Solveiga Mykolaitytė susižadėjo su mylimuoju Mantu Rimdeika: skyrė jautrius žodžius

Šios Kalėdos modeliui Solveigai Mykolaitytei atmintyje išliks dar ilgai. Mat leidžiant laiką egzotiškoje šalyje, jai pasipiršo mylimasis kikboksininkas Mantas Rimdeika.

M.Rimdeika ir S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika ir S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika ir S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika ir S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika ir S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika ir S.Mykolaityte.<br>A.Grišinaitės-Kolesnikovos nuotr.
M.Rimdeika ir S.Mykolaityte.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
M.Rimdeika ir S.Mykolaityte.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 26, 2019, 7:47 PM, atnaujinta Dec 26, 2019, 8:03 PM

Džiugia naujiena Mianmare atostogaujanti Solveiga pasidalijo socialinio tinklo paskyroje.

„Pačios pirmosios bundančios saulės spalvos dangų nudažo ryškiai raudonai geltona spalva. Bagano šventyklų bokštai skendi rytiniame rūke, išdžiūvusiose dykynėse, stepėse tarp palmių, kur vėjas pusto smėlį ir girdėti tik gamtos garsai. Magiška vieta.

Privažiavimą prie tokių šventyklų, kur visiškai nėra žmonių ir užsilipus ant pačios viršūnės gali stebėti saulę su visiškai kosmiška panorama, parodyti gali tik vietiniai.

Ant tokios šventyklos dar visai tamsoje ir užsikabarojom ankstų Kalėdų rytą pasitikti bundančią saulę. O užsilipti ant tokių stogų- nėra lengva. Sėdėjom ant pačios viršūnės gerą valandą, stebėjom kaip iš lėto bunda žemė, kyla saule, o su ja ir dešimtys spalvingų oro balionų kylančių į dangų.

– Ar keliausi su manimi ir toliau? Ar būsi mano žmona?

Žiedas sutviska saulės spinduliuose ir patogiai įsitaiso ant mano piršto. Tokios progos žiedo istorija siekia senovės egiptiečių laikus. Pastarieji manė, kad pirštas, ant kurio privaloma mūvėti žiedą, turi veną, tiesiogiai vedančią į širdį. Tuo metu viskas ką girdėjau ir buvo mano širdis.

Ryškus saulėtekis, nauja diena- naujo gyvenimo pradžia. Jam pakvietus leistis keliems mėnesiems kartu po Aziją, net nedvejojau. Su juo kartu nerčiau bet kur. Žinojau jau nuo pat pradžių, jog ši kelionė bus ypatinga. Mianmaras ( buvusi Birma) – senojo teravados budizmo tvirtovė, tikėjimas čia gyvas ir labai stiprus.

Budizmo principų laikymasis vis dar yra gyvenimo būdas. Religinius statinius, paminklus savo sunkiai uždirbtais pinigais ir savanoriškomis aukomis išlaiko patys mianmariečiai. Du jo stebuklingi miestai: Yanganas ir didinga jo

Švedagono aukso šventykla, ant kurios bokštų saulėje sutviska deimantai, šventykla, kurią pamačius – pirma mintis: kas visa tai sukūrė? Ar tai išvis realu ir kur aš papuoliau? sukasi galva.

Kvapą gniaužia aplinkui pristatytų paauksuotų, baltu marmuru iš dalies aptaisytų budistinės architektūros statinių skaičius, daugybė Budos atvaizdų, įvairių dievybių ir pusdievių skulptūrų, medinių kiauraraščiais išmargintų papuošimų.

Nuoširdžios vietinių žmonių šypsenos ir nedrąsūs žvilgsniai sutikus baltuosius turistus, kurių šalis dar nėra įsileidus itin daug. sutiktas vietinis mianmarietis, jo pasakojimai apie meditacines pasamonės keliones, Mianmaro, Budos istoriją.

Pažintis su budizmo vienuoliu, jo pasakojimai apie praeitus gyvenimus, vienuolio kelią, matomą ateitį, bei reinkarnacijas. Boganas, miestas kuriame daugiau nei 3000 šventyklų. Miestas įsikūręs dykumose, smėlis, išdžiūvę medžiai, palmės ir tūkstančiai didingų šventyklų, kur tik pasisuksi, sukuria pojūtį , jog esi ne čia, kažkur kitur, kitoj planetoje, ar ateivių žemėje.

Daugybė unikalių, niekur kitur neregėtų gamtos ir kultūros objektų. Užsilipus ant šventyklų stogų gali stebėti kvapą gniaužiančius saulėlydžius, kurie apšviečia tūkstančius įvairiausių dydžių ir formų šventyklų bokštus, matyti kylančius oro balionus, užuosti ore tvyrantį smilkalų kvapą ir tolumoje girdėti maldas.

Visiškas filmas. Čia, ypatingas žmonių dvasingumas priverčia susimąstyti apie savo vidinį pasaulį, apie geranoriškumą kitam, atsidavimą, tikėjimą, laimę tiesiog būti čia ir dabar.

Budizmo šalys nėra lietuvių religija, bet visų svarbiausia yra mūsų tikėjimas kažkuo aukščiau. švenčių proga to visiems ir linkiu- kuo daugiau jaukių akimirkų ir dvasingumo. Ir svarbiausia- nepamiršti savo vidinio, dvasinio pasaulio, jog būtume laimingi ištikrųjų.

Myliu Tave labiau nei vakar, bet mažiau, nei rytoj“, – šalia fotografijos, kurioje matyti Solveigos šypsena ir žiedas, rašė moteris.

Komentaruose draugai ir gerbėjai kaip mat ėmė džiaugtis jųdviejų meile ir sveikinti įsimylėjėlius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.