Įžymybės ruošiasi nematomam karui: saugumui negaili milijonų

Pasaulį sudrebinęs koronavirusas paskatino iš naujo įvertinti galimą riziką: labiau susirūpinti savo sveikata, būti pasiruošusiems bet kokiam pavojui.

Kim Kardashian ir Kanye Westas,<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kim Kardashian ir Kanye Westas,<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2020, 7:14 AM

Daug dėmesio saugumui dar prieš pandemiją skyrė ryškiausios užsienio žvaigždės – pradedant šimtus kainuojančiais išgyvenimo rinkiniais ir baigiant modernius bunkerius primenančiomis vilomis.

Socialinių tinklų ir televizijos žvaigždė Kim Kardashian-West (39 m.) nerimauja ne be priežasties. 2016-aisiais meilės sostinėje Paryžiuje moteris buvo užpulta ir apiplėšta.

Iš jos pavogta daugiau nei 9 mln. eurų vertės brangenybių, tarp jų – ir reperio Kanye Westo (42 m.) dovanotas 20 karatų sužadėtuvių žiedas.

Po šio įvykio Kim tapo gerokai atsargesnė: socialiniuose tinkluose ėmė mažiau dalytis savo asmeninio gyvenimo detalėmis, o į pamėgtą Prancūzijos sostinę ryžosi sugrįžti tik po 2 metų.

Šiemet vasarį keturių vaikų mama parodė, kad į keliones leidžiasi su specialiu apelsinų spalvos išgyvenimo rinkiniu, žymėtu „Judy“ ženklu.

Kaip pasakojo šio prekės ženklo įkūrėjas amerikiečių verslininkas Simonas Huckas (36 m.), tokio rinkinio kaina svyruoja nuo 54 iki 230 eurų.

Jo paskirtis – padėti asmeniui išgyventi mažiausiai 24 valandas.

 

Ryškiaspalviame krepšelyje galima rasti pirmosios pagalbos rinkinį, pončą, antklodę, telefono įkroviklį, švilpuką, švytinčias lazdeles, maisto batonėlių ir vandens.

Tiesa, galimi ir kitokie rinkinio variantai – juose gali būti kaukė nuo dulkių, dezinfekcinis rankų skystis, žvakių, rankinis radijo imtuvas, vandeniui atsparūs degtukai. Ir tai – tik vieno prekės ženklo pasiūla.

Už daugiau nei 4,5 tūkst. eurų galima įsigyti ir ugniai atsparų „Preppi“ lagaminą, puoštą asmens, kuriam jis priklauso, inicialais.

Be pirmosios pagalbos rinkinio, lagamine sudėti įtaisai, galintys susisiekti su palydovu, išsiųsti informaciją apie tikslią asmens buvimo vietą, saulės baterija, naktinio stebėjimo įranga ir net aukščiausios kokybės šokoladas bei... pokerio rinkinys!

Tiems, kuriems apsauginio rinkinio nepakanka, apsaugos priemonių rinka tikrai turi ką pasiūlyti. Yra tik menkutė sąlyga – jums gali prireikti net kelių milijonų.

Mat už didelius pinigus galima įsigyti po žeme įkurtus namus su baseinu, vyno rūsiais, o Čekijoje įkurti „Oppidum“ namai gali pasiūlyti net SPA centrą ir požeminį sodą.

Atominiam karui pasiruošusi ne tik Europa. „Oppidum“ atitikmuo Kanzaso valstijoje kainuoja beveik 1,5 mln. eurų, tačiau juos jau baigiama išparduoti.

„Jūsų tėvų ar senelių bunkeriai nebuvo labai patogūs. Jie buvo pilki, niūrus, dažnai metaliniai. Tokioje erdvėje žmonės ilgai gyventi negali“, – sakė vienos tokių namų gamyba užsiimančių įmonių „Vivos“ vadovas Robertas Vicino.

Manoma, kad pastarosios įmonės namuose Pietų Dakotoje vieną dieną galėtų išgyventi apie 5 tūkst. asmenų.

O Vokietijos slėptuvėje „Vivos“ siūlo nuosavą požeminį tramvajų tinklą – žmonės gali važiuoti į bunkerio restoranus, kino teatrus bei žaidimų kambarius.

Parengė Agnė Mačiulytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.