Atskleista, kaip per pandemiją turtingiausias pasaulio žmogus dar labiau pralobo

Koronavirusas, laikantis savo gniaužtuose visą pasaulį, JAV verslininką Jeffą Bezosą (56 m.) daro dar turtingesnį. Prabangos poreikį milijardieriui stengiasi įdiegti ir jo naujoji draugė Lauren Sanchez (50 m.).

 JAV verslininkas Jeffas Bezosas.<br> Scanpix nuotr.
 JAV verslininkas Jeffas Bezosas.<br> Scanpix nuotr.
Turtingiausias pasaulio žmogus vis dažniau dairosi į kosmosą – nepasiektų pergalių Žemėje jam nebeliko.<br> Scanpix nuotr.
Turtingiausias pasaulio žmogus vis dažniau dairosi į kosmosą – nepasiektų pergalių Žemėje jam nebeliko.<br> Scanpix nuotr.
„Amazon“ įkūrėjo skyrybos su buvusia žmona MacKenzie vadinamos brangiausiomis pasaulio istorijoje.<br> Scanpix nuotr.
„Amazon“ įkūrėjo skyrybos su buvusia žmona MacKenzie vadinamos brangiausiomis pasaulio istorijoje.<br> Scanpix nuotr.
Naujoji milijardieriaus mylimoji Lauren neslepia potraukio į prabangą ir be gailesčio leidžia Jeffo turtus.<br> Scanpix nuotr.
Naujoji milijardieriaus mylimoji Lauren neslepia potraukio į prabangą ir be gailesčio leidžia Jeffo turtus.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 6, 2020, 7:00 PM

Nesvarbu, kuriuo keliu eis žmonija, kaip keisis gyvenamo laiko dvasia, kokios dar krizės ištiks Žemės planetą, prekės turi būti pristatytos iš taško A į tašką B.

Šios paprastos tiesos pagrindu amerikietis J.Bezosas įkūrė didžiausią pasaulyje elektroninės prekybos bendrovę „Amazon“. Ir tokiu būdu įsteigė naują turto lygą – supermilijardierių.

Šiam klubui priklauso tie, kurių turtas vertinamas 100 milijardų. J.Bezoso turtas iki koronaviruso pandemijos buvo vertas 117 mlrd. JAV dolerių. Amerikietis – turtingiausias pasaulio žmogus.

Be „Amazon“, jis dar turi „Uber“, „Airbnb“, „Whole Foods“, „Twitter“ ir „Google“ akcijų.

2013-aisiais J.Bezosas už 250 mln. JAV dolerių įsigijo seniausią ir labiausiai žinomą JAV laikraštį „The Washington Post“.

1994 m. J.Bezosas įkūrė elektroninę knygų parduotuvę „Amazon“. Dabar nėra nieko tokio, ko nebūtų galima įsigyti per jo bendrovę.

Net pasaulį sukausčiusi krizė dėl koronaviruso – raktas į sėkmę. Nieko tokio, kad kilus pandemijai akcijų kaina krito.

Dar iki koronaviruso proveržio J.Bezosas pardavė akcijas ir susižėrė gerą pelną. Ir ilgainiui bendrovės „Amazon“ įtaka rinkoje sustiprės būtent dėl COVID-19.

Pirmiausia JAV dabar itin klesti maisto produktų pristatymo tarnyba ištikimiausiems „Amazon“ klientams.

J.Bezosas trina iš džiaugsmo rankas, nes dabar gali dar daugiau pinigų skirti savo ekstravagantiškiems pomėgiams, kaip antai kosminių ekspedicijų verslui „Blue Origin“.

Įdomu, kaip pasikeitė supermilijardieriaus gyvenimo būdas nuo to laiko, kai savo žmoną rašytoją MacKenzie Tuttle-Bezos (50 m.) paliko dėl buvusios žinių vedėjos, aktorės, sraigtasparnių pilotės L.Sanchez?

Ir čia J.Bezosas įėjo į istoriją. Praėjusiais metais įvykusios skyrybos jam kainavo 38 mlrd. JAV dolerių. Tai buvo brangiausias santuokos nutraukimas pasaulyje.

