Eglei Jakštytei paankstino skrydį į Lietuvą: papasakojo, kokia situacija Japonijoje

Nors atlikėja Eglė Jakštytė ilgai dvejojo dėl tolimos kelionės į Japoniją, vis dėlto, kovo 10-ąją ji įlipo į lėktuvą. Po kelių dienų situacija visose šalyse apvirto aukštyn kojomis – įvestas karantinas, kuris riboja skrydžius į šalis.

 Eglė Jakštytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Eglė Jakštytė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Akimirka iš atostogų Japonijoje.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Akimirka iš atostogų Japonijoje.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Eglė Jakštytė.<br>LR archyvo nuotr.
Eglė Jakštytė.<br>LR archyvo nuotr.
Eglė Jakšytė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Eglė Jakšytė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Eglė Jakšytė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Eglė Jakšytė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 20, 2020, 8:10 AM

„Kai skridome, tada dar buvo labai stabili situacija. Nuskridome be jokių nesklandumų. Atvykome pas draugus, kurie gyvena Japonijoje. 

Žinoma, sužinoję apie situaciją, iškart puolėm svarstyti, ką daryti. Ambasada patikino, kad geriau likti ten, kur esi, nes gali būti taip, kad į Lietuvą taip lengvai nebepateksime“, – lrytas.lt tarstelėjo atlikėja.

Eglė su mylimuoju į Lietuvą atskristi turėjo kovo 27 dieną. Tačiau situacijai pasikeitus, jų kelionė namo buvo paankstinta. Kovo 23 dieną E.Jakštytė iš Japonijos turėtų išskristi į Stambulą, o kitą dieną – į Lietuvą. 

„Kiek žinau, tai bus paskutinis galimas skrydis“, – lrytas.lt svarstė Eglė.

Dabar ji pasidalijo ir emocijos, kurios užvaldė ją atostogaujant Japonijoje. Savo sekėjus ji iškart nuramino, kad jei tik pavyks grįžti į Lietuvą, žinoma, kad laikysis visų saviizoliacijos taisyklių.

Tiesa, ji sako, kad Japonijoje gyvenimas nesustojo.

„KARANTINAS. Japonijoje karantino šiuo metu nėra. Žmonės ramiai vaikšto gatvėmis, lankosi parduotuvėse, baruose, nors situacija daug kur pasaulyje diktuojama jau visai kita.

Klausimas, kodėl? Gal čia mažai sergančių, o gal jie nenori panikos dėl čia planuojamų vykti olimpinių žaidynių, o gal tikrai situacija yra stabili? Atsakyti to negaliu.

Faktas, pačiame Tokijo mieste gyvena virš 9 milijonų žmonių, o koronavirusu, mano žiniomis, dabar serga 96 žmonės...

Na taip, tai pasako daug, bet kažkodėl ramiau dėl to tikrai nėra... Žinojimas, kad su kiekviena diena situacija pasaulyje blogėja darosi baisu.

Ramiai gyventi ir negalvoti apie visą pasaulį suparalyžavusį virusą – jau neišeina. Grįžus į Lietuvą manęs laukia 2 savaičių privalomas karantinas, kurio 100% laikysiuosi jausdama didžiulę atsakomybę už kitus. Tuo galite net neabejoti.

Šiuo metu mūsų skrydis yra atkeltas į ankstesnę datą. Diskutuoti ta tema, kad gal geriau skristi nereikėjo aš tikrai nenoriu. Juo labiau, kad kai tik išskridome situacija Lietuvoje buvo visai kita ir nuspėti to, kaip viskas pasisuks šiuo metu negalėjo niekas...

Žinau, kad esame ne vieni kažkur išvykę ir ši susidariusi situacija yra labai nemaloni daugeliui. Tad, labai noriu palinkėti tiems kas bando grįžti namo, didžiulės kantrybės ir stiprybės, o tiems, kurie jaukiai leidžia laiką savo jaukiuose namuose gražių ir įsimintinų akimirkų su jūsų artimais žmonėmis. O aš labai tikiuosi, kad ir mums saugiai pavyks pasiekti savo namus laiku...“ – rašė ji socialiniame tinkle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.