Mados ikona Claudia Schiffer pažėrė negirdėtų faktų apie save: dievina futbolą ir alų

Net nekyla abejonių, kad Claudia Schiffer – viena žymiausių pasaulyje Vokietijos atstovių. Ir netgi jeigu po savo įspūdingos supermodelio karjeros ir vestuvių 2002-aisiais su britų kino prodiuseriu, režisieriumi ir scenaristu Matthew Vaughnu (49 m.) mėgaujasi privatumu Safolke, grafystėje Rytų Anglijoje, į legendinę gražuolę iki šiol krypsta viso pasaulio mados gerbėjų akys.

Claudia Schiffer.<br>LR koliažas.
Claudia Schiffer.<br>LR koliažas.
Claudia Schiffer.<br>Scanpix
Claudia Schiffer.<br>Scanpix
Claudia Schiffer.
Claudia Schiffer.
Claudia Schiffer.<br>Scanpix nuotr.
Claudia Schiffer.<br>Scanpix nuotr.
Claudia Schiffer.<br>Scanpix nuotr.
Claudia Schiffer.<br>Scanpix nuotr.
Supermodeliai (iš kairės): Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford ir Helena Christensen.<br>Scanpix nuotr.
Supermodeliai (iš kairės): Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford ir Helena Christensen.<br>Scanpix nuotr.
Claudia Schiffer su buvusiu mylimuoju magu Davidu Copperfieldu ir dizaineriu Karlu Lagerfeldu (dešinėje).<br>Scanpix nuotr.
Claudia Schiffer su buvusiu mylimuoju magu Davidu Copperfieldu ir dizaineriu Karlu Lagerfeldu (dešinėje).<br>Scanpix nuotr.
Claudia Schiffer su vyru Matthew Vaughnu.<br>Scanpix nuotr.
Claudia Schiffer su vyru Matthew Vaughnu.<br>Scanpix nuotr.
Claudia Schiffer.<br>Scanpix nuotr.
Claudia Schiffer.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 5, 2020, 3:52 PM

Trijų vaikų – sūnaus Casparo (17 m.), dukterų Clementine (15 m.) ir Cosimos (10 m.) – motina neseniai atšventė 50-ąjį gimtadienį. Ta proga asmeninį gyvenimą jau daugelį metų akylai saugantis supermodelis Vokietijos žiniasklaidai praskleidė širmą, gaubiančią jos privatų pasaulį.

– Jeigu jūsų gyvenimą atspindėtų daina, kokia ji būtų?

– Vokietijos elektroninės popmuzikos grupės „Alphaville“ daina „Forever Young“. Ji man patiko paauglystėje, o sulaukus 50-ies sukelia ilgesį.

– Pažvelgus į praeitį kokios labiausiai jaudinančios buvo pastarųjų 50 metų akimirkos?

– Asmeniškai – vestuvės, mūsų vaikų gimimas ir kai kurios ypatingos mūsų šeimos akimirkos. O nuostabiausios tokios: esant gražiam orui plaukti su šeima valtimi, gurkšnoti šaltą kaip ledas rožinį vyną ir stebėti saulėlydį.

Profesiniu požiūriu sąrašas ilgas... „Guess“ fotosesija su Ellen von Unwerth suteikė neįtikėtinai daug malonių akimirkų ir žymėjo mano karjeros pradžią. Mano pirmasis „Vogue“ viršelis, kurį fotografavo Herbas Rittsas, reiškė karjeros gaires.

Viršelis su grupe supermodelių, skirtas JAV žurnalo „Vogue“ 100-mečio jubiliejui, kurį sukūrė legendinis fotomenininkas Patrickas Demarchelier, buvo nepakartojamas ir mano karjerą pakylėjo į naują lygmenį.

Ir Karlo Lagerfeldo „Chanel“ kolekcija, Richardo Avendono fotosesija „Versace“, Arthuro Elgorto – mados namams „Valentino“, ir dar daug kitų profesinių akimirkų, kurios niekada neišblės iš mano atminties.

– K.Lagerfeldas nemažai prisidėjo prie jūsų sėkmės. Ar pasigendate jo asmeniškai ir ar jo trūksta mados verslui?

– Karlas buvo mano „magic dust“, kaip sakoma Anglijoje, mano stebuklinga pudra. Mane, drovią vokietę mergaitę, jis pavertė supermodeliu.

Jis mane visko išmokė apie madą, stilių ir kaip išsilaikyti mados pasaulyje. Ką Andy Warholas reiškė menui, K.Lagerfeldas – madai. Jis – vienintelis žmogus, kuris juoda galėjo paversti spalva, ir už tai jam būsiu amžinai dėkinga.

– Kai žvelgiate į dabartį, ar dar matote galimybę gausiems mados renginiams ir supermodeliams, kaip jūs dešimtajame dešimtmetyje, šalia Naomi Campbell, Christy Turlington, Lindos Evangelistos ir Cindy Crawford?

– Sąvoka „supermodelis“, kuri taikoma minėtiems dešimtojo dešimtmečio modeliams, man reiškia išskirtinę mados verslo erą. Rinkčiausi kitokį terminą sėkmės lydimiems šių dienų modeliams, kurie gyvena ir kvėpuoja, vaizdžiai sakant, socialine žiniasklaida, nes viskas yra visiškai kitaip.

– Kokie ateities planai?

– Rūpinuosi dešimtojo dešimtmečio mados fotografijos paroda, su kuria bus galima susipažinti nuo 2021-ųjų kovo Diuseldorfo meno rūmuose.

