Savaitės blykstėse – Dalios Grybauskaitės įvaizdis ir Ruslano Kirilkino tėvo mirtis

„Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ kaskart apžvelgia ryškiausius pramogų pasaulio įvykius. Kas gi labiausiai skaitytojus domino praėjusią savaitę?

 D.Grybauskaitė ir R.Kirilkinas.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Grybauskaitė ir R.Kirilkinas.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Grybauskaitė ir G.Nausėda.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Grybauskaitė ir G.Nausėda.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Grybauskaitė ir V.Landsbergis.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Grybauskaitė ir V.Landsbergis.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Grybauskaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Grybauskaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 R.Kirilkinas.<br> LR archyvo nuotr.
 R.Kirilkinas.<br> LR archyvo nuotr.
 Žvagulių šeimyna.<br> LR archyvo nuotr.
 Žvagulių šeimyna.<br> LR archyvo nuotr.
 Dominykas ir Vismantė.<br> LR archyvo nuotr.
 Dominykas ir Vismantė.<br> LR archyvo nuotr.
 Elvina ir Romas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Elvina ir Romas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Ovidijus ir Evelina.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Ovidijus ir Evelina.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Mar 7, 2020, 12:14 AM

Proga kita, įvaizdis – tas pats

Sakoma, kad tuo pačiu drabužiu iškilmėse dukart nenustebinsi.

Tačiau buvusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė (63 m.) šios taisyklės, regis, nepaiso.

Ji renkasi rafinuotą dalykišką stilių ir geros kokybės audinius, bet savo turimus apdarus dėvi ne po vieną kartą.

Štai pernai liepą dalyvaudama prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos ceremonijoje D.Grybauskaitė puošėsi elegantišku aukso spalvos ornamentais siuvinėtu švarku ir prie jo derančiu sijonu.

Tą patį įvaizdį ji pasirinko ir neseniai lankydamasi buvusio Vokietijos prezidento Joachimo Gaucko 80-metyje. D.Grybauskaitė ir kiti garbūs svečiai buvo pakviesti į Belvju rūmuose vykusią šventę, kur ne tokioje oficialioje aplinkoje už jubiliatą kėlė krištolo taures.

Akyliausi stiliaus žinovai netruko pastebėti, kad nuotraukose, kuriomis socialiniuose tinkluose pasidalijo pati prezidentė, ji vilki tuos pačius apdarus, kuriais jau kartą rodėsi viešų iškilmių metu.

Todėl galima spėlioti, ar taip D.Grybauskaitė dar sykį pabrėžia savo požiūrį į madą (turi kalbėti ne drabužis, o aš), ar ji prisijungė prie pasaulyje plintančios tvarios mados sekėjų, teigiančių, kad tą patį apdarą derėtų dėvėti kiek įmanoma daugiau kartų?

Neteko tėvo, kurio net nespėjo pažinti

Mirė dainininko Ruslano Kirilkino (37 m.) tėvas. Nors atlikėjas yra sakęs, kad užaugo ne su tėvais, o su močiute, į tėvo, kurio net nespėjo pažinti, mirtį reagavo itin skaudžiai.

„Vaikystėje man tikrai tavęs labai trūko, buvau vaikas, kuris neturėjo tos vyriškos atramos, bet aš visada tikėjau, kad mintyse ir viduje tu kažkur šalia, kad vaiko ir tėvo ryšys tiesiog nenutrūkstantis. Augau gana keistoje aplinkoje, kurioje mane nuteikinėjo prieš tave nuo pat mažens ir žodis „tėtis“ buvo nuodėmė, tarsi būtų gėda jį ištarti. Žodis „tėtis“ iš mano lūpų kitiems asocijavosi su pasmerkimu, pažeminimu, gėda. O man buvo sunku suvokti, kodėl ir už ką jie tave linčiuoja?!

Kodėl visi tie, kurie linki man tik geriausio, apie mano tėtį kalba šitaip pašaipiai ir smerkiamai? Niekada nepasidaviau suaugusių žmonių manipuliavimui ir nesąžiningiems žaidimams, į kuriuos įtraukdavo ir vaikus. Visada širdyje tyliai apie jį pasvajodavau ir įsivaizduodavau, koks jis ir kiek visko kartu galėtume nuveikti, tos vaikiškos svajonės buvo labai paprastos, aš nelaukiau iš jo dovanų ar saldainių, aš tik norėjau jį turėti“, – socialiniame tinkle paviešintame laiške tėvui rašė R.Kirilkinas.

