50-metė prancūzė Chrystelle Lannoy atskleidė grožio paslaptis: „Jaučiuosi gerai, kai esu liekna“

Gilintis į kosmetikos naujoves buvo jos svajonių darbas, o kolekcionuoti brangakmenius – įkvėpimo šaltinis. Dvi didžiąsias gyvenimo aistras sujungusi prancūzė Chrystelle Lannoy (50 m.) tapo tauriųjų žemės turtų šerdies klodais papildytos kosmetikos kūrimo pradininke.

Nuo jaunystės garsių pasaulio kosmetikos prekės ženklų įmonėse dirbusi ir verslo diplomą turinti prancūzė per daugybę metų sukaupė nemažai patirties bei žinių. Tai leido jai imtis nuosavo verslo.<br>lrytas.lt montažas.
Nuo jaunystės garsių pasaulio kosmetikos prekės ženklų įmonėse dirbusi ir verslo diplomą turinti prancūzė per daugybę metų sukaupė nemažai patirties bei žinių. Tai leido jai imtis nuosavo verslo.<br>lrytas.lt montažas.
Dailių formų moteris atsakingai laikosi dietos, nevartoja glitimo, valgo tik baltymus, daržoves ir vaisius.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Dailių formų moteris atsakingai laikosi dietos, nevartoja glitimo, valgo tik baltymus, daržoves ir vaisius.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Chrystelle su sūnumis ir dukra.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Chrystelle su sūnumis ir dukra.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Neseniai Lietuvoje viešėjusi Paryžiuje gyvenanti iš Bretanės kilusi Ch.Lannoy – tikras prancūziškosios elegancijos ir veiklumo pavyzdys.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Neseniai Lietuvoje viešėjusi Paryžiuje gyvenanti iš Bretanės kilusi Ch.Lannoy – tikras prancūziškosios elegancijos ir veiklumo pavyzdys.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 18, 2020, 3:06 PM

Neseniai Lietuvoje viešėjusi Paryžiuje gyvenanti iš Bretanės kilusi Ch.Lannoy – tikras prancūziškosios elegancijos ir veiklumo pavyzdys.

Grožiu spinduliuojanti moteris – mylinti ir mylima žmona, trijų suaugusių sūnų ir septynmetės dukters motina, gausios pusbrangių bei brangių akmenų kolekcijos savininkė ir tauriaisiais žemės turtais papildytos „Gemology“ kosmetikos ir kvepalų kūrimo pradininkė.

Nuo jaunystės garsių pasaulio kosmetikos prekės ženklų įmonėse dirbusi ir verslo diplomą turinti prancūzė per daugybę metų sukaupė nemažai patirties bei žinių. Tai leido jai imtis nuosavo verslo.

„Mane visada domino grožis, kosmetikos priemonės. Tačiau ne mažiau dėmesio skyriau ir akmenims.

Neabejojau, kad akmenys ne tik puošia, bet ir suteikia žmonėms geros energijos, šilumos, jėgų, vilties, prišaukia meilę, gydo kūną ir sielą.

Be to, turėjau nuojautą, kad mineralų šerdyje slypi mūsų odai naudingų mikroelementų klodai. Tai įrodė ir ilgi klinikiniai tyrimai“, – pasakojo Ch.Lannoy.

Kurdama kosmetiką prancūzė ir jos komanda nesivadovavo pojūčiais ar spėjimais. Kol kosmetikos produktų sudėtyje atsirado mineralai, prireikė septynerių metų glaudaus bendradarbiavimo su dermatologais ir biochemikais, daugybės tyrimų bei testavimo.

„Gemology“ mokslinių tyrimų laboratorija sukūrė ir toliau sėkmingai kuria geležies, cinko, magnio, vario ir kitų mikroelementų iš pusbrangių ir brangiųjų akmenų išgavimo technologiją.

„Kiekvienas mineralas sudarytas iš 100 proc. mikroelementų (išskyrus deimantą, kurį sudaro anglis).

Taigi tarsi atkartojame tūkstančius metų vykstančius gamtos reiškinius, kai mineralus tirpdant erozijai susidaro mineralinis vanduo. Būtent šis reiškinys atkuriamas mūsų laboratorijoje“, – sakė kosmetikos kūrėja.

Kosmetikos gaminiuose yra 20 skirtingų pavadinimų mineralų, kurie kuriant kremus, serumus, kaukes ir kitus produktus naudojami kelių pavidalų – kaip ekstraktai arba įvairaus smulkumo pudra.

