Žvaigždžių savaitėje – gimtadienis „tik dviese“, mokesčių našta ir kritika už aštrius pasisakymus

Kiekvieną savaitę „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ apžvelgia įsimintiniausius ir labiausiai apkalbėtus užsienio garsenybių gyvenimo įvykius.

Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II ir princas Philipas, Joanne Rowling ir Bar Refaeli.<br>lrytas.lt montažas.
Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II ir princas Philipas, Joanne Rowling ir Bar Refaeli.<br>lrytas.lt montažas.
Jungtinės Karalystės princas Andrew.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės princas Andrew.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II ir princas Philipas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II ir princas Philipas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Knygų apie Harį Poterį autorė Joanne Rowling.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Knygų apie Harį Poterį autorė Joanne Rowling.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bar Refaeli.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Bar Refaeli.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 21, 2020, 5:48 PM

Šįkart juose taip pat netrūko staigmenų ir atvirų pasisakymų.

Sukritikavo kalbas apie pagalbą

Jungtinės Karalystės princas Andrew yra neteisus teigdamas, kad ne kartą siūlė JAV teisėsaugos institucijoms padėti atlikti tyrimus dėl velionio seksualinio nusikaltėlio Jeffrey Epsteino, pareiškė vienas Niujorko prokuroras.

JAV Niujorko Pietų apygardos prokuroras Geoffrey Bermanas sukritikavo Andrew advokatų pareiškimus, kad karališkosios šeimos narys šiemet mažiausiai tris kartus siūlėsi padėti tiriant J.Epsteino bylą.

„Princas Andrew dar kartą pamėgino melagingai prisistatyti visuomenei kaip trokštantis bendradarbiauti ir pasirengęs tam tebevykdant federalinį tyrimą dėl prekybos žmonėmis seksualinio išnaudojimo tikslais ir su tuo susijusių nusikaltimų, padarytų Jeffrey Epsteino ir jo bendrininkų“, – pažymėjo G.Bermanas.

Anksčiau karalienės Elizabeth II antrojo sūnaus princo Andrew teisininkai nurodė, kad „Jorko kunigaikštis šiemet mažiausiai tris kartus pasiūlė savo, kaip liudytojo, pagalbą Teisingumo departamentui“.

Aštrūs pareiškimai neliko nepastebėti

Knygų apie Harį Poterį autorė Joanne Rowling (54 m.), pasirašanti slapyvardžiu J.K.Rowling, atskleidė, kad yra patyrusi smurtą artimoje aplinkoje ir seksualinį išpuolį.

Žinoma britų rašytoja dalijasi šia informacija norėdama suteikti kontekstą savo kontroversiškiems komentarams apie translyčius žmones.

„Šį tekstą rašyti nelengva. Jau dvidešimt metų esu žinoma, bet niekada viešai nesu kalbėjusi apie tai, kad esu patyrusi smurtą artimoje aplinkoje ir seksualinį išpuolį.

Taip yra ne todėl, kad gėdyčiausi, jog man nutiko tokių dalykų, bet dėl to, kad skaudu prie jų grįžti ir juos prisiminti“, – rašė ji. J.K.Rowling užgriuvo kritikos banga dėl socialiniame tinkle „Twitter“ jos paskelbto įrašo apie „žmones, turinčius menstruacijas“.

„Esu tikra, kad anksčiau būta žodžio tokiems žmonėms įvardyti. Pagelbėkite man. „Wumben“? „Wimpund“? „Woomud“?“ – rašė moteris, akivaizdžiai turėdama galvoje žodį „woman“ (išvertus iš anglų k. – moteris).

Pasirodžius šiai žinutei „Hario Poterio“ žvaigždė Danielis Radcliffe’as atsiprašė translyčių moterų, kurias galėjo įžeisti J.K.Rowling žodžiai.

„Translytės moterys yra moterys“, – parašė aktorius ne pelno organizacijos „The Trevor Project“ tinklalapyje paskelbtame komentare.

Gimtadienį minėjo dviese

Jungtinės Karalystės princas Philipas atšventė 99-ąjį gimtadienį. „Savo gimtadienį jis paminės drauge su karaliene Vindzoro pilyje“, – sakoma rūmų pranešime.

Daugiau informacijos apie sukakties paminėjimą nepateikiama. Karalienė Elizabeth II ir jos sutuoktinis Edinburgo kunigaikštis Vindzoro pilyje gyvena nuo koronaviruso protrūkio pradžios.

Princą Philipą pasveikino sosto įpėdinis princas Charlesas ir Kornvalio kunigaikštienė Camilla, taip pat Kembridžo kunigaikštis Williamas su žmona Kate.

Gimtadienio proga jį sveikino ir Jungtinės Karalystės žiniasklaida. Princas Philipas gimė Kerkyros (Korfu) saloje 1921 m. birželio 10 d. ir buvo vienintelis Graikijos princo Andriejaus, Graikijos karaliaus Konstantino jaunesniojo brolio, ir vokiečių princesės Alice Battenberg sūnus.

2017 m. Edinburgo kunigaikštis nusprendė oficialiai užbaigti eiti savo karališkąsias pareigas, o karalienė palaikė šį jo sprendimą. Tačiau iki šiol princas Philipas dalyvauja kai kuriuose šeimos renginiuose, pavyzdžiui, vestuvėse.

Pasivijo sunki mokesčių našta

Izraelio supermanekenė Bar Refaeli (35 m.) pasirašė taikos sutartį su valdžios atstovais, kad būtų išspręsta jau seniai svarstoma mokesčių slėpimo byla, iškelta gražuolei ir jos šeimos nariams.

Pagal susitarimą B.Refaeli devynis mėnesius turės atlikti visuomenei naudingus darbus, o jos motina Zipi bus įkalinta 16 mėnesių.

Abi moterys įpareigotos sumokėti 1,5 mln. JAV dolerių (1,33 mln. eurų) baudą, taip pat milijonus dolerių iki šiol nesumokėtų mokesčių valstybei.

Pastaroji byla susijusi su klausimu, kur praėjusį dešimtmetį buvo šios manekenės pagrindinė gyvenamoji vieta, kai ji daug keliavo po pasaulį.

Kaltinamajame akte sakoma, kad motina užrašydavo savo dukters naudai sudaromas nuomos sutartis kitų šeimos narių vardu, kad būtų nuslėpta tikroji B.Refaeli gyvenamoji vieta. Supermodelio motina taip pat nedeklaruodavo savo, kaip dukters agentės, pajamų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.