Dukrą persekioja rokenrolo karaliaus likimas: pavardė nepadėjo sukurti laimingos šeimos

Rokenrolo karaliaus Elvio Presley dukters Lisos Marie (52 m.) gyvenimas neprimena pasakos. Nors per jį moteris žengia su viena garsiausių praėjusio amžiaus pavardžių, tai jai laimingos šeimos sukurti nepadėjo.

Lisa Marie su antruoju vyru Michaelu Jacksonu, sūnumi Benjaminu ir tėvais – Priscilla ir Elviu Presley.<br>lrytas.lt montažas.
Lisa Marie su antruoju vyru Michaelu Jacksonu, sūnumi Benjaminu ir tėvais – Priscilla ir Elviu Presley.<br>lrytas.lt montažas.
Lisa Marie su vaikais iš pirmosios santuokos: dukra Riley ir sūnumi Benjaminu.<br>Scanpix nuotr.
Lisa Marie su vaikais iš pirmosios santuokos: dukra Riley ir sūnumi Benjaminu.<br>Scanpix nuotr.
Lisa Marie su tėvais – Priscilla ir Elviu Presley.<br>Scanpix nuotr.
Lisa Marie su tėvais – Priscilla ir Elviu Presley.<br>Scanpix nuotr.
Elvis Presley.<br>Scanpix nuotr.
Elvis Presley.<br>Scanpix nuotr.
Lisa Marie su antruoju vyru Michaelu Jacksonu.<br>Scanpix nuotr.
Lisa Marie su antruoju vyru Michaelu Jacksonu.<br>Scanpix nuotr.
Lisa Marie Presley su sūnumi Benjaminu.<br>Scanpix nuotr.
Lisa Marie Presley su sūnumi Benjaminu.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2020-08-07 06:42

Lisos Marie tėvų meilės istorija prasidėjo kitoje Atlanto pusėje. Atlikdamas karinę tarnybą Vokietijoje išvaizdžią amerikietę tada jau žinomas dainininkas pamilo, kai jai buvo vos 14-a.

Elvio ir Priscillos (75 m.) santykius stebėjo pasaulio žiniasklaida, tačiau net populiariausių leidinių antraštės neturėjo tokios įtakos kaip paauglės tėvai – jie buvo griežti.

Į Jungtines Valstijas pas savo meilę Priscilla išsikraustė tik po kelerių metų.

Tiesa, be ypatingų taisyklių nebuvo apsieita: Priscilla svetur turėjo lankyti katalikišką mergaičių mokyklą, gyventi tik drauge su Elvio tėvu ir pamote tol, kol baigs mokyklą. Taip pat Elvis turėjo pažadėti, kad jų planuose bus ir vestuvės.

Tačiau ne viskas buvo taip romantiška. Kalbama, kad darbo reikalais į Holivudą išvykęs dainininkas lakstė paskui kitus sijonus. Priscilla tokias kalbas viešai neigė, bet pažado, duoto savo tėvams, nepamiršo.

Manoma, kad ji Elviui grasino: jeigu jis jai nepasipirš, ji spaudai paviešins savo istoriją, o jos patėvis apkaltins jį nepilnametės išsivežimu į užsienį seksualiniais tikslais.

Septynerių metų draugystę vainikavo aštuonias minutes trukusi santuokos ceremonija. Priscilla norėjo būti tobula žmona. „Man patiko žaisti namus“, – vėliau prisipažino ji.

Netrukus moteris tapo nėščia, tačiau tuo nebuvo itin patenkinta. Priscilla net galvojo apie abortą, bet drauge su rokenrolo karaliumi nusprendė įpėdinę pasilikti. Lisa Marie gimė praėjus lygiai devyniems mėnesiams po jų vestuvių.

Gyvenimas grįžo į įprastas vėžes: dėl nesibaigiančių gastrolių Elvio nuolatos nebūdavo namuose. Nors iš pažiūros šeima atrodė laiminga, Priscilla buvo užmezgusi romanus su šokių ir karatė mokytojais, o Elvis grįžo prie senų įpročių. Savo knygoje moteris vėliau rašė, jog Elvis dar prieš vedybas jai buvo pasakęs, kad moterys, pagimdžiusios vaikus, jam atrodo ne tokios patrauklios.

