Neseniai išsiskyrusi moteris trykšta pozityvumu. Ji jau planuoja, kokios vaišės papuoš jos Velykų stalą.
Ant V.Skaisgirės stalo šiemet atsiras ką tik iš kepsninės ištraukti skanėstai, salotos, balta mišrainė.
„Mano kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ ir kiti kulinariniai projektai manyje įžiebė meilę specifinėms kepsninėms, tad savo Velykų stalą papušiu ne vienu skanėstu iš jos.
Apskritai, gamybos ritualas prie kepsninės, ypač, kai ima lepinti orai, man yra labai malonus, tad ten sukiojuosi dažnai. Ir klaidingas mastymas, kad kepsninė yra skirta tik mėsos ar žuvies kepimui.
Tai – puikus dalykas ir kepant pyragus ar picas, ir gaminant troškinius ar plovą.
Velykoms kepsninėje ketinu kepti varškės sūrį.
Vieną receptą Velykų stalui pasiskolinsiu iš savo laidos šefo – gaminsiu gaivias silkės salotas su obuoliais ir salierais, o prie jų patieksiu kepsninėje keptą turkišką duoną.
Duonai užleidus vietą grilyje, ten šausiu vištą. Tad pagrindinis patiekalas bus grilyje kepta višta apelsinų marinate su bulvėmis bei grilyje skrudintomis daržovėmis“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė ji.
Vaida išdavė, kokio velykinio patiekalo negali sulaukti jos sūnus.
„Kas be ko, ant stalo nuguls ir tradicinė balta mišrainė – ją labai mėgsta mano sūnus Atas.
Apskritai, karantino laikotarpiu gaminu labai dažnai. Daug gamindavau ir anksčiau, tačiau dabar, kai atsirado daugiau laisvo laiko, gamybos ritualas tapo lėtesnis, malonesnis, be skubos.
Dažnai pasileidžiu muziką, užsidegu lauke žvakių, pakuriu griliuką ir, tikrąja to žodžio prasme, kaifuoju, – pasakojo moteris.