Macronų įvaizdžiu besirūpinanti Mimi: kas slepiasi po geležine įtakos kauke?

Pirmosios Prancūzijos poros Emmanuelio Macrono ir jo žmonos Brigitte įvaizdžiu, pati būdama šešėlyje, rūpinasi iš skandalų žiniasklaidoje gyvenanti energinga ir įtakinga Michele Marchand (72 m.). Kas iš tikrųjų yra ši moteris ir kaip ji sugebėjo suderinti skirtingą veiklą?

Viską apie visus žinanti, visą įdomiausią ir slapčiausią informaciją susirenkanti ir savo pažinčių bagažu puikiai manipuliuojanti Mimi – Prancūzijos įžymybių gyvenimo užkulisių spaudos karalienė.<br>lrytas.lt montažas.
Viską apie visus žinanti, visą įdomiausią ir slapčiausią informaciją susirenkanti ir savo pažinčių bagažu puikiai manipuliuojanti Mimi – Prancūzijos įžymybių gyvenimo užkulisių spaudos karalienė.<br>lrytas.lt montažas.
Mimi vadinama Prancūzijos politinio elito siaubu tiek dėl milžiniškos įtakos žiniasklaidai, tiek dėl artimų ryšių su aukščiausio rango politikos atstovais.<br>Scanpix nuotr.
Mimi vadinama Prancūzijos politinio elito siaubu tiek dėl milžiniškos įtakos žiniasklaidai, tiek dėl artimų ryšių su aukščiausio rango politikos atstovais.<br>Scanpix nuotr.
Emmanuelis ir Brigitte Macronai.<br>Scanpix nuotr.
Emmanuelis ir Brigitte Macronai.<br>Scanpix nuotr.
Michele Marchand ir Brigitte Macron.<br>Scanpix nuotr.
Michele Marchand ir Brigitte Macron.<br>Scanpix nuotr.
Michele Marchand.<br>Scanpix nuotr.
Michele Marchand.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Elena Nainytė Specialiai „Stiliui“, Paryžius (Prancūzija)

Sep 26, 2019, 8:10 AM

Savi ją šaukia paprastai ir trumpai – Mimi. Kiti įžymybių fotografijas medžiojančios agentūros „Bestimage“ savininkę vadina visų paparacų motina, jų popieže arba Mata Hari.

Viską apie visus žinanti, visą įdomiausią ir slapčiausią informaciją susirenkanti ir savo pažinčių bagažu puikiai manipuliuojanti Mimi – Prancūzijos įžymybių gyvenimo užkulisių spaudos karalienė.

„Pavardė ir veidas niekuo neišsiskiriantys, paprasti drabužiai: juodos kelnės, žemakulniai bateliai, ilga striukė. Jeigu atmesime ryškia raudona spalva lakuotus nagus, jokio skiriamojo ženklo“, – karalienę apibūdino dienraštis „Le Monde“ ir pridūrė, kad efektyviausią paparacų tinklą valdančios Mimi nuotraukų niekur nepamatysi.

Prancūzijos prezidento E.Macrono ir jo žmonos įvaizdžiu M.Marchand pradėjo rūpintis per 2017 metų rinkimų kampaniją.

Jaunas kandidatas, buvęs ekonomikos ministras E.Macronas prancūzams buvo mažai žinomas ir laikomas šansų laimėti neturinčiu, tad nelabai įdomiu, politikos mažai ragavusiu jaunuoliu.

Tuo pat metu dar pasigirdo jo gerokai vyresnę žmoną Brigitte labai erzinusios kalbos apie tariamą E.Macrono homoseksualumą.

E.Macrono ir Brigitte bičiulis, interneto paslaugų bendrovės „Free“ vadovas Xavier Nielas prezidento rinkimų batalijas pradėjusiai porai patarė susirasti viešųjų ryšių profesionalą ir suvedė juos su M.Marchand.

Platų pažinčių tinklą turinti Mimi netrukus išpopuliarino porą, ją padarė patrauklią ir įdomią, žiniasklaidai puikiai pardavė jų meilės istoriją.

