Savaitės blykstėse – slaptos Ovidijaus Vyšniausko vestuvės ir Astos Pilypaitės pokyčiai

„Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ kaskart apžvelgia ryškiausius pramogų pasaulio įvykius. Kas gi labiausiai skaitytojus domino praėjusią savaitę?

 Savaitės blykstės.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Savaitės blykstės.<br> Lrytas.lt koliažas.
 M.Papinigis.<br>Baltic Actors nuotr.
 M.Papinigis.<br>Baltic Actors nuotr.
 Laura ir Šarūnas Mazalai.<br> LR archyvo nuotr.
 Laura ir Šarūnas Mazalai.<br> LR archyvo nuotr.
 O.Vyšniauskas.<br> LR archyvo nuotr.
 O.Vyšniauskas.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Tapinas.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Tapinas.<br> LR archyvo nuotr.
 J.Jankevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 J.Jankevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 Raimondas ir Rasa. <br> LR archyvo nuotr.
 Raimondas ir Rasa. <br> LR archyvo nuotr.
 Justė ir Darius Pinkevičiai.<br> LR archyvo nuotr.
 Justė ir Darius Pinkevičiai.<br> LR archyvo nuotr.
 Rasa Barauskaitė ir Petras Daunys.<br> LR archyvo nuotr.
 Rasa Barauskaitė ir Petras Daunys.<br> LR archyvo nuotr.
 K.Lavrinovičius.<br> LR archyvo nuotr.
 K.Lavrinovičius.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Pilypaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Pilypaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 Ž.Žvagulis.<br> LR archyvo nuotr.
 Ž.Žvagulis.<br> LR archyvo nuotr.
 E.Kernagytė-Dambrauskė.<br>Soc. tinklų nuotr.
 E.Kernagytė-Dambrauskė.<br>Soc. tinklų nuotr.
 G.Žickytė.<br>Romos filmų festivalio nuotr.
 G.Žickytė.<br>Romos filmų festivalio nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

Lrytas.lt

Nov 6, 2020, 5:19 PM

Kalėjime užsiėmė... spiritizmo seansais

Aktoriaus Mindaugo Papinigio (37 m.) veidas žiba britų TV kanalo ITV2 siaubo komedijos seriale „Ghost Bus Tours“. Juosta šiemet filmuota Vilniuje.

Kamerų motorai sukosi Lukiškių kalėjime, kur lietuvis įkūnijo maniakišką gidą vienoje labiausiai Rytų Europoje dvasių apsėstų vietų. Filmavimo metu Mindaugui ne kartą teko atlikti spiritizmo seansus, kurių metu iš mirusiųjų pasaulio kvietė kalėjimo kankinių ir kankintojų vėles. Vyras prasitarė, kad užsiimti spiritizmu jam yra tekę ir anksčiau. Pirmą kartą tai nutiko su „Erasmus“ studentų mainų programa viešint Portugalijoje.

„Su bičiuliu Lisabonoje nuomojomės butą, kurio šeimininkė turėjo specialią lentą, išmargintą romanų žodžiais. Kai pradėjau juos skaityti, man atrodo, du kartus iškviečiau patį velnią. Žinoma, reikia pridurti ir tai, kad mums vertėjavo stiprieji portugališki gėrimai“, – pusiau juokais, pusiau rimtai pasakojo aktorius.

Pažėrė kritikos verkšlenantiems

COVID-19 neaplenkė ir verslininkų, Vaflių namų įkūrėjų Lauros (30 m.) ir Šarūno (32 m.) Mazalų šeimos. Apie tai prisipažinęs verslininkas ragino visus likti namie ir saugoti ne tik save, bet ir aplinkinius. Šarūnas atkreipė dėmesį į sunkmetį išgyvenančius verslus ir apie koronavirusą sklindančias sąmokslo teorijas.

