Paaiškėjo, kiek vertos brangiausios pasaulio suknelės

Žvelgiant į raudonuoju kilimu žengiančias garsenybes sunku patikėti, kad ant jų kūno nugulusių apdarų vertė prilygsta ištaigingam būstui sostinės Senamiestyje. Arba ilgai trunkančiai kelionei po egzotiškiausias pasaulio vietas. Apie brangiausių visų laikų suknelių vertę spręskite patys.

 Brangiausios suknelės.<br> Scanpix nuotr.
 Brangiausios suknelės.<br> Scanpix nuotr.
 Anne Hathaway.<br> Scanpix nuotr.
 Anne Hathaway.<br> Scanpix nuotr.
 Audrey Hepburn.<br> Scanpix nuotr.
 Audrey Hepburn.<br> Scanpix nuotr.
 Cate Blanchett.<br> Scanpix nuotr.
 Cate Blanchett.<br> Scanpix nuotr.
 Catherine Middleton.<br> Scanpix nuotr.
 Catherine Middleton.<br> Scanpix nuotr.
 Charlize Theron.<br> Scanpix nuotr.
 Charlize Theron.<br> Scanpix nuotr.
 Julie Andrews.<br> Scanpix nuotr.
 Julie Andrews.<br> Scanpix nuotr.
 Kate Winslet.<br> Scanpix nuotr.
 Kate Winslet.<br> Scanpix nuotr.
 Lupita Nyong'o.<br> Scanpix nuotr.
 Lupita Nyong'o.<br> Scanpix nuotr.
 Marilyn Monroe.<br> Scanpix nuotr.
 Marilyn Monroe.<br> Scanpix nuotr.
 Meghan Markle.<br> Scanpix nuotr.
 Meghan Markle.<br> Scanpix nuotr.
 Nicole Kidman.<br> Scanpix nuotr.
 Nicole Kidman.<br> Scanpix nuotr.
 Princesė Diana.<br> Scanpix nuotr.
 Princesė Diana.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

2020-01-17 18:49

Pasistengus įsivaizduoti šešiaženklę sumą mintyse, ko gero, iškyla garsiausių dizainerių vardai. Vienetinės rankų darbo suknelės kuriamos kelis šimtus valandų ir dėvimos tik kartą – tviskančiame pramogų pasaulyje galioja tokia nerašyta taisyklė.

Vis dėlto kai kurie drabužiai nė iš tolo neprimena aukštosios mados – išskirtinių suknelių vertę jau spėjo įrodyti laikas. Pasitaiko, jog kai kurioms garsenybėms net sumokama, kad jos pasipuoštų milijonus kainuojančiais rūbais. Bet apie viską nuo pradžių.

2011-aisiais aktorė Anne Hathaway (37 m.) į „Oskarų“ teikimo ceremoniją atvyko pasidabinusi raudona „Valentino“ suknele. Įprastai šio prekės ženklo suknelės, skirtos kasdieniam nešiojimui, vertos kelių tūkstančių, o aukštosios mados – keliasdešimties tūkstančių eurų. Kino įžymybės suknelė atvirais pečiais kainavo beveik 73 tūkst. eurų. Tačiau Anne įvaizdyje brangiausia buvo ne ji – ant moters kaklo kabantis „Tiffany & Co“ papuošalas buvo vertas kone 10 mln. eurų.

Už „Valentino“ suknelę daugiau sumokėti panoro aktorė Kate Winslet (44 m.). Mėtų spalvos drabužis „Titaniko“ žvaigždei atsiėjo 90 tūkst. eurų. Suknele ji puošėsi prieš 12 metų – 2007-aisiais vilkėtą dizainerių kūrinį aktorei išrinko jos dukra Mia (19 m.).

Brangiausia Charlize Theron (44 m.) suknele vienareikšmiškai pripažįstamas „Dior“ darbas. Sniego baltumo suknelė irgi kainavo 90 tūkst. eurų. 2013 metais su šiuo apdaru pasirodžiusi aktorė sulaukė daugybės stilistų bei dizainerių pagyrų. Nepastebėtas neliko ir „Dior“ braižas – elegantiškai pabrėžtas liemuo.

Kenijos ir Meksikos aktorė Lupita Nyong’o (36 m.) taip pat nepasikuklino. 2015-aisiais ji „Oskarų“ teikimo ceremonijoje pasirodė su 136 tūkst. eurų vertės suknia. „Calvin Klein“ kurtas apdaras išsiskyrė dekoro detalėmis – suknelę puošė daugiau nei 6 tūkst. perlų. Rūbą kūręs dizaineris ir Lupitos bičiulis Francisco Costa sakė, kad norėjo, jog suknelė būtų grafiška, tačiau šilta ir prabangi. „Apžiūrėjome daugybę perlų ir nusprendėme, kad natūralūs atrodo gražiausiai“, – tada komentavo jis.

