Gintarė Gurevičiūtė ir kitos žvaigždės įvardijo, kodėl nevalgo mėsos

Žurnalas „Stilius“ kiekvieną savaitę žinomiems žmonėms užduoda savaitės klausimą. Šį kartą pasiteiravome, kodėl jie nevalgo mėsos.

Edgaras Lubys, Gintarė Gurevičiūtė, Erica Jennings.<br> LR montažas.
Edgaras Lubys, Gintarė Gurevičiūtė, Erica Jennings.<br> LR montažas.
Edgaras Lubys.<br>T.Bauro nuotr.
Edgaras Lubys.<br>T.Bauro nuotr.
 Erica Jennings.<br> LR archyvo nuotr.
 Erica Jennings.<br> LR archyvo nuotr.
 Gintarė Gurevičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
 Gintarė Gurevičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 7:57 PM

Televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė (33 m.)

– Mėsos nevalgau nuo 12 metų. Šeimoje esu vienintelė vegetarė. Atsisakiau mėsos, nes niekada nemačiau joje maisto produkto. Man tai – mirę gyvūnai. Aš negalėčiau mirusio gyvūno paimti į rankas, ką jau kalbėti apie valgymą. Tai labai daug susipynusių emocijų bei jausmų – nuo gailesčio iki pasišlykštėjimo.

Atlikėja Erica Jennings (39 m.)

– Valgyti mėsą nustojau paauglystėje, tačiau ne griežtai. Kai beveik prieš 12 metų gimė sūnus Pranas, atlikau kraujo tyrimą. Buvo nustatyta, kokių maisto produktų turėčiau atsisakyti, ir 2 mėnesius nevartojau raudonos mėsos, lašišos, pieno, kofeino, kviečių ir alkoholio. Praėjus 2 mėnesiams tyrimą pakartojau. Jis parodė, kad per didelis mėsos, pieno, alkoholio ar kofeino kiekis yra žalingas. Tai gali sukelti net ilgalaikę alerginę reakciją. Po to pati nebenorėjau raudonos mėsos, vėliau – ir baltos, o po kelerių metų – ir žuvies. Esu veganė, valgau labai mažai pieno produktų, mano mityba – augalinio pagrindo. Jau praėjo dešimtmetis, kai esu visiška vegetarė, ir matau ne tik fizinę, bet ir etinę, aplinkosauginę naudą.

Atlikėjas Edgaras Lubys (36 m.)

– Dešimtmetį nevalgau mėsos ir jos man visai netrūksta. Ko gero, kaip ir kiekvienas, kuris pasirenka vegetarinę mitybą, turi kelias priežastis. Man taip atrodo teisinga, tai jaučiu iš vidaus. Tokiu keliu save vesti yra gera, smagu, džiugu ir prasminga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.