„Gavęs teigiamą testo atsakymą pradėjau atkreipti dėmesį ne tik į detales (pvz., kaip buvęs sveikatos apsaugos ministras Andriukaitis nemoka nešioti kaukės), bet ir į tai, kiek daug verkšlenimų viešojoje erdvėje ar žiniasklaidoje. Barų savininkas naudodamasis žiniasklaida daro spaudimą valdžiai, kad barai priversti užsidaryti, nes nebus pelningi. Restoranų savininkas kalba apie 50 proc. kritusią apyvartą, darbuotojų prastovas ar uždaromus restoranus. Krepšinio klubo vadovas galimą žaidimą be žiūrovų vadina žiauria kančia. Būrelių ir neformaliojo ugdymo atstovai piktinasi dviejų savaičių pauze, nes viruso pas juos nėra.

Žinote, aš geriau dvi savaites pasėdėčiau namie nei kentėčiau nuo viruso. Sakau tai turėdamas virusą, kurio formą dar vadinu lengva. Be perstojo skaudantys raumenys, kaulų laužymas, prarasta uoslė ir skonis (ir tai yra baisu, nes nežinai, kada grįš, duokdie, kad grįžtų be komplikacijų), galvos skausmas ir nuolatinis silpnumas“, – ne tik išgyvenimais dalijosi, bet ir kritikos į koronavirusą ranka mojantiems negailėjo Š.Mazalas.

Slėpynės nepavyko

Dainininkas Ovidijus Vyšniauskas (63 m.) trečią kartą ryžosi ištarti lemtingąjį „taip“. Jo išrinktoji – 44-erių Auksė Kuzmauskienė. Paskutinę akimirką, kad nuslėptų vestuves, O.Vyšniauskas pakeitė laiką – vietoj penktadienio popietės pora pasirinko rytą.

Nors apie tuoktuves Kauno civilinės metrikacijos skyriaus svetainėje informacija jau kurį laiką buvo skelbiama viešai, atlikėjas apie jas iš anksto nekalbėjo.

Yla iš maišo išlindo spalio 30 d. Tiesa, dėl Kaune paskelbto karantino į Rotušę jaunavedžiai atėjo veidus dengdami apsauginėmis kaukėmis.

Virusas išguldė eterio vyrus

Klastingasis COVID-19 nustatytas visuomenininkui, žurnalistui Andriui Tapinui (43 m.) ir TV žvaigždei Justinui Jankevičiui (35 m.). Abu vyrai teigė, jog prieš išgirstant medikų diagnozę jiems pasireiškė panašūs simptomai: jautėsi prastai, laužė kaulus. Tiesa, kiek skyrėsi jų susirgimo aplinkybės. Justinui teko atlikti du koronaviruso testus, nes pirmasis rodė neigiamą, o pakartotinis – teigiamą rezultatą.

O štai Andriui jau po pirmojo testo tapo aišku – laukia ilgos, nerimo kupinos saviizoliacijos savaitės. Pastarojo teigimu, kiek vėliau sveikata ėmė truputį taisytis, nukrito temperatūra, tačiau pakilti iš lovos kol kas nepavyko.

„Esu panašiai jautęsis, kai turėjau stiprų sinusitą. Galvą palengva atleido, bet šiaip silpna, galva sunki ir nelabai darbingas esu, o tai erzina. Tai, sakyčiau, 5 iš 10 savijauta“, – pasakojo A.Tapinas.

Skyrybų istorijoje oficialiai padėjo tašką

Žinoma renginių organizatorė Rasa Arlauskienė (48 m.), dabar prisistatanti mergautine Barauskaitės pavarde, pagaliau oficialiai laisva. Vilniaus miesto apylinkės teismas ją išskyrė su buvusiu sutuoktiniu ir jųdviejų dviejų vaikų tėvu, verslininku Raimondu Arlausku. Teismo atstovė patvirtino, kad spalio 28-ąją pora išsiskyrė abiejų sutuoktinių bendru sutarimu. Raimondas ir Rasa posėdžių salėje nesusitiko – ištuoka buvo nagrinėjama rašytinio proceso tvarka. Jau kurį laiką Rasa romantiškus jausmus puoselėja gerokai jaunesniam atlikėjui Petrui Dauniui (29 m.).