Efektinga, atkakli ir ryžtinga trečios kartos meksikiečių kilmės aktorė L.Sanchez keičia supermilijardieriaus įpročius. Moksliuko J.Bezoso laikai jau praeityje.

Supermilijardierius iki koronaviruso pandemijos per mados kolekcijų demonstravimus sėdėjo pirmosiose žiūrovų eilėse.

Jis treniruojasi, investuoja į meną, perka prestižinį nekilnojamąjį turtą, prabangius viršutinio aukšto apartamentus „212 Fifth Avenue“, ir, vilkėdamas elegantišką kostiumą, kuria įvaizdį Vašingtone.

Čia, pasibaigus koronaviruso pandemijai, J.Bezosas turės veikiausiai daugiau įtakos nei anksčiau.

Teigiama, jog verslininkas įkūrė „Amazon“, kad įgyvendintų savo didžiąją svajonę – rengti privačius skrydžius. J.Bezosas nori, kad jo kosmoso tyrimų bendrovė „Blue Origin“ žmones skraidintų į... Mėnulį.

Vaikystės svajonė. Nuo to laiko, kai būdamas penkerių metų būsimasis supermilijardierius nespalvotame televizoriuje stebėjo „Apollo 11“ misijos narių išsilaipinimą Mėnulyje.

Mokslinės fantastikos juostoje „Žvaigždžių kelias III“ tokio žanro filmų gerbėjas J.Bezosas atliko nedidelį vaidmenį.

Dėl savo privačios verslo misijos vienoje Van Horno (Teksaso valstija) rančų J.Bezosas įrengė bandymų poligoną.

„Blue Origin“ turi ne tik logotipą, bet ir menišką herbą su dviem žodžiais „Gradatim Ferociter“ („Ryžtingai, žingsnis po žingsnio“). Tai – ne tik kosmoso tyrimų bendrovės, bet ir asmeninis J.Bezoso šūkis.

Per raketų startus supermilijardierius avi laimę jam nešančius kaubojiškus ilgaaulius su užrašu „Gradatim Ferociter“.

J.Bezoso biografija apipinta mitais. Vienas jų, pavyzdžiui, susijęs su pavadinimu „Amazon“. Taip verslininkas pavadino bendrovę, nes Amazonė – didžiausia pasaulio upė, o jis norėjęs sukurti didžiausią pasaulio kompaniją.

Siatle įsikūrusi naujoji „Amazon“ būstinė „The Spheres“ su vandens kriokliu ir tokiais pat augalais kaip Amazonės atogrąžose.

Teigiama, kad už visa tai verslininkas paklojo 4 mlrd. JAV dolerių. Pašaipiai būstinė dar vadinama „Bezos Balls“ („Bezoso rutuliais“).

Netikėtumų kupina ir J.Bezoso biografija. Tik 2013-aisiais paaiškėjo, kas jo tikrasis tėvas. Tai dviračių pardavėjas Tedas Jorgensenas (mirė 2015 m.).

Milijardieriaus motinai Jacklyn (73 m.) buvo tik 16 metų, kai ji tapo nėščia. Santykiai su T.Jorgensenu nutrūko.

Mike’as Bezosas (74 m.), didžioji Jacklyn meilė, įsivaikino Jeffą. Tariamai T.Jorgensenas iki savo mirties negavo nė cento iš Jeffo milijonų.

Mitas apie superturtuolio, iki 2013-ųjų vairavusio seną „Honda Accord“, taupumą pradėjo byrėti, kai jo gyvenimo kelyje atsirado L.Sanchez.

Vasario mėnesį Beverli Hilse savo mylimajai J.Bezosas už 165 mln. JAV dolerių nupirko namą. Ant jo parketo 1796 m. atsiklaupęs ant kelio pirmasis Prancūzijos imperatorius Napoleonas Bonaparte’as paprašė Žozefinos rankos.

Tai brangiausias meilės lizdas pasaulyje, kuris J.Bezosui – tartum raudonų rožių puokštelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.