1972-aisiais, kai mažajai Lisai Marie buvo ketveri, Elvis ir Priscilla pasuko skirtingais keliais, po metų išsiskyrė ir oficialiai. Pora sutiko pasidalinti dukters globą: Priscillai buvo priteista vienkartinė 725 tūkst. dolerių (dabar – 638 tūkst. eurų) išmoka, kiekvieną mėnesį Elvis siųsdavo pinigų tiek buvusiai žmonai, tiek dukteriai.

1977-aisiais, būdamas 42-ejų, rokenrolo karalius mirė. Lisai Marie tėvo mirtis buvo didžiausias vaikystės košmaras. Ji rado jo kūną – vyras gulėjo veidu į žemę be gyvybės ženklų. Išsigandusi mergaitė tada paskambino tuometei Elvio merginai Lindai Thompson (70 m.).

Vėliau Lisa Marie nutarė eiti tėvo pėdomis ir tapti muzikante, kaip ir nemažai moterų, svajojo rasti tą vienintelį. Pirmasis planas pavyko, antrasis – ne. Moteris tekėjo keturis kartus. Tarp jos sutuoktinių buvo ir skandalingasis dainininkas Michaelas Jacksonas (1958–2009), ir aktorius Nicolas Cage’as (56 m.).

Su M.Jacksonu Lisa Marie susitiko praėjus dvidešimt dienų po skyrybų su pirmuoju vyru, irgi muzikantu Danny Keough (55 m.). Su pastaruoju ji susilaukė dviejų vaikų – sūnaus dainininko Benjamino (1992–2020) ir dukters aktorės Riley (31 m.).

Kai M.Jacksonui buvo pareikšti kaltinimai dėl vaikų seksualinės prievartos, ji tapo jo atrama.

„Tikėjau, kad jis nepadarė nieko blogo, kad buvo apkaltintas per klaidą. Norėjau jį išgelbėti, jaučiau, kad galėčiau tai padaryti“, – kadaise sakė Lisa Marie.

Trečiąjį sutuoktinį N.Cage’ą moteris vadino sielos draugu. „Man patiko, kad galėjome būti lygūs ir mūsų praeitis panaši. Taigi mus siejo puikus, gilus ryšys. Atrodė, kad abu turėjome romų sielą“, – pasakojo moteris, su aktoriumi išsiskyrusi po dvejų metų santuokos.

Ketvirtasis vyras, gitaristas Michaelas Lockwoodas (59 m.), buvo jos priešingybė. Vienintelė E.Presley turto paveldėtoja susituokė su muzikantu, kurio kišenėse, galima sakyti, švilpavo vėjai. Juodu susilaukė dvynių – dukterų Finley ir Harper (11 m.). Kai pora nutarė skirtis, M.Lockwoodas panoro sau nusikąsti nemažą turtingos paveldėtojos turto dalį.

Prieš dvejus metus keturių vaikų motina teismą laimėjo ir buvusį sutuoktinį paliko be skatiko.

Vaikystėje miręs tėvas, nevykusios meilės paieškos – tai dar ne visa kaina, kurią Lisai Marie teko sumokėti už šlovę. Visai neseniai, šių metų liepos 12 d., mirė jos vienintelis sūnus, E.Presley ir Priscillos anūkas Benjaminas Keough.

27-erių vyras buvo rastas su šautine žaizda. Kaip pranešė moters atstovai spaudai, dėl šios netekties Lisa Marie jaučiasi sugniuždyta, tačiau stengiasi išlikti stipri dėl vyresnėlės dukters ir dvynių. Lisa Marie dažnai kalbėdavo apie sūnaus ir tėvo panašumą. Panašu, kad jie abu turėjo tokias pat liūdnas akis.

Parengė: Agnė Mačiulytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.