Tobulą „Victoria’s Secret“ modelio Karolinos Kurkovos gyvenimą praturtino šeima

Čekijos topmodelis ir buvęs „Victoria’s Secret“ modelis Karolina Kurkova (35 m.) puikiai žino, ką reiškia būti ne kaip visi.

Vyrą Archie Karolina vadina savo tikra komanda.<br>Scanpix nuotr.
Vyrą Archie Karolina vadina savo tikra komanda.<br>Scanpix nuotr.
Vyrą Archie Karolina vadina savo tikra komanda.<br>Scanpix nuotr.
Vyrą Archie Karolina vadina savo tikra komanda.<br>Scanpix nuotr.
Buvęs „Victoria’s Secret“ modelis tiki, kad nėra nieko neįmanomo. Svarbiausia – pamilti save tokią, kokia esi.<br>Scanpix nuotr.
Buvęs „Victoria’s Secret“ modelis tiki, kad nėra nieko neįmanomo. Svarbiausia – pamilti save tokią, kokia esi.<br>Scanpix nuotr.
Vyrą Archie Karolina vadina savo tikra komanda.<br>Scanpix nuotr.
Vyrą Archie Karolina vadina savo tikra komanda.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 13, 2019, 9:29 PM

Dviejų sūnų mama savo pavyzdžiu įrodo, kad išvaizdos trūkumus galima paversti privalumu. Atradus vidinę ramybę, atsiveria visai kitas pasaulis.

Karolina nėra gražuolė, bet 2008-aisiais atsidūrė seksualiausių planetos moterų sąrašo viršuje. „Victoria’s Secret“ šviesiaplaukei čekei du kartus suteikė garbę pademonstruoti savo prekės ženklo legendą – liemenėlę „Fantasy Bra“.

Dabar pasirodymą ant podiumo K.Kurkova nė kiek nedvejodama iškeistų į pasivaikščiojimą po prieplauką Fišerio saloje (Florida, JAV). Šį žavų žemės lopinėlį čekė jau septyneri metai vadina savo namais.

Praėjusio amžiaus viduryje 80 hektarų teritorija priklausė Vanderbiltams. Jie buvo laikomi turtingiausia Amerikos šeima.

Anuomet, žvelgiant iš šiuolaikinių pozicijų, nuosavybės reikalai buvo sprendžiami išties įdomiai. Ankstesnysis Fišerio salos savininkas ją perdavė Williamui Vanderbiltui mainais į jachtą.

Dabar Fišerio sala – turistinis rajonas, kur atvyksta poilsiauti turtingieji ir įžymieji. Tie, kuriems turistų – svečių vaidmuo greitai nusibosta, įsigyja nekilnojamojo turto. Bet apie būstų kainas geriau negalvoti.

Tai galėjo sau leisti ir K.Kurkova, kurios turtas vertinamas daugiau nei 50 mln. dolerių.

Topmodelis kartu su savo vyru buvusiu kariškiu, o dabar prodiuseriu, aktoriumi Archie Drury įsigijo namą Fišerio saloje, ant Atlanto vandenyno kranto.

Dešimt minučių už miesto, bet jau nėra šurmulio ir spūsčių, aplinkui palmės ir paplūdimys. Apie geresnę vietą savo vaikams – devynerių metų Tobinui ir trejų Noh – sutuoktiniai negalėjo ir svajoti.

„Turime nuostabius kaimynus. Dažnai einame vieni pas kitus į svečius. Mūsų vaikai gali laisvai šėlioti gryname ore, o man nereikia net galvoti, kur jie“, – sako K.Kurkova.

35-ąjį gimtadienį atšventęs čekų topmodelis išmaišė visą pasaulį. Karolina ir jos artimos draugės topmodeliai Heidi Klum ir Karlie Kloss – bet kokio vakarėlio, svarbaus aukštuomenės renginio garbės viešnios.

Kaip čekų modelis įsivaizduoja savo idealią dieną?

„Su vaikais paplūdimyje ar parke praleista diena. Stebėti, kaip jie pažįsta juos supantį pasaulį, – neįkainojama vertybė.

Mes su vyru esame įsitikinę, kad vaikams reikia duoti laisvės, neauginti šiltnamio sąlygomis, slepiant nuo viso pasaulio. Stengiamės išaiškinti tai, ko jie nesupranta, ir taip lavinti jų vaizduotę“, – sako K.Kurkova.

Taip buvo auklėjama ir Karolina. Būsimasis topmodelis gimė 1984-aisiais socialistinėje Čekoslovakijoje, 50 tūkst. gyventojų turinčiame Dečyno miestelyje, krepšininko Josefo Kurkos ir banko administratorės Evos Kurkovos šeimoje.

„Iki šiol prisimenu, kaip vakarais su tėvais sėdėjome prie vakarienės stalo, vienas kitam pasakojome linksmas istorijas, kurios nutikdavo mums per dieną, ir daug juokėmės.