Kiekviename akmenyje yra tam tikro odai svarbaus mineralo, mažinančio jos senėjimą, reguliuojančio riebalų išsiskyrimą, drėkinančio, valančio, sprendžiančio kitas odos problemas.

Antai, smitsonite gausu cinko, kovojančio su aknės bakterija, peridote – magnio, suteikiančio ląstelėms energijos ir jas nuraminančio, mėnulio akmenyje – silicio, prisotinančio ląsteles drėgmės, todėl oda tampa elastingesnė, hematite – geležies, kuri stimuliuoja kolageno sintezę.

Kosmetikos kūrėja pabrėžė, jog šių svarbių medžiagų randama maiste ir vandenyje.

Tačiau dėl kenksmingo aplinkos poveikio ir nesubalansuotos mitybos suvartojame gerokai mažiau mineralų, nei jų iš tiesų reikia.

Elementų, tiesiogiai atsakingų, pavyzdžiui, už kolageno gamybą, organizme lieka labai nedaug.

Būtent dėl šios priežasties Ch.Lannoy pradėjo galvoti, kaip kosmetiką būtų galima papildyti mineralais. Į pagalbą žmonai atėjo jos vyras Jeanas Claude’as Bozou – biologijos mokslų daktaras. Pora susituokė prieš 25 metus.

Biologas kurį laiką vadovavo savo laboratorijai, kuri siūlė veikliąsias medžiagas kosmetikos pramonei. Po kelerių metų jis pardavė šį verslą ir ėmėsi mylimos moters įkurtos kosmetikos gamybos įmonės mokslinės krypties.

Jis sudėliojo visus taškus patvirtindamas Ch.Lannoy, kad žmogui mineralai yra gyvybiškai svarbūs, bet jie natūraliai organizme nesigamina.

Pastaruosius dvejus metus kūrėja intensyviai dirba su dar vienu akmeniu ir siekia įrodyti, jog jis – puikus apsauginis skydas nuo elektromagnetinių bangų, kurios kenkia gyviesiems organizmams.

Tyrimai, regis, užtruks dar porą metų, nes kol akmuo atsiranda kreme ar serume, paprastai prireikia nemažai laiko. Garsioji prancūzė brangiais ir pusbrangiais akmenimis domisi nuo pat vaikystės. Juos vadina savo gyvenimo dalimi.

„Kolekcionuoju akmenis iš viso pasaulio. Kai kuriems žmonėms reikia gyventi apsuptiems augalų ar gyvūnų. O man reikia gyventi šalia akmenų.

Mūsų namuose, biure ir visuose mano įkurtuose SPA centruose yra daugybė akmenų, kuriuos esu tiesiog įsimylėjusi“, – tvirtino Ch.Lannoy.

Jos dėmesį į tauriuosius žemės turtus atkreipė senelis Roger Lannoy, turėjęs nuosavą antikvariatą. Jis pardavinėjo antikvarinius daiktus Bretanėje, apie pusantro tūkstančio žmonių turinčiame Le Fau kaime, kuris buvo gausiai lankomas ir turistų, todėl ir antikvariato durys būdavo dažnai varstomos, ypač dėl akmenų įvairovės. Mat Ch.Lannoy senelis buvo aistringas jų medžiotojas.

Prancūzė iš senelio paveldėjo gausią akmenų kolekciją, kurią su vyru nuolat papildo eksponatais iš viso pasaulio.

Tūkstančius įvairių akmenų sukaupusi moteris vertingiausiu ir mėgstamiausiu šios kolekcijos eksponatu vadina rubiną, kurį jos senelis kaip sagą tiesiog nusipirko viename Prancūzijos turguje.

Ch.Lannoy pasakojo, jog kartą į senienų medžioklę išsiruošęs senelis turguje ant prekystalio pamatė raudoną mineralą, kuris jį sudomino, nors šis apvalus akmuo buvo parduodamas senų sagų krūvoje.

Žvitrią akį turintis senelis neapsiriko. Raudona saga pasirodė esantis kelių karatų rubinas. Ch.Lannoy neatmeta, kad šis akmuo kažkada galėjo būti apgaubtas paslapties šydo.

