Garsusis italų trio „Il Volo“: „Vadinkite mus svajonių vienišiais“

Per sėkmės lydimą dešimtmetį „Il Volo“ trijulė drebino „Euroviziją“, tūkstantines arenas, jutubą ir virpino milijonų merginų širdis.

„Il Volo“ gerai žinomu trio pasaulyje tapo ne vien dėl talento, bet ir dėl juodo darbo bei nepriekaištingos vadybos.<br>Organizatorių nuotr.
„Il Volo“ gerai žinomu trio pasaulyje tapo ne vien dėl talento, bet ir dėl juodo darbo bei nepriekaištingos vadybos.<br>Organizatorių nuotr.
Paauglystėje patyčias dėl apkūnumo kentęs Ignazio dabar savo gyvenimo neįsivaizduoja be treniruoklių salės ir sveikos mitybos.<br>Organizatorių nuotr.
Paauglystėje patyčias dėl apkūnumo kentęs Ignazio dabar savo gyvenimo neįsivaizduoja be treniruoklių salės ir sveikos mitybos.<br>Organizatorių nuotr.
„Il Volo“.<br>Organizatorių nuotr.
„Il Volo“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 12, 2019, 5:17 PM

Bene garsiausias italų trio pasaulyje prieš atvykdamas į Lietuvą praskleidžia jų kruopščiai sukurtą pavyzdingų berniukų įvaizdį gaubiančią paslapties skraistę.

Interviu su italų sekso simboliu tituluojamu Ignazio Boschetto (24 m.) – vienu iš garsiosios trijulės narių – prasideda lengvai.

Panašu, kad per dešimt sėkmingų metų ant scenos žurnalistai jam ir scenos partneriams jau uždavė šimtus įvairiausių klausimų, kuriuos aksominio balso savininkas išmoko virtuoziškai apeiti, leisdamasis gilyn į karjeros vingius ir palikdamas daug neįmintų paslapčių apie savo asmeninį gyvenimą.

Vis dėlto šis pokalbis buvo kitoks, truko gerokai ilgiau, nei suderėjome su prodiuseriais, ir atvėrė duris į kruopščiai slepiamą Italijos svajonių jaunikiu tituluojamo vaikino širdį.

„Prieš dešimt metų į vaikinų trio mus sujungė kultinis prodiuseris Michele Torpedine, kuriam už sėkmingą karjerą dėkingos tokios legendos kaip Zucchero ir Andrea Bocelli.

Pastebėjęs mane ir kolegas televizijos „Rai 1“ surengtame konkurse Michele ėmėsi mus mokyti pramogų verslo taisyklių.

Dabar visi mokame būti populiarūs, žinome, kaip bendrauti su žurnalistais ir gerbėjomis, nes tai jau seniai tapo mūsų kasdienybe“, – pokalbio pradžioje su grupės atsiradimo istorija supažindino Ignazio.

Atlikėjas ir grupės kolegos – Piero Barone (26 m.) ir Gianluca Ginoble (24 m.) – 2009 m. buvo suburti į popklasikos trio kaip pamaina legendiniams italų tenorams Placido Domingo, Jose Carrerasui, Luciano Pavarotti.

Nuo tos akimirkos vaikinams prasidėjo tikra muzikinė pasaka. Jie buvo pirmieji italų atlikėjai, kurie pasirašė sutartį su „Sony Music“.

„Il Volo“ ne kartą buvo įteikti „Latin Grammy“ apdovanojimai, jie dalyvavo visuose pagrindiniuose JAV televizijų projektuose, o bilietai į koncertus ne tik gimtojoje Italijoje, bet ir visoje Europoje, Šiaurės bei Pietų Amerikoje, Japonijoje būdavo visiškai iššluoti.

„Nuo pirmos akimirkos aiškiai suvokėme savo misiją skleisti kokybišką muziką: juk klasika, ypač jaunimui, asocijuojasi su vyresnio amžiaus konservatyviais atlikėjais.

Mūsų išvaizda sėkmingai laužo stereotipus, kas gali dainuoti ir mėgti klasiką.

Komplimentai dėl išvaizdos ir pergalės seksualių vyrų rinkimuose mums nėra tiesiog tuštybė – tai vertingas įrodymas, kad gražūs, jauni ir patrauklūs vyrai yra ištikimi geram muzikos skoniui“, – paaiškino Ignazio ir neslėpė, kad už modelio išvaizdos slepiasi kruvinas darbas sporto salėje, griežtos mitybos taisyklės ir bent aštuonios valandos miego per parą.

