Natalie Portman „Oskarų“ apdaras sulaukė kritikos: „Neapsimesk čempione“

Neseniai Jungtinėse Valstijose įvyko ilgai laukta „Oskarų“ apdovanojimų ceremonija. Ant raudonojo kilimo žvaigždės pozavo pasipuošusios išskirtiniais apdarais, deja, ne visi jie sulaukė aplinkinių aplodismentų.

 N.Portman apranga sulaukė R.McGown kritikos.<br> AFP/AP/Scanpix nuotr.
 N.Portman apranga sulaukė R.McGown kritikos.<br> AFP/AP/Scanpix nuotr.
 N.Portman.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N.Portman.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N.Portman.<br> AP/Scanpix nuotr.
 N.Portman.<br> AP/Scanpix nuotr.
 R.McGowan.<br> AP/Scanpix nuotr.
 R.McGowan.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 14, 2020, 8:25 PM

Šventėje pasirodžiusi aktorė Natalie Portman puošėsi ilga „Dior“ suknele ir juodu apsiaustu. Šis buvo pasirinktas ne atsitiktinai – ant apsiausto auksinėmis raidėmis buvo išsiuvinėti moterų režisierių, šiemet neįvertintų „Oskaruose“ vardai.

„Aš norėjau, kad moterys, kurios nebuvo atpažintos šių metų apdovanojimuose būtų atpažintos bent jau ant mano drabužio“, – savo aprangos pasirinkimą komentavo N.Portman.

Aktorės drabužis tikrai neliko nepastebėtas kitos aktorės Rose McGowan.

Ši socialiniuose tinkluose Natalie pažėrė kritikos.

„Keletas minčių apie Natalie Portman ir jos „protestą“ „Oskaruose“. Tokį protestą, kuris sulaukė daug reakcijų žiniasklaidoje dėl savo drąsumo. Drąsu? Ne, tai labiau primena aktorę, kuri vaidina tą, kuriai rūpi. Kaip ir daugelis kitų. Nerašau to dėl pykčio, labiau dėl pasišlykštėjimo.

Natalie, tu esi dirbusi su dvejomis moterimis režisierėmis per savo visą ilgą karjerą ir viena iš tų režisierių buvai pati tu. Tu turi įmonę, kurioje yra pasamdyta viena moteris režisierė – tu. Išskiriu tave, nes esi paskutinioji eilėje moterų, kurios apsimeta, kad joms rūpi kitos.

Moterų, kurios tariamai kovoja dėl kitų moterų teisių, bet, iš tiesų, nieko nedaro. Žinoma, moterys iš viso pasaulio ir toliau pirks tavo reklamuojamus kvepalus, žiūrės filmus, kuriuose vaidini, nes galvos, kad tai yra dalelė tavęs. Bet kas tu esi? Nėra įstatymo, reglamentuojančio, jog moteris reikia samdyti, reikia su jomis dirbti, ar joms padėti.

Nustok apsimesti čempione. O aš, aš drąsiai išsakysiu savo nuomonę ir kovosiu dėl pokyčių, nesitikėdama jokios kompensacijos. Tai yra aktyvizmas“, – rašė 2017-aisiais iš prodiuserio Harwey Weinsteino daugiau nei 91 tūkst. eurų prisiteisusi moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.