Gyvenimas tėvų namuose buvo išskirtinis metas“, – sako topmodelis.

Karolina buvo ryški ir įspūdingos išvaizdos mergina. Aukšta, nuolat besišypsanti šviesiaplaukė negalėjo likti nepastebėta. Karolina traukė dėmesį, bet ne taip, kaip jai norėjosi.

„Ilgšė“, „plačiaburnė“, „skeletas“, – tokie „komplimentai“ buvo nuolatiniai jos palydovai mokykloje.

„Tokiame nedideliame miestelyje kaip Dečynas į kitus nepanašus, kuo nors išsiskiriantis žmogus itin krinta į akis. Su patyčiomis susidūriau labai anksti. Stengiausi kuo rečiau ir mažiau apnuoginti kojas, rankas, ne itin dažnai šypsotis, nes mano dantys stambūs. Laikiau save negražia“, – prisimena čekų topmodelis.

Viskas pasikeitė, kai Karolinai sukako 14 metų ir draugė jos nuotrauką nusiuntė į vieną Prahos modelių agentūrų. Ir jau po metų K.Kurkova atidarė „Prada“ mados kolekcijų peržiūrą.

Vyriausioji amerikietiškojo „Vogue“ redaktorė Anna Wintour kylančią čekų kilmės žvaigždę pavadino kitokia, bet neabejotinai įsimenančia.

Po dvejų metų „Victoria’s Secret“ pasiūlė Karolinai papildyti jos „angelų“ gretas.

Čekė nebesijautė bjauriuoju ančiuku – ji pavirto balta gulbe. Plačiai, atvirai šypsodamasi šviesiaplaukė išdidžiai žingsniavo vilkėdama gundančiais apatiniais drabužiais su garsiaisiais sparnais – „Victoria’s Secret“ prekės ženklu. Tai tęsėsi devynerius metus.

Netrukus čekų topmodelio „trūkumai“ – 180 cm ūgis ir stambūs veido bruožai – tapo jos vizitine kortele.

Bet tie, kurie nelinkę žmogaus vertinti teigiamai, rado kitą K.Kurkovos trūkumą. Ji... visiškai neturėjo bambos. Žinoma, šis faktas rado platų atgarsį virtualioje erdvėje.

Atsirado žurnalistų, dėl to atlikusių net tyrimą. Po jo padaryta prielaida, kad Karolinai buvo atlikta bambos išvaržos operacija.

„Dėl savo ūgio mokykloje esu sulaukusi tiek patyčių, kad į piktas pastabas ir juokelius seniai nebereaguoju.

Modelių verslas suteikė man jėgų patikėti savimi ir suvokti, kokia esu graži“, – sako K.Kurkova.

Savo anatominio išskirtinumo čekė niekada nekomentavo.

Modelio K.Kurkovos sąskaitoje yra daugiau nei 40 „Vogue“ viršelių, dešimtys sutarčių su pasaulinio garso mados namais – pradedant „Chanel“ ir baigiant „Versace“.

Ji pageidaujama ant podiumo kaip ir prieš 15 metų. Bet žingsniuojančią juo Karoliną galima pamatyti ne taip jau ir dažnai.

Čekijos topmodelis atsisveikino su mados industrija?

„Ne, mados pasaulio nepalikau. Manau, kad modeliu galima dirbti bet kokio amžiaus. Metai nė kiek netrukdo užsiimti kuo nors nauju“, – sako K.Kurkova.

Savo jėgas ir energiją topmodelis nukreipė į bendradarbiavimą su vokiečių prekės ženklu „Cybex“. Šių ryšių rezultatas – vaikiški vežimėliai ir lopšiai, pagaminti iš ekologiškų medžiagų.

„Motinystė mane pakeitė, kaip ir kiekvieną moterį. Noriu ne tik savo vaikų, bet ir viso pasaulio gyvenimą padaryti geresnį“, – sako K.Kurkova.

Kilnūs ketinimai, kuriuos įgyvendinti Karolinai padeda jos vyras.

„Vaikystėje mačiau, kaip tėtis ir mama palaiko vienas kitą. Todėl buvo svarbu, kad mano išrinktasis galėtų visuomet mane paremti ir padėti. Mes su Archie – tikra komanda!“ – sako K.Kurkova.

Suprantantis ir ją palaikantis vyras, du nuostabūs vaikai, namas prie vandenyno viename prestižiškiausių Fišerio salos rajonų – topmodelio K.Kurkovos gyvenimas primena pasaką.

Buvęs „Victoria’s Secret“ modelis tiki, kad nėra nieko neįmanomo. Svarbiausia – pamilti save tokią, kokia esi. Ir atrodo, kad tai K.Kurkovai pavyko.

„Su amžiumi aš supratau, kad geriausias darbas – būti mama ir žmona“, – šypsodamasi sako K.Kurkova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.