„Mes visada žiūrime, ką dedame į burną. Toks sutapimas, kad visi netoleruojame laktozės, todėl pieno produktų ant mūsų stalo nerasite.

Visada skaitome etiketes, domimės produktų sudėtimi, skaičiuojame porcijas, dirbame su treneriais, kurie padeda sudaryti mitybos racioną.

Manau, banalu manyti, kad sveiko ir kokybiško gyvenimo taisyklės galioja tik merginoms. Dar karjeros pradžioje supratome, kas yra disciplina.

Turėjome gerą mokytoją, kuris sugebėjo paaiškinti, kad nesibaigiantys vakarėliai ir bemiegės šėlionių naktys gali kainuoti karjerą.

Tokių istorijų labai daug, o išlieka tik tie, kurie muziką mėgsta labiau nei vienadienes linksmybes.

Buvo pagundų ir trumpalaikių paslydimų, bet prodiuseris laiku pastebėdavo kiekvieną maištą ir kaip supratingas tėvas davė patarimų, kurie tikrai padėjo nepamesti galvos“, – atviravo Ignazio, karjeros pradžioje, kai jam buvo vos dvylika metų, kentėjęs dėl antsvorio.

Operos solistų pasaulyje didesnės formos yra priimtinos, o popscenoje, kur galioja griežti išvaizdos standartai, charizmatiškasis Ignazio turėjo suprasti, kad vien stipraus balso gerbėjų širdims pavergti neužteks.

Šiandien pažvelgus į jauną svajonių jaunikiu tituluojamą vyrą net sunku patikėti, kad nuo paauglystės jam teko laikytis dietos ir prakaituoti sporto salėje, kol tai tapo jam įprastu gyvenimo būdu, padedančiu išlikti geros formos.

Karšto temperamento sicilietis jaučiasi dėkingas savo ugningam charakteriui, kuris padėjo užsispirti ir laikytis mitybos bei sporto tvarkaraščio siekiant norimo rezultato.

Profesionalaus dainininkų ugdytojo M.Torpedine pastangos sukurti pasaulines popklasikos žvaigždes atsipirko su kaupu: per dešimt metų „Il Volo“ trio sulaukė didžiulės sėkmės, pardavė milijonus įrašų visame pasaulyje, koncertavo su Barbra Streisand, Placido Domingo, Erosu Ramazotti, 2015 m. su daina „Grande Amore“ dalyvavo „Eurovizijoje“, o šių metų sausio mėnesį popiežiui Pranciškui viešint Panamoje garsiąją „Ave Maria“ dainavo ne tik pontifikui, bet ir milijonams katalikų visame pasaulyje.

Net popdiva Britney Spears, pamačiusi trijulę laidoje „American Idol“, puolė aikčioti ir dalinti komplimentus savo tviterio paskyroje.

„Atrodo, tiek daug nuveikta, bet mes vis dar turime svajonių įkopti į naujas karjeros viršūnes.

Tikiu, kad išauš diena, kai tapsime ne tik „Latin Grammy“ nominantais, bet ir nugalėtojais. Vis dėlto karjeros pradžioje ne viskas klojosi taip sklandžiai, ypač su dainų tekstais“, – prisimena Ignazio.

Kartą scenoje „Il Volo“ vaikinai turėjo atlikti dainą, kurią pirmasis dainuoti pradėjo Piero, bet jam pavyko tik pirmoji teksto eilutė.

„Jis kartojo tą pačią frazę ir žiūrėjo į mane prašydamas padėti, bet ir aš viską pamiršau.

Kaip paskutiniai kvailiai tris minutes dainavome vieną frazę – gėda iki šiol, bet taip kartais nutinka net didžiausiems profesionalams“, – dalijosi atsiminimais Ignazio.

Jautriausiu ir droviausiu grupėje tituluojamas Gianluca, kaip ir kolegos, savo kvailų sceninių nutikimų arsenale turi istoriją, kai dainuodamas chore gimtojo miesto publikai pamiršo žodžius, vėliau minioje pamatė mamos akis, apsiverkė ir pabėgo.

„Mūsų istorijos ir mes patys nesame kokie nors ypatingi. Pažįstu daug žmonių, kurie turi talentą, bet jiems nepasitaikė proga sutikti reikiamus žmones, būti pastebėtiems.

