Žinoma žurnalo redaktorė pasidalijo vaikystės akimirka ir papasakojo jautrią istoriją. Kas ji?

Prabėgusios vaikystės dienos visuomet sukelia šilčiausius prisiminimus. Juk taip smagu peržvelgti seniai prabėgusias, neatmenamas įamžintas akimirkas, sulipdytas senuose albumuose.

 Jurga Baltrukonytė ant tėčio rankų.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Jurga Baltrukonytė ant tėčio rankų.<br> Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2019, 3:35 PM

Tą vis dažniau mėgsta padaryti ir žinomi šalies žmonės. Šį kartą vaikystės fotografija pasidalijo žurnalo „Happy365“ vyriausioji redaktorė bei rašytoja Jurga Baltrukonytė.

Dar visai mažą J.Baltrukonytę nuotraukoje ant ranku laiko tėtis. Už jųdviejų nugaros matyti žibanti eglutė. Šį įrašą lydi ir jautri istorija, kurią moteris nusprendė papasakoti savo draugams bei sekėjams.

„Staiga namuose, kur sėdime su tėvais prie Kalėdinio stalo, dar nė kvapo jokių anūkų ir žentų, tik dvi dukros studentės ir jie, pasigirsta skambutis.

– Nieko nelaukiam, – sako mums mama.

Ji sėdi pasipuošusi, plaukai sugarbanoti karštais bigudukais, juodos garbanos krenta ant pečių. Šiek tiek išdidi, nes tiek gėrybių priruošta ant stalo ir po eglute.

Tėtis irgi nustebęs purto galvą – kas čia skambina?

Tik aš žinau, kas ateis. Mano Kalėdų senelis. Tėvams. Nei mama, nei tėtis, aišku, nieko nesitiki, juk jie ne vaikai, kad kažko lauktų.

Bet štai jie prilekia prie durų, jas atidaro ir mato – raudonu kaspinu aprišta stovi skalbimo mašina. Niekad jos neturėjo. Nors mamai skaudėjo sąnarius, jie tindavo, bet visada skalbė rankomis. Taupė mūsų skalbimo mašinoms. Kad dukroms gyventi būtų lengviau. Matau jų akyse ašaras.

Man 20 metų, tai mano pirmoji alga. Ir nuo to momento viskas pasikeitė. Džiaugsmas gauti tapo džiaugsmu dovanoti. Ir kai bandau prisiminti, ar labiau džiaugiausi vaikystėje traukinuku, kurio labai norėjau, ar paltu, kad paauglystėje jausčiausi graži, ar tuo momentu, kai tėvai prilėkė prie durų ir pamatė mano skalbimo mašiną, turbūt atsakymas būtų vienas – viskuo.

Tai jaukiausi mano prisiminimai, kurie aplanko kas kartą, atsisėdus prie kalėdinio stalo. Skalbimo mašina tarnavo tėvams visą jų gyvenimą, ji pakeitė du butus ir vis dar puikiai veikė.

Kalėdų senelis gal jai įdėjo amžiną motorą. Visi geri prisiminimai juos turi. Ir senos dainos, filmai, nuotraukos, seni mūsų vaikystės namai. Žiūriu kalėdinį klipą su Marijonu Mikutavičium, ta mergaitė su storais akinukais, laižanti kremą nuo plakiklio, kažkuo primena mane, tikrai turėjau tokius akinius“, – socialinio tinklo paskyroje brūkštelėjo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.