Karališkos meilės neužgesina net pavojinga inkstų liga

Švedijos sosto įpėdinės Victorios (42 m.) ir princo Danielio (46 m.) meilė, ištvėrusi sunkius išbandymus, po dešimt metų santuokos tapo dar stipresnė.

Švedijos sosto įpėdinė Victoria ir princas Danielis.<br>Scanpix nuotr.
Švedijos sosto įpėdinė Victoria ir princas Danielis.<br>Scanpix nuotr.
Švedijos karališkoji šeima.<br>Scanpix nuotr.
Švedijos karališkoji šeima.<br>Scanpix nuotr.
Švedijos karališkoji šeima.<br>Scanpix nuotr.
Švedijos karališkoji šeima.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 31, 2020, 7:22 PM

Per savo vestuves šokdama valsą Švedijos sosto įpėdinė žinojo, kad su svajonių princu iš Okelbu jos laukia auksinė ateitis.

Po dešimties metų Stokholmo pilies „Vita havet“ salėje ant parketo princas Danielis valsą jau šoka su dukterimi princese Estelle (8 m.). Ketverių metų sūnų princą Oscarą mažiau jaudina romantika, jis mieliau apžiūrinėja medienos inkrustacijas.

Prieš dešimt metų milijonai televizijos žiūrovų braukė ašarą matydami laimingą gražiausios meilės istorijos nuo Romeo ir Džuljetos laikų pabaigą. Atrėmusi pasipriešinimą Švedijos sosto įpėdinė žengė prie altoriaus su kūno rengybos treneriu Danieliu Westlingu.

Susijaudinusiu balsu po bažnytinės ceremonijos iš rūmų balkono ji dėkojo džiūgaujantiems švedams, kad „man davėte manąjį princą“.

Už tai, kad jie pritarė jos pasirinkimui ir žvelgė į Danielį jos akimis. Ne į jam uždėtą svarmenų kilnotojo štampą, bet į sielą žmogaus, kuri slepiasi už raumeningo apvalkalo.

Danielio vestuvių kalba buvo galbūt jausmingiausias meilės prisipažinimas nuo Romeo išsakytų jausmų po Džuljetos balkonu:

„Victoria, pastarieji devyneri metai su tavimi buvo geriausi mano gyvenime. Dažnai mus atskyrė oficialios pareigos.

Dieną iki Victorios 30-ies dienų kelionės į Kiniją ji labai vėlai grįžo iš oficialaus renginio. Užuot miegojusi, atsisėdo ir rašė visą naktį. Kitą rytą radau dėžutę su 30 laiškų man. Po vieną kiekvienai dienai, kai jos nebuvo. Victoria, šis poelgis rodo, kokia stipriai mylinti esi... Aš tave labai myliu.“

Žvelgiant į Švedijos sosto įpėdinę Victorią po dešimties metų tokią spindinčią šalia Danielio atrodo, lyg ji vis dar negali patikėti savo laime. Danielis jai padovanojo du nuostabius vaikus ir tapo puikiu sutuoktiniu.

Priešingai nei kiti princai, kuriems tenka, vaizdingai sakant, antroji eilė, Danielis nepavydi prioritetinės savo žmonos padėties. Jis visiškai pasinėrė į savo vaidmenį. Ir dėl tokios pasiaukojančios jo meilės karūnos našta Victoriai yra lengvesnė.

Per pamokslą arkivyskupas Andersas Weijrydas (71 m.) pasakė: „Jūs tvirtėsite.“ Jis buvo teisus.

Per pastaruosius dešimt metų brandesni tapo ne tik Victoria, Danielis, bet ir jų santykiai.

Bet virš šeimos idilės tarsi Damoklo kardas kabo chroniška princo Danielio inkstų liga. Tačiau dėl šios negandos pora dar labiau vertina savo didžiąją laimę.

Naujajame dokumentiniame filme apie Švedijos karališkosios šeimos brangenybes Victoria pirmą kartą prabilo apie diademą, kuri puošė jos motiną karalienę Silvią (76 m.) ir ją per vestuves.

„Jaučiausi taip, lyg ant galvos turėčiau gerą ženklą“, – sako Švedijos sosto įpėdinė Victoria.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.