Atlikėjas neslėpė ilgą laiką tikėjęsis sutikti tėvą, tačiau manė, kad jis turėtų žengti pirmą žingsnį. „Vis laukiau jo, vis tikėjausi ir maniau, kad jis turėjo tai padaryti, nes jį nuteisė žmonės ir kad kitaip negali būti. Tėti, aš tavęs niekada nesmerkiau už tai, ko tu galbūt nepadarei, už tai, ką tu galbūt turėjai padaryti“, – tėvui rašė žinomas atlikėjas.

Pasijuto diskriminuojama

Dainininkė Ineta Puzaraitė-Žvagulienė (28 m.) pasipiktino vaikų darželiams, gimnazijoms ir mokykloms išsiųstomis rekomendacijomis dėl koronaviruso. Vilniaus rajono savivaldybės rekomendacijos parašytos lenkų kalba.

„Laimei, dabar internete pilna įvairių rekomendacijų, tačiau man kilo nuostaba, kodėl tokia svarbi informacija siunčiama ne valstybine kalba, o būtent lenkiškai. O jeigu joje būtų pranešama apie tam tikrus užsikrėtimo atvejus? Kadangi lenkiškai nesuprantu, likčiau apie tai nesužinojusi. Jei būtų parašyta angliškai – tada viskas gerai. Tuomet būtų galima pamanyti, kad šia informacija dalijamasi tarp šalių. Be to, visi daugmaž supranta angliškai“, – kalbėjo dviejų vaikų mama.

Inetos ir Ąžuolo Žvagulių šeima įsikūrusi Vilniaus rajone, kur daugumą sudaro lenkų kalba kalbantys žmonės. Vis dėlto, anot moters, tai nėra priežastis bendrauti ne valstybine kalba.

„Bet kokiu atveju tai yra Lietuva, ir aš neprivalau išmokti lenkiškai. Manau, ir visa informacija turėtų būti pateikiama lietuviškai. Aš tikrai nieko prieš, suprantu, kad kai kurie žmonės galbūt geriau supranta lenkiškai. Tačiau neprieštaraučiau, jei šalia pateikiamos informacijos būtų pridėta, pavyzdžiui, nuoroda, kuri mane paskatintų ieškoti žinių kitoje platformoje“, – pasiūlė Ineta.

Atšoko vestuves

Muzikiniuose projektuose išgarsėjusi atlikėja Elvina Milkauskaitė (27 m.) ištekėjo už mylimojo nekilnojamojo turto specialisto Romo Permino (38 m.). Ceremonijoje Palangoje dalyvavo 16 pačių artimiausių žmonių. Didesniame bičiulių būryje pora savo meilę ketina atšvęsti kiek vėliau.

„Emocijos pačios geriausios, visada norėjau sutikti savo sielos žmogų, geriausią draugą ir pagaliau tai įvyko“, – pasidžiaugė Elvina, atskleidusi, kad kopinėti medaus vyks rudenį, kai antrąkart atšvęs vestuves.

Ketverių metų draugystę vainikavo piršlybos

Žinomas humoristas Dominykas Klajumas pasipiršo mylimajai Vismantei Buinevičiūtei. Romantiškam žingsniui „Humoro klubo“ narys ryžosi po ketverių metų draugystės. Mylimoji ištarė lemtingąjį „taip“, o humoristo gerbėjai užvertė laimingą porą sveikinimų lavina.

Supuoja pirmagimę

Grupės „Žemaitukai“ narys Ovidijus Petrauskas su žmona Evelina Guseva-Petrauske susilaukė pirmagimio – porai gimė dukra. Mergytei tėvai išrinko neįprastą vardą – Estelė.

Kai žmona laukėsi, Ovidijus žadėjo, kad dalyvaus gimdyme. O tapęs tėčiu nusprendė kiek pailsėti nuo muzikinės veiklos. „Visų pinigų juk neuždirbsi“, – sakė jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.