Galbūt jis buvo pradingęs, o gal net pavogtas ir vėliau dėl kažkokių priežasčių atsidūrė jo tinkamai neįvertinusių senienų prekeivių rankose. Moteris sakė, kad akmenų galią ir energetiką ji pajunta vos prisilietusi.

Neseniai Ch.Lannoy įsigijo didelį opalą iš Brazilijos. Jį turėjo nusiųsti į laboratoriją, kad būtų galima panaudoti kosmetikai gaminti, tačiau nesugebėjo su akmeniu išsiskirti.

Jau kurį laiką opalas puošia moters darbo stalą, o jo šeimininkė įsitikinusi, jog jis – privalomas kabineto akcentas.

Mineralų galima rasti ir Ch.Lannoy drabužių kišenėse ir rankinėje. Akmenys matomi ir jos sužadėtuvių bei vestuvių žieduose. Kaklo papuošalų ar apyrankių, puoštų mineralais, moteris nenešioja.

Ch.Lannoy save drąsiai gali vadinti ir trejų kvepalų autore. Kvepalus prancūzė kūrė atsižvelgdama į skirtingus moterų tipus ir pavadino juos pagal jai svarbius akmenis: „Mėlynojo gintaro moteris“, „Opalo moteris“ ir „Deimanto moteris“.

„Norėjau moteris pradžiuginti kuo nors labai savitu, intymiu, apgobti elegancija, spinduliuojančia energija, grožiu ir gėriu. Todėl sukūriau kvepalus su tauriaisiais žemės turtais“, – tikino verslininkė.

Ch.Lannoy diena prasideda anksti, nes rytas moterį įkvepia veiklai. Biure ją galima išvysti jau 7 valandą. Kol susirenka darbuotojai, verslininkė kuria rinkodaros planus, skiria susirinkimų ir susitikimų, kurių per dieną būna daugybė, laiką.

Ne mažiau nei 12 valandų per parą dirbanti moteris tikino, jog jai labai svarbu vakarieniauti su šeima, o prieš užmiegant ne pažiūrėti televizorių, o paskaityti gerą knygą. Per savaitę prancūzė perskaito ne mažiau kaip 4–5 knygas.

Dailių formų moteris atsakingai laikosi dietos, nevartoja glitimo, valgo tik baltymus, daržoves ir vaisius.

„Labai rūpinuosi savo figūra ir svoriu. Darau tai nuo mažens. Turiu dietologą, kuris mane nuolat prižiūri. Mano dieta labai griežta, tačiau jos laikytis nėra sunku. Jaučiuosi gerai, kai esu liekna“, – tvirtino verslininkė, kuri kiekvieną savaitgalį nubėga pusę maratono – apie 21 kilometrą.

Bene svarbiausia odos jaunystę ir grožį išsauganti procedūra, grožio žinovės teigimu, yra jos valymas du kartus per dieną.

Dar vienas jos patarimas – stengtis naudoti vienos linijos kosmetikos priemones ir pasidomėti, ar jos veiksmingos, kai tepamos viena ant kitos.

„Kasdienis mano grožio ritualas ir paslaptis yra ta, kad naudoju įvairias kosmetikos priemones, jas sluoksniuoju. Veikliųjų medžiagų kiekis odos priežiūros priemonėse ribotas, todėl kas rytą naudoju 2 losjonus, 2 arba 3 serumus ir 1–2 kremus.

Vakarais mėgstu miego kaukes, jas tepu nuvaliusi makiažą, tada įmasažuoju ir palieku. Rytą galiu mėgautis skaisčia oda“, – tvirtino Ch.Lannoy.

Dažnai darbo reikalais ir su šeima po pasaulį keliaujanti prancūzė atkreipė dėmesį, jog gražiausia pasaulyje yra pietų korėjiečių oda. Šiame krašte moterys neįsivaizduoja gyvenimo be odos puoselėjimo procedūrų ir geros kosmetikos.

Anot pašnekovės, dažna korėjietė kasdien naudoja apie 20 skirtingų kosmetikos priemonių. Ar jų tiek tikrai reikia? Įvertinant, kad šios tautos atstovių oda yra kone tobula, peršasi išvada, jog jos tinkamai pasirenka ir naudoja kosmetiką.

Į klausimą apie Lietuvos moteris prancūziškos kosmetikos kūrėja atsakė, jog mūsų šalyje netrūksta elegantiškų ir dailių moterų, kurios mėgsta puoštis, save prižiūri ir yra labai svetingos, bendraujančios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.