Transseksualė Zofija drėbtelėjo apie koronavirusą: „Man dzin“

Pasaulyje įsisiautėjus koronavirusui – socialiniai tinklai tiesiog lūžta nuo žmonių pasisakymų. Vieni ragina laikytis rimties ir siūlomų atsakingų institucijų nurodymų, kiti neslepia, jog jiems šis virusas nė motais.

 Transseksualė Zofija.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Transseksualė Zofija.<br> Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2020, 7:09 PM

Panašios nuomonės laikosi lytį pakeitusi ir Lietuvą palikusi transseksualė. Jungtinėje karalystėje gyvenanti Zofija (22 m.) nuomone pasidalijo instagramo paskyroje. Pateikiame neredaguotą įrašą:

„Pašol tą virusą koronos. Man dzin. Man visai neskauda. Aš ir nebijau. Aš tik viena iš daugelio pelių, Londono undergroundo tuneliuose.

Man tik užėjo ilgesys daug kam. Seneliams. Bajorų kaimui. Broliui. Vasarai ir rudeniui, kada obuolius skindavom vaikystėj ir į dėžes kraudavom.

Pirmam kartui Heaven'o klube. Pirmai suknelei. Kai kuriems susitikimams. Nutikimams. Pasimatymams. Dar neįvykusiems dalykams. Man ir pikta, kad kai kurios mergaitės bijo nepatyrsusios pirmo karto. Nesutiksusios savo pirmos meilės.

Ir pikta, jog gyvenimas savotiškai sustoja. Kad ta babulka po langu su kauke kaip pamišus zuja. Paslapčiomis tikriname, ar mažėja makaronų santaupos krautuvėse. Tualetinio popieriaus rulonai. Besimylint, į mintis užklysta mirusių skaičiai.

Žinai, Nafik tave, viruse. Tu man sukeli nostalgiją. Aš it katė pasiilgstu visko, ką myliu ir kadais mylėjau.

Pirmos cigaretės. Tylos. Ramybės. Vakaro, kada skaičiau Miegančių drugelių tvirtovę. Ir to butelio muskatinio, kada jį taškydama, savyje aiškiai išgirdau Zofiją.

Pajutau, kaip ji mane pakabina. Už lango tą vakarą čigonai akmenimis laidėsi. Kada pirmą kartą žengiau tarp translyčių asmenų ir verkdama rėkiau, kovodama už savo laisvę būti“.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad koronaviruso (COVID-19) židiniais laikomų šalių, iš kurių grįžusieji žmonės turėtų paisyti karantino, buvo išplėstas.

Dabar koronaviruso židiniais paskelbtos Kinija, Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras, Vokietija, Prancūzija, Ispanija ir visa Italija.

Visų keliautojų, grįžusių iš paveiktų teritorijų, ir toliau prašoma registruotis užpildant Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje pateikiamą anketą bei 14 dienų sekti savo sveikatos būklę. Per šias 14-lika dienų rekomenduojama vengti socialinių kontaktų (nesilankyti viešose vietose, pagal galimybes nesinaudoti viešuoju transportu, stengtis laikytis ne mažiau kaip 2 metrų atstumo nuo kitų žmonių, nesikviesti svečių į namus ir pan.).

Nuo šiol izoliacijai namuose (saviizoliacijai) sveikiems ir neturėjusiems sąlyčio su sergančiuoju koronaviruso liga žmonėms nebebus išduodami nedarbingumo pažymėjimai.

Tuo atveju, jei sveikatos stebėjimo metu išsivysto ligos simptomai (karščiavimas, kosulys, apsunkintas kvėpavimas), nedelsiant skambinti telefonu skubios pagalbos telefonu 112, pranešti apie susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų nurodymus.

Jei per dvi savaites ligos simptomai neišsivysto, žmogus laikomas sveiku ir gali grįžti į įprastą gyvenimą.

Visą informaciją su tiksliomis instrukcijomis, kaip elgtis, trumposiomis SMS žinutėmis gaus visi keliautojai. Svarbu tai, kad skirtingi operatoriai žinutes išsiunčia skirtingu metu, o žinutes gauna visi, kurių mobilieji telefonai buvo gavę pasveikinimo žinutes atvykus į užsienio šalį. Jei keliautojas roamingo paslauga nesinaudoja, žinutės negaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?