinau, kaip prisišaukti įkvėpimą, visada kuriu su įkvėpimu. Tačiau man nereikia specialiai jo laukti. Darau mėgstamą darbą, tad jis visuomet šalia.
– Kokia savo kolekcija labiausiai didžiuojatės?
– Kiekviena mano kolekcija man savaip svarbi, nes kiekvienoje atsispindi kažkuris mano kūrybos etapas. Labai reikšminga buvo 2008-ųjų konceptuali kolekcija „Shopoholic“, su kuria tarptautiniame konkurse Berlyne mados profesionalų buvau išrinkta geriausia jaunąja Europos dizainere. Kita vertus, ne mažiau svarbios man yra ir pirmosios kolekcijos su drugelio motyvu, nes jos išmokė derinti komercinius ir kūrybinius mados dizaino aspektus.
– Kas jums yra elegantiška moteris?
– Tobulas elegantiškos moters pavyzdys buvo mano mama Leonarda. Manau, kad elegantiška moteris savyje suderina išsilavinimą, intelektualumą ir fizinį grožį, nes kai dominuoja arba viena, arba kita, jau nebėra taip įdomu, o elegantiška moteris yra visapusiška. Man elegantiška moteris ta, kuri gali būti ir ant madingo žurnalo viršelio, ir dalyvauti aukščiausio lygio mokslinėse konferencijose ar kitoje profesionalioje veikloje.
– Kokias moteris galėtumėte pavadinti elegancijos ikonomis?
– Kaip jau minėjau, pirmiausia mano mama L. Jekentaitė-Kuzmickienė, aktorė Gražina Baikštytė, Ingeborga Dapkūnaitė. Toliau galėčiau įvardyti Jacqueline Kennedy, Mają Pliseckają, Michelle Obama.
Stilius^InstantAgnė Kuzmickaitė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.