Lupita savo suknelę papuošė perlais, o Cate Blanchett (50 m.) nusprendė pasitenkinti „Swarovski“ kristalų grožiu. 2007-aisiais per „Oskarų“ ceremoniją jos vilkėta „Armani“ suknelė kainavo 180 tūkst. eurų. Išskirtinės spalvos drabužis puikiai tiko prie australų aktorės veido, o suknelės siluetas ir nuogas petys kiek priminė senovės Graikijos klasiką.

Į prabangiausių suknelių sąrašą neįmanoma neįtraukti Velso princesės Dianos. Nors vienos žymiausių XX a. pabaigos moterų garderobas vertinamas milijonais, suknelė, kuria pasipuošusi ji šoko su aktoriumi Johnu Travolta, sulaukė išskirtinio dėmesio. Žemę siekiantis Victoro Edelsteino kurtas apdaras šiuo metu įkainojamas 280 tūkst. eurų.

Baltuosiuose rūmuose anglių spalvos suknele Diana puošėsi 1985-aisiais. Praėjus daugiau nei 20 metų britų karališkosios šeimos moterų apdarai kiek pabrango. Štai princesės marti Catherine Middleton (37 m.) per savo ir princo Williamo (37 m.) vestuves puošėsi 290 tūkst. vertės „Alexander McQueen“ kūriniu. Dizainerės Sarah Burton kurta suknelė buvo puošta nėriniais, nepastebėtas neliko ir jos ilgis. Jau aštuonerius metus Kembridžo kunigaikštienės suknelė laikoma vienu labiausiai įkvepiančių vestuvių drabužių.

2018-aisiais vestuves atšokusi Sasekso kunigaikštienė Meghan Markle (38 m.) sulaukė nemažai visuomenės spaudimo. Karališkosios šeimos gerbėjai suklusę laukė jos pasirodymo su vestuvine suknele, o kai ji pademonstravo „Givenchy“ kurtą rūbą, neišvengė kritikos ir lyginimo su Kembridžo kunigaikštiene. Manoma, kad princo Harry (35 m.) žmonos suknelė atsiėjo apie 120 tūkst. eurų, tačiau visas įvaizdis kainavo kone 450 tūkst. eurų. Itin brangiai įvertintas suknelės dizainas, jos medžiaga, bateliai ir daugybė primatavimų. Įdomu tai, kad suknelę buvusi Jungtinių Valstijų aktorė pirko savo lėšomis.

Kino ikonos Audrey Hepburn suknelė tikriausiai matyta daugeliui. Filme „Pusryčiai pas Tifanį“ vilkėtas „Givenchy“ apdaras kainuoja 800 tūkst. eurų. Manoma, kad su Hubert'u de Givenchy aktorė susipažino šeštojo dešimtmečio pradžioje. Paryžiaus salone pasirodžiusi liekna moteris ieškojo drabužių filmui „Sabrina“.

Kai kino juostos ir aktorės vaidyba sulaukė milžiniškos sėkmės, nepastebėtos neliko ir Audrey vilkėtos suknelės. Tačiau už „Givenchy“ drabužių demonstravimą moteris negavo jokios piniginės kompensacijos – jai buvo atsilyginama nemokamais rūbais.

Šiandien žvaigždžių ir dizainerių santykis tapo kiek kitoks. Pavyzdžiui, aktorei A.Hathaway, kuri kartą pasipuošė „Tiffany & Co“ dirbiniu per prestižinį renginį, buvo sumokėta 68 tūkst. eurų.

Pažvelgus į Julie Andrews (84 m.) suknelę sunku patikėti, kad šis rūbas yra vertas beveik 1,5 mln. eurų. Su šia iš pažiūros paprasta suknele aktorė vaidino garsiame septintojo dešimtmečio filme „Muzikos garsai“. Kaip ir Audrey Hepburn drabužis, suknelė buvo parduota aukcione.

1997-aisiais Nicole Kidman (52 m.) vilkėta suknelė aptarinėjama iki šiol. 1,8 mln. eurų vertės „Dior“ apdaras laikomas pirmuoju aukštosios mados kūriniu, atsidūrusiu ant raudonojo kilimo. Ją kūręs Johnas Galliano taip pat neliko neįvertintas – šilkinė garstyčių spalvos suknia jam atnešė šlovę. Beveik 2 mln. eurų N.Kidman buvo sumokėta tam, kad ji šią suknelę paaukotų.

Na, ir, žinoma, kaip be Marilyn Monroe! Kostiumų dailininko Williamo Travillos sukurta legendinė aktorės suknelė tapo vienu populiariausių kino žvaigždės apdarų. Balta suknele vilkinčios M.Monroe atvaizdas iki šiol plačiai naudojamas pasaulyje, jis netgi virto statulomis įvairiose Jungtinių Valstijų vietose. Filme „Septynerių metų krizė“ parodytas drabužis 2011-aisiais parduotas už beveik 6 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.