Žurnalų viršeliai su E.Macrono ir Brigitte nuotraukomis netruko užversti Prancūzijos kioskus. Kandidato galimybės laimėti rinkimus ėmė augti.

Specialistai apskaičiavo, kad per rinkimų kampaniją Macronai atsidūrė ant 30 žurnalų viršelių, dešinysis kandidatas François Fillonas – ant 16, o kraštutinė dešinioji kandidatė Marine Le Pen – vos ant 6 leidinių.

Po rinkimų M.Marchand tiesiog natūraliai įplaukė į Eliziejaus rūmus, nors jokio oficialaus statuso neturėjo ir toliau vadovavo savo agentūrai.

Tačiau 2018-ųjų vasarą paaiškėjus, kad pasirodys žurnalistų Jeano Michelio Decugis bei Marco Leplongeono ir rašytojos Pauline Guenos biografija „Mimi“, kurioje atskleidžiama daug skandalingų M.Marchand biografijos detalių, pirmoji Prancūzijos pora nuo savo pilkosios geradarės turėjo viešai atsiriboti. Bent jau formaliai.

Pasak nacionalinio dienraščio „Liberation“, 2018 m. birželio pabaigoje Eliziejaus rūmai kaip tik ruošėsi slaptos komunikacijos profesionalei prezidentūroje suteikti oficialų statusą.

Šios minties ir kiekvieną ketvirtadienio rytą vykusių pasitarimų su pirmąja Prancūzijos ponia bei jos viešųjų ryšių komanda, pakeliui familiariai pakštelint prezidentui į žandą, teko skubiai atsisakyti.

Juolab kad tuo pat metu žiniasklaidoje pasirodė aštrių komentarų lavinos sulaukusi M.Marchand nuotrauka prezidento kabinete, kur ji patogiai įsitaisiusi, tarsi būtų namie, rodo V – pergalės – ženklą.

Kadras buvo užfiksuotas praėjus vos keletui dienų po rinkimų.

„Vilkė Macronų avidėje“, – pristatydamas knygą „Mimi“ rašė dienraštis „Le Monde“.

Iki leidinio pasirodymo M.Marchand agentūros fotografai turėdavo pirmenybę fotografuoti prezidentinę porą.

Prancūzijoje tikrą politinį skandalą savo poelgiais ir nepelnytomis privilegijomis sukėlęs buvęs E.Macrono apsaugininkas Alexandre’as Benalla Mimi nurodytus fotografus įleisdavo į prezidento lėktuvą. Nepageidaujamus – nubaidydavo.

Kilus skandalui ir A.Benallai patekus į viešą nemalonę, Mimi buvusį rūmų apsaugininką kuriam laikui apgyvendino jai priklausančiame bute.

„Pradėjus dirbti su Prancūzijos prezidentine pora M.Marchand agentūros apyvarta išaugo 500 tūkst. eurų, o pelnas – 343 tūkst. 388 eurais“, – teigia „Mimi“ autoriai.

„Macronai, padedami M.Marchand agentūros „Bestimage“, dalyvauja sistemoje, kuri reklamines jų asmeninio gyvenimo nuotraukas apgaulingai pristato kaip slapčia darytus kadrus, o komunikaciją paverčia informacija“, – pabrėžia knygos autoriai.

M.Marchand spėjo nugyventi tūkstantį ir vieną gyvenimą.

„Nuo kalėjimo iki Eliziejaus rūmų“, – spalvingą jos biografiją reziumavo nacionalinis dienraštis „Le Parisien“.

„M.Marchand gebėjo pereiti visas socialines sienas, visas klases ir kaskart jai pavykdavo įtvirtinti savo asmenybę“, – teigė viena „Mimi“ autorių P.Guena.

Pati knygos herojė, visais įmanomais būdais stojusi prieš biografijos publikavimą, bet pralaimėjusi, leidinį vadina „puvėsiu, mėginimu susidoroti, prasimanymų rinkiniu“.

