Sekso simbolis save laiko feministe: labiausiai įkvepia moterys

Modelis, aktorė ir kvepalų „Pure XS For Her“, „Paco Rabanne“ reklaminis veidas Emily Ratajkowski (28 m.) neretai patenka į patraukliausių planetos moterų reitingus.

„Nešioju trumpus, liemenį apnuoginančius viršutinius drabužius, nes toks stilius patinka. Man nerūpi, kad ir vyrams tai patinka. Nešioju tai, kas man patogu, o ne stengdamasi įtikti kitiems“, – sako Emily Ratajkowski.<br>Scanpix
„Nešioju trumpus, liemenį apnuoginančius viršutinius drabužius, nes toks stilius patinka. Man nerūpi, kad ir vyrams tai patinka. Nešioju tai, kas man patogu, o ne stengdamasi įtikti kitiems“, – sako Emily Ratajkowski.<br>Scanpix
Emily Ratajkowski.<br>Scanpix nuotr.
Emily Ratajkowski.<br>Scanpix nuotr.
Emily su vyru Sebastianu Bearu-McClardu.<br>Scanpix nuotr.
Emily su vyru Sebastianu Bearu-McClardu.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 29, 2019, 10:05 PM

Tačiau Londone (Didžioji Britanija) gimusi gražuolė save laiko ne tiek sekso simboliu, kiek feministe, kovojančia už teisę atrodyti, kaip jai norisi.

„Aš – paprasta Kalifornijos mergiotė“, – sako Emily. Nors jos tėvas Johnas Davidas Ratajkowskis kilęs iš Lenkijos, o motina Kathleen Balgley – iš Didžiosios Britanijos.

Būtent mamą Emily laiko tuo žmogumi, kuris turėjo įtakos jai renkantis modelio kelią.

„Šiame pasaulyje mane labiausiai įkvepia moterys. Pirmiausia dainų autorė ir atlikėja Patti Smith, aktorė bei aktyvistė Geena Davis ir, žinoma, mama. Jos dėka tapau aktyviste“, – sako E.Ratajkowski.

Sąvoką „feminizmas“ Emily apibūdina kitaip nei daugelis žmonių. Taip, ji dalyvauja protesto akcijose. Po Vašingtone vykusio mitingo, nukreipto prieš kandidatą į JAV aukščiausiojo teismo teisėjus Brettą Kavanaugh, kaltinamą seksualine prievarta, aktorę ir modelį sulaikė policija.

Taip, viešumoje sakomose kalbose E.Ratajkowski agituoja už lygiateisiškumą.

„Reikalauju, kad Amerikos vyriausybė gerbtų ir palaikytų moteris taip, kaip ir vyrus“, – sako modelis ir aktorė.

Ir tuo pat metu savo paskyrą „Instagram“ vadina seksualiuoju žurnalu. Nuolat įkelia provokuojančių nuotraukų, kur ji su bikiniu ar kitaip apsinuoginusi.

„Nešioju trumpus, liemenį apnuoginančius viršutinius drabužius, nes toks stilius patinka. Man nerūpi, kad ir vyrams tai patinka. Nešioju tai, kas man patogu, patinka, o ne stengdamasi įtikti kitiems. Stereotipai, kaip turi atrodyti tikra feministė, man nepriimtini“, – sako garsusis modelis ir aktorė.

„Ar Emily Ratajkowski kada nors būna apsirengusi?“ – tokie ir panašūs klausimai kyla piktus, negatyvius komentarus rašantiems socialinių tinklų vartotojams, kurie pavargo nuo jos pomėgio šokiruoti.

Šią E.Ratajkowski manierą kiti laiko jos charakterio stiprybe ir drąsa. Tokią nuomonę turi ne tik jos gerbėjai, bet ir prekės ženklai. Vienas jų – „Paco Rabanne“, pakvietęs amerikiečių modelį ir aktorę pristatyti kvepalus „Pure XS For Her“.

„Kai man pasiūlė tapti kvapiojo vandens reklaminiu veidu, buvau sužavėta. Dievinu mados namų „Paco Rabanne“ aromatus ir drabužius, kurie užgimsta kūrybos direktoriaus Julieno Dosseno mintyse.

Man patinka, kad šis prekės ženklas nebijo būti drąsus ir seksualus“, – sako E.Ratajkowski.

Kvepalų „Pure XS For Her“ reklamoje E.Ratajkowski drąsa ir seksualumas liejasi per kraštus: ji pozuoja su krūtinę atidengiančia sportine liemenėle.

Vaizdo juostoje pamažėle nusirengia, gundydama ir aptemdydama protą bet kokiam vyriškiui, pasitaikančiam jos kelyje.

„Moteris, kuri kvepinasi „Pure XS For Her“, – santūri ir žavi, bet jai neegzistuoja jokios ribos“, – sako E.Ratajkowski.

Šio darbo kelrode žvaigžde modelis įvardija P.Rabanne.

„Jis pralenkė savo laiką kurdamas sukneles. Jas vilkėdama kiekviena moteris galėjo jaustis stipri ir laisva. Tikras aiškiaregys, suprantantis ir palaikantis moteris“, – E.Ratajkowski negaili komplimentų ispanų kilmės aukštosios mados kūrėjui.

Pagrindinis modelio ir aktorės palaikymo komandos asmuo, bet ne darbe, o gyvenime, – jos vyras aktorius, režisierius ir prodiuseris Sebastianas Bearas-McClardas.

Su juo vestuves Emily atšoko praėjusių metų vasarį – praėjus vos porai mėnesių po to, kai išsiskyrė su muzikantu Jeffu Magidu.

Santuoką su S.Bearu-McClardu daugelis vertino kaip pokštą, siekimą patraukti žiniasklaidos, viešumos dėmesį.

Kad ir kaip būtų, pora iki šiol kartu.

„Mes įregistravome santuoką Niujorko merijoje, dalyvaujant tik artimiems bičiuliams. Jungtuvės – viena džiaugsmingiausių mano gyvenimo akimirkų“, – prisipažino E.Ratajkowski.

Lemtingąjį „taip“ modelis ir aktorė ištarė vilkėdama tarptautinio Ispanijos drabužių parduotuvių tinklo „Zara“ kostiumą, kainuojantį 199 dolerius. O juk galėjo sau leisti bet kokį aukštosios mados drabužį!

Milijonus šlamančiųjų modelis ir aktorė užsidirba iš reklamos, vaidmenų kine. Nemažai pajamų ji gauna ir iš savo sukurtos apatinių drabužių, maudymosi kostiumėlių linijos „Inamorata“.

Reklaminis šio prekės ženklo veidas – E.Ratajkowski. Iš tikrųjų kam „Inamorata“ reikia kito modelio, jei šios linijos kūrėjos kūnas taip sėkmingai padeda parduoti?

E.Ratajkowski apklausa

Kvepalai: „Pure XS For Her“

Gėlės: bijūnai

Miestas: Los Andželas

Poilsio vieta: Prancūzijos pietūs

Metų laikas: vasara

Spalva: geltona

Idealas: mama

Knyga: Benjamino Lacombe

„Madam Baterflai“

Citata: „Mano kūnas –

mano pasirinkimas“

Sportas: banglentės

Gyvūnas: šuniukas

Prieskonis: vanilė

Parengė: Onutė Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.