Pats iki šiol nesuprantu, kaip sutapo žvaigždės, kad vos dvylikos pradėjome daryti pasaulinę karjerą, kas lėmė, kad viskas taip gerai sutapo, – turbūt sėkmė buvo įrašyta mūsų likimuose“, – svarstė Gianluca gimtosios italų televizijos laidoje, skirtoje grupės dešimtmečiui paminėti.

Išlaikyti draugiškus santykius dešimt metų – misija beveik neįmanoma. Tai pripažįsta aštriausiu charakteriu grupėje pasižymintis Ignazio: „Esu bjauriausias, tad kitiems tenka su manimi taikstytis, o jei kalbėtume rimtai, už sugebėjimą taikiai spręsti konfliktus turime dėkoti mūsų prodiuseriui.

Natūralu, kad mums bendraujant nutinka ir šilto, ir šalto, bet visada galioja auksinė taisyklė, kurios laikomės: pakalbėti kitą dieną nurimus emocijoms, remiantis tik faktais ir prisimenant bendrą tikslą, kuris mus sieja, o visa tai, kas skiria, metame lauk iš galvų ir širdžių. Tokia praktika padeda ir gyvenime.“

Viename interviu Ignazio kolega Piero prasitarė, kad dėl gerbėjų konfliktų niekada nekyla, mat jie patinka visiškai skirtingoms moterims: „Gianluca suka galvą paauglėms, jos tiesiog klykia jį pamačiusios, aš kažkodėl traukiu jaunas mamytes, kurios po koncerto grįžta namo pas savo sutuoktinius, na, o mūsų lovelasas Ignazio yra močiučių džiaugsmas: jos nesigėdija prieiti ir paniurkyti jo žandų, išlieti širdies ir pasakyti, kad jei būtų jaunesnės, iš glėbio jo niekada nepaleistų.“

„Il Volo“ vaikinai drąsiai kalba visomis temomis, išskyrus asmeninį gyvenimą.

Gianluca kartą prasitarė, kad jam labai patinka iš gastrolių grįžti namo į gimtąjį miestą, pas tėvus, draugus ir mylimąją.

Studijoje įsivyravo nejauki pauzė, scenos kolegos pradėjo juokauti, kad vaikinas netyčia pasakė šią frazę.

Žurnalistės perklaustas, ką visa tai reiškia, jis padarė tai, ko griežtai buvo prašomas nedaryti: „Žinote, mums, scenos žmonėms, galioja tam tikri tabu, ko negalima kalbėti viešumoje. Aš jau pasakiau tai, bet daugiau neišgirsite nė žodžio.“

Per interviu žurnalui „Stilius“ Italijos svajonių jaunikis ir sekso simbolis Ignazio taip pat neplanuotai atvėrė savo asmeninio gyvenimo duris.

Į klausimus, kaip derina asmeninį ir sceninį gyvenimą, ar jo mergina į gastroles keliauja kartu, iš pradžių atsakė, kad problemų nekyla, o vėliau ėmė painiotis: „Žinote, aš turiu merginą, tiksliau, turėjau...

Iš tikrųjų norėčiau Lietuvos publikai būti pristatytas be merginos. Suprantate, mes, atlikėjai, nepasakojame asmeninio gyvenimo detalių.“

Ir tikrai – „Il Volo“ socialiniuose tinkluose daug nuotraukų iš koncertų, kelionių, sporto salių, restoranų, trumpų apsikabinimų su gerbėjomis, o tikrų merginų, potencialių sužadėtinių ir žmonų ten nė su žiburiu nerasite.

Interneto paieškoje įvedus vaikinų vardus išnyra vos keletas nesurežisuotų, atsitiktinai gerbėjų padarytų nuotraukų su žaviomis merginomis, bet oficialiai kiekvienas grupės narys neigia turintis antrąją pusę.

„Scenoje mes priklausome visoms, todėl apie tai, kas vyksta už jos ribų, tylime, kad neįžeistume nė vienos, ypač gražios lietuvaitės“, – tikino Ignazio.

Jis buvo perspėtas, kad Lietuva yra ne tik gražuolių, bet ir lietaus šalis, tad per gastroles, kurios vyks jau rugsėjo 20 dieną, Kauno „Žalgirio“ arenoje praverstų skėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.