Ten bus daugybės įžymių, išskirtinio talento fotografų – nuo Helmuto Newtono iki Herbo Rittso – darbai. Šia savo veikla labai didžiuojuosi.

– Kokią reikšmę jūsų, žmonos ir trijų vaikų motinos, gyvenimui turi atsakingumas ir tvarumas?

– Visi privalome priimti sprendimus, kurie duos geriausią rezultatą būsimoms kartoms. Mūsų planeta – liūdnos būklės, bet visi galime paprastais būdais siekti pokyčių.

Valgome sezoninius mūsų regione išaugintus vaisius ir daržoves be pesticidų. Mėsą ir pieno produktus įsigyjame iš ekologinių netoliese esančių ūkių.

Stengiuosi nepirkti jokių maisto produktų aliuminio ar plastiko pakuotėse. Daug dėmesio skiriu tam, kur išmesti tai, kas nereikalinga, – ir drabužius.

Esu žmogus, kuriam sunkiai sekasi skirtis su daiktais. Išsaugojau daug drabužių iš savo, kaip modelio, laikų.

Kiekvienas susijęs su kokiu nors prisiminimu, norėčiau, kad mano dukterys kiekvieną bent kartą apsivilktų. Daug dėmesio skiriu drabužio gyvavimo ciklui ir žiūriu, kad neišmestume daiktų be reikalo.

Kalbant apie atsakingumą, manau, kad kiekvienam iš mūsų itin svarbu skirti laiko ir sau. Ir dėl to kiekvieną vakarą medituoju su „Calm“ – „Apple“ programėle.

– Kam kilo idėja pakviesti jus tapti filmo „Rocketman“, pasakojančio Eltono Johno gyvenimo istoriją, viena prodiuserių?

– Mano vyrui, kuris ieškojo dar vieno prodiuserio, kuriuo gali pasitikėti. Be to, jam reikėjo pagalbos dėl makiažo, plaukų modeliavimo ir kostiumų. Ir man buvo labai malonu dirbti kartu.

Labai didžiuojuosi Matthew. Jis kuria nuostabius filmus kaip scenaristas, prodiuseris ir režisierius. „Rocketman“ – žavingas filmas, o Taronas Egertas – aukštos klasės Eltono Johno vaidmens atlikėjas ir jo dainų interpretatorius.

– Jums patinka Eltono Johno muzika?

– Su ja devintajame dešimtmetyje užaugau, jo dainos skambėjo per mano fotosesijas, jų klausausi ir dabar. Jos nesensta. Buvo nuostabu dirbant „Rocketman“ filmavimo aikštelėje sužinoti, kaip jos atsirado.

– Ką dabar dirbate?

– Esu „Chanel“ laikrodžio „J12“ veidas, bendradarbiauju su mados prekės ženklu „Etre Cecile“, kurį įkvėpė nerūpestingas ir tiesiog žavingas prancūzų stiliaus etalonų, tokių kaip Sylvie Vartan ir Jane Birkin, įvaizdis. Man patinka ši laikui nepavaldi prancūzų merginos estetika, todėl bendradarbiavimas su „Etre Cecile“ man reiškia idealią partnerystę.

Dar stiklinių vazų ir keramikos srityje bendradarbiauju su portugalų prekės ženklais „Vista Alegre“ ir „Bordallo Pinheiro“.

Gaminiai jau pasirodė rinkoje. Esu užaugusi netoli Reino, gamtos apsuptyje. Ir iš ten sėmiausi įkvėpimo stiklinių vazų ir dubenų projektams.

– Kaip atšventėte gimtadienį?

– Žinoma, su šeima, draugais, skaniu maistu, vynu ir muzika. Ir labai džiaugiausi, kad prekės ženklai „Balmain“, „Dolce & Gabbana“, „Isabel Marant“, „Versace“, „Bamford“, „Barbie“, „Frame Denim“ ir „Lucie Kaas“ mano gimtadieniui išleido riboto leidimo kolekcijas, kurias galima gauti rugsėjį ir spalį.

Dalis pajamų iš pardavimo skiriama labdarai – UNICEF, kuriai atstovauju kaip Jungtinės Karalystės ambasadorė, organizacijoms „Heads Together“ ir „Humanitas Ricerca“.

– Esate gimusi po Mergelės ženklu. Ar siekiate tobulumo?

– Taip. Malonu yra ir tai, kad jei sieki tobulumo ir patiri nesėkmę, žinai, jog vis tiek yra labai gerai.

– Dabar dar žaibiški klausimai ir atsakymai...

– Džinsai ar suknelė?

– Džinsai.

– Aukštakulniai ar „Havaianas“?

– Aukštakulniai, jie rodo išskirtinę progą.

– Futbolas ar regbis?

– Futbolas, nes esu vokietė.

– „Chelsea“ ar „Arsenal“?

– „Chelsea“, mano vyro komanda.

– Borisas Beckeris ar Borisas Johnsonas?

– Borisas Beckeris.

– Alus ar šampanas?

– Alus.

– Mineralinis vanduo – gazuotas ar negazuotas?

– Negazuotas.

– Arbata ar kava?

– Kava.

– Pienas ar cukrus?

– Pienas.

– „The Beatles“ ar „The Rolling Stones?“

– „The Beatles“.

– Jūra ar kalnai?

– Jūra.

– Joga ar svorių kilnojimas?

– Joga.

– Automobilis ar dviratis?

– Dviratis.

– Miestas ar kaimas?

– Kaimas.

– Šuo ar katė?

– Šuo.

– Kinas ar televizija?

– Kinas!

ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.