Šeimos pagausėjimo laukia tyliai

Verslininkė ir rinkodaros specialistė Justė Pinkevičienė (30 m.) su vyru advokatu Dariumi Pinkevičiumi (36 m.) vėl laukia aplankysiančių gandrų. Dvejų metų dukrą jau auginanti pora apie būsimą vaikelį nedaugžodžiavo. „Naujo šeimos nario laukimas mums – labai asmeniškas“, – tepasakė moteris.

Netikėtai atsidūrė teisme

Vilniaus miesto apylinkės teisme atversta dainininko, muzikos leidybos įmonės „Zuzi“ savininko Žilvino Žvagulio (55 m.) byla. Už uždarų teismo durų aiškinamasi, kodėl aplaidžiai buvo tvarkoma įmonės apskaita. Dar prieš posėdį žinomas dainininkas pasakojo, jog kvietimas dalyvauti posėdyje jam buvo netikėtas.

„Įmonėje įvyko kažkokia finansinė klaida. Teigiama, kad viskas dėl aplaidumo, o už jį bus atsakinga finansinė įmonė, kurią mes samdome. Neįsivaizduoju, kas blogai turėtų būti, todėl kaip įmonės direktorius pats ir važiuoju to išsiaiškinti“, – sakė jis.

Kreipėsi į medikus

Krepšininkui Kšištofui Lavrinovičiui (40 m.) teko kreiptis į medikus. Šilutėje vykusiose rungtynėse vyrui buvo prakirstas skruostas. Laimei, didesnių traumų ar sužalojimų sportininkui pavyko išvengti. „Tai tiesiog kasdienybė krepšinio aikštelėje. Reikėjo skruostą siūti. Rungtynės vyko labai vėlai, o situacija su ligoninėmis kebli. Paskambinau rinktinės gydytojui, jis mane nusiuntė į privačią kliniką Kaune, ir viskas išsisprendė“, – pasakojo sportininkas.

Pasuko į politiką

Jau ne vienus metus Alytuje su šeima gyvenanti praeityje populiari dainininkė Asta Pilypaitė (49 m.) pasuko į politiką. Ji pradėjo dirbti šio miesto savivaldybės taryboje – pakeitė iš jos pasitraukusį buvusį krepšininką Valdemarą Chomičių. Atlikėja prasitarė, kad norėtų darbuotis Kultūros, sporto ir švietimo komitete, paskelbė dzukijosveidas.lt

Lietuvė sužibo ir Italijoje

Kino režisierė Giedrė Žickytė (40 m.) jau seniai savo vardą garsina už Lietuvos ribų. Maskvoje su vyru, Lietuvos ambasadoriumi Rusijoje Eitvydu Bajarūnu (57 m.) gyvenanti kūrėja neseniai suspindo Tarptautiniame Romos kino festivalyje.

Ten ji ant raudonojo kilimo pasirodė pasipuošusi dizainerės Ramunės Piekautaitės kurtais drabužiais.

„Jaučiuosi tokia laiminga, jog turėjome galimybę pristatyti savo filmą „Šuolis“ („The Jump“) didžiuosiuose ekranuose ir pajusti kino magiją. Tai tikra dovana, ypač šiuo metu“, – džiaugėsi lietuvė.

Neria atgal į tą pačią upę

Maestro Vytauto Kernagio dukra Eglė Kernagytė-Dambrauskė (36 m.) vėl neria į televiziją. Ji jau ne kartą matavosi įvairių laidų vedėjos kėdę, tačiau šįsyk tikina, kad darbas eteryje jai bus itin artimas širdžiai. Šeštadienį vakare „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovams ji atskleis dar neregėtą Lietuvos miestų pusę.

„Tai jaudinančios istorijos, nukeliančios į praeitį, jos glūdi visai šalia mūsų kiekvieno miesto bažnyčioje, pilyje ar tiesiog pakelės užeigoje“, – intrigavo TV eterio veidu vėl tapusi dviejų vaikų mama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.