Vienturtė kirpėjo dukra iš namų pabėgo 16 metų ir iki pilnametystės spėjo susilaukti dviejų vaikų. Paskui išsiskyrė su vyru, grįžo studijuoti matematikos ir įsidarbino Paryžiaus automobilių servise, atidarytame dieną ir naktį, kasininke.

Taip M.Marchand susipažino su visu spalvingu naktiniu Paryžiaus pasauliu: policininkais, prostitutėmis ir banditais.Vėliau pati įsigijo du automobilių servisus ir juose dirbo.

Praėjusio šimtmečio aštuntajame dešimtmetyje prancūzė persikėlė į Ameriką, čia toliau sėkmingai plėtojo automobilių verslą. Dar po dešimtmečio moteris kelis kartus turėjo reikalų su Prancūzijos teisėsauga ir net paragavo kalėjimo dėl padirbtų banko čekių bei čekių, kurių nebuvo galima apmokėti, išrašinėjimo, nes banko sąskaita buvo tuščia.

Ištekėjusi už nusikaltėlio moteris buvo sulaikyta už nelegalų kanapių gabenimą – jos automobilyje buvo rasta 500 kg šių narkotinių medžiagų.

Devintajame dešimtmetyje M.Marchand vadovavo keliems naktiniams Paryžiaus klubams, kurių dalis skelbėsi esą lesbiečių.

Ironiška, kad dukart už gangsterių prieš tai ištekėjusi M.Marchand 2015-aisiais susituokė su policininku, buvusiu Centrinės tarnybos kovai su pinigų padirbinėjimu vadu.

1996 metais prancūzė pradėjo dirbti savaitraštyje „Voici“ ir netrukus tapo tiesiog nepamainoma.

Kaip teigia buvę redakcijos darbuotojai, Mimi žinojo viską apie kiekvieną Prancūzijos ir net Holivudo įžymybę. Su Eliziejaus rūmais paparacų karalienę sieja ne vien dabartinė prezidentinė pora.

Žiniasklaidoje tvirtinama, kad būtent Mimi viešumoje išplatino buvusio dešiniojo Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy nuotraukas su tuomete drauge ir dabartine žmona Carla Bruni bei jos sūnumi per iškylą disneilende.

Beveik nėra abejonių, kad tai buvo padaryta su poros žinia, – M.Marchand su C.Bruni yra senos pažįstamos.

Paparacų madona ilgai buvo dosni N.Sarkozy partijos rėmėja per prezidento rinkimų kampaniją ir per šio dešiniojo politiko mitingus ne kartą puikavosi pirmoje eilėje.

M.Marchand pirmoji paviešino ir buvusios teisingumo ministrės, artimos N.Sarkozy bendražygės Rachidos Dati fotografijas, kai keturiasdešimtmetė politikė nuo viešumai nežinomo tėvo laukėsi kūdikio.

Nors niekas to neįrodė, kalbama, kad Mimi prisidėjo prie slaptos meilės tarp buvusio Prancūzijos socialisto prezidento François Hollande’o ir aktorės Julie Gayet paviešinimo 2014 metų pradžioje. Tik tąkart tikrai be jų sutikimo ir sukėlė didelį socialisto įsiūtį.

Buvęs Prancūzijos prezidentas laiko M.Marchand pavojinga demokratijai ir tai atvirai teigė knygos „Mimi“ autoriams.

„M.Marchand yra atsakinga už politinio gyvenimo nuvertinimą“, – teigė F.Hollande’as ir prisiminė, kad būtent ši moteris suorganizavo jo buvusios žmonos, socialistų kandidatės į prezidentus 2007 m.

Segolene Royal nuotraukų vilkint maudymosi kostiumėlį per šeimos atostogas paviešinimą. „Moteris, kandidatė į šalies prezidentus, įstumiama į tokią situaciją. Tai buvo tam tikro nukrypimo pradžia, nes paskui šią nuotrauką perspausdino bendros informacijos žiniasklaida.

Tai yra absoliučiai politinė tema. Prezidentūroje negalima laikyti asmens, kurio darbas – skandalingai viešinti privatų žmonių gyvenimą“, – svarstė buvęs prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.