Garsenybių vizažistė Irma Baltrušaitienė jau trečią kartą pripažinta geriausia pasaulyje

Kiekvieną rudenį geriausi pasaulio vizažo meistrai buvo įpratę rinktis Paryžiuje, kur kasmet vykdavo pasaulio čempionatas, skirtas išrinkti geriausią nuotakos įvaizdį sukūrusį specialistą.

 Garsenybių vizažistė Irma Baltrušaitienė jau trečią kartą pripažinta geriausia pasaulyje.
 Garsenybių vizažistė Irma Baltrušaitienė jau trečią kartą pripažinta geriausia pasaulyje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2020, 1:50 PM

Dėl pandemijos šiais metais numatytas renginys neįvyko, tad didžiausia intriga tapo kasmet internete vykstantis foto konkursas „OMC Stylist Creatyve Bridal Makeup“, kurio nugalėtoja tapo Lietuvoje garsenybių vizažiste tituluojama Irma Baltrušaitienė. Ši pergalė jai – jau trečia.

„Konkursas vyko internetu. Meistrai iš viso pasaulio siuntė nuotraukas su atliktais darbais, kuriuos komisija vertino šešiose kategorijose. Aš dalyvavau kreatyvinio nuotakos makiažo rungtyje“, – pasakojo Irma Baltrušaitienė.

Vizažo meistrė atvira – jos sukurtas nuotakos įvaizdis buvo atliktas ekspromtu paskutinę dieną ir apie pergalę specialistė net nesvajojo. „Paprastai tokiems darbams skiriama daug treniruočių, kuriami eskizai, tada jie perpiešiami ant veido. O aš dalyvauti šiame konkurse sugalvojau paskutinę dieną be jokio išankstinio pasiruošimo“, – sakė ji.

Per keletą valandų modeliui Kamilei Minkevičiūtei buvo sukurtas nuotakos įvaizdis, kurį įamžino fotografė Evelina Šumilovaitė. Nuotraukos į konkursą buvo išsiųstos likus vos kelioms minutėms iki termino pabaigos. „Prisipažinsiu, lūkesčių laimėti aš tikrai neturėjau. Ypač kai pamačiau viešai skelbiamus kitų kolegų darbus. Buvo tikrai įspūdingų makiažų“, – sakė meistrė.

Tačiau lietuvės darbas neliko nepastebėtas. Komisija atrinko geriausius dešimt darbų, tarp kurių pateko ir Irmos Baltrušaitienės kurtas įvaizdis. Visi dešimt meistrų tapo konkurso nugalėtojais.

Vizažo čempionė pasakojo, kad tokius darbus padaryti yra labai sudėtinga. „Tai reikalauja tikslumo, simetrijos, kruopštumo. Ranka turi nedrebėti, nes linijas reikia išpiešti ranka. Ir abi puses vienodai. Negalima naudoti jokių trafaretų. Todėl ne kiekvienas tokį darbą gali atlikti.

Gyvame konkurse, viskas turi būti atlikta per 45 minutes ir be jokių klaidų, nes menkiausia klaida ir visas tavo triūsas nueina per niek. Todėl tokie darbai ir parodo visą meistro profesionalumą. Jie nepanaudojami kasdienai, tačiau tokie darbai labai išlavina meistro ranką ir teptuko valdymą“, – profesinėmis subtilybėmis dalinosi Irma Baltrušaitienė.

Vizažo čempionės titulą laimėjusi specialistė neslėpė – būti tarp geriausių pasaulio meistrų yra ne tik garbė, bet ir didžiulė atsakomybė, reikalaujanti nuolat tobulintis bei gilinti žinias, domėtis naujovėmis bei tendencijomis.

„Man labai svarbu, kad neužsisėdėčiau vienoje vietoje. Tad vizažo dėstytojos darbas Karaliaus Mindaugo profesiniame centre, vizažo sektoriaus pirmininkės pareigos Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijoje, septyneri metai televizijoje, kur grimuoju Lietuvoje gerai žinomus veidus bei darbas salone, kur priimu savo klientus ir puošiu juos šventėms, padeda man judėti į priekį“, – sakė Irma Baltrušaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.