Grožio ekspertė pažėrė patarimų, kaip turėti nepriekaištingas garbanas

Garbanoti plaukai yra porėti. Ką tai reiškia?

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
 Kaip turėti nepriekaištingas garbanas? <br>Asmeninio albumo nuotr.
 Kaip turėti nepriekaištingas garbanas? <br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Olga Wiseman Grožio ekspertė, salonų „Greenas“ viena įkūrėjų, knygos „Grožio galia“ autorė

Nov 7, 2020, 9:30 AM

Garbanotų plaukų struktūroje yra daugiau erdvės, kurią reikia pripildyti. Jei ji neužpildyta, plaukai pučiasi ir šiaušiasi.

Supažindinsiu su „Curly Girl“ metodu. Jį taikant garbanos taps tokios, apie kokias svajojate: gražiai krintančios, išraiškingos, spindinčios, sudrėkintos.

Pirmoji taisyklė: nenaudoti produktų, kurių sudėtyje yra sulfatų ir silikonų. Būtent šios medžiagos sausina plaukus, o garbanoti plaukai yra patys sausiausi, todėl reikia pasirūpinti, kad jie gautų pakankamai drėgmės ir būtų kiek įmanoma apsaugoti nuo žalingo aplinkos poveikio. Simondsijų aliejus – puikus pasirinkimas siekiant pamaitinti plaukus.

Antroji taisyklė: per daug dažnai neplaukite plaukų – pakaks du ar tris kartus per savaitę.

Trečioji taisyklė: jūsų plaukų priežiūros priemonių etiketėse turėtų būti tokios sudėtinės dalys kaip natūralūs emolientai – kokosų, simondsijų, alyvuogių, vynuogių sėklų aliejai (pastarasis ypač tinka garbanotiems plaukams), taip pat sviestmedis. Priežiūros priemonių sudėtyje turėtų būti gausu natūralių drėkiklių, tokių kaip alavijai ar jų gelis, sėmenys, medus, glicerinas.

Nebūtina pirkti egzotinių sudėtinių dalių turinčių priemonių, galima plaukus prižiūrėti naminėmis kaukėmis. Tam puikiai tiks kiaušiniai, avokadai, kviečių ir sojų baltymai. Bent kartą per savaitę įtrinkite galvą natūraliu aliejumi ar keletą valandų prieš plovimą pabūkite su juo. Taip padėsite plaukams atskleisti savo grožį.

Ketvirtoji taisyklė: nenaudokite šilumą skleidžiančių prietaisų, tai plaukams labai kenkia. Kuo didesnė šiluma, tuo didesnė žala.

Plaukai pučiasi, nes jiems neužtenka drėgmės. Pradėjus tiesinti plaukus, jie dar labiau pūsis, nes šilumą skleidžiančios priemonės juos sausina. Vienintelė išeitis – drėkinti.

Penktoji taisyklė: nešukuokite sausų plaukų. Naudokite dideles retas šukas plovimo metu įterpdami kondicionierių, kad paskatintumėte garbanojimąsi. Po plovimo garbanotus plaukus nusausinkite medvilniniu rankšluosčiu. Tai padeda lengviau suformuoti garbanas.

Šeštoji taisyklė: nenaudokite priemonių su alkoholiu, nes jos sausina plaukus. Būtina vengti agresyvaus dažymo. Natūralios dažymo priemonės geriausios jūsų plaukams. Pagrindinė taisyklė garbanėms – kuo daugiau natūralių ingredientų, tausojančių plaukus.

Kas lemia plaukų šiaušimąsi:

* šukavimas;

* išsausėję plaukai;

* cheminis pažeidimas (plaukų dažymas), sulfatų bei alkoholio turinčios priemonės;

* plaukų džiovinimas (rankšluosčiai);

* per daug tiesioginio karščio (formavimo prietaisai).

Kas padėtų sumažinti šiaušimąsi (visiškai jo panaikinti neįmanoma):

* šilko (satino) pagalvės užvalkalai;

* nakčiai sukelti plaukus kuo aukščiau (jeigu jie ilgi) arba užsidėti satino kepurėlę;

* plaukų maitinimas (kondicionierius ir giliai maitinantis kondicionierius, kaukės);

* jokio šukavimo, kai plaukai sausi;

* stengtis kuo mažiau liesti plaukus;

* džiovinti plaukus prietaisais, nustatytais mažiausiu karščiu ir mažiausiu greičiu.

„Curly Girl“ metodo keletas terminų:

* CO-WASH („conditioner washing“) – plovimo su kondicionieriumi metodas naudojant kondicionierių vietoj šampūno. Išmėginkite!

* PINEAPPLE – „ananasas“, paprastai tai daroma prieš miegą. Plaukus sukelkite aukštai ir laisvai suriškite ar susekite. Tai naudojama, kad garbanos išliktų nesusivėlusios kitą dieną.

* PLOPPING – šis metodas pasitelkiamas šlapiems plaukams nusausinti. Galvą nulenkiame ir šlapius plaukus apgaubiame mikropluošto rankšluosčiu ar marškinėliais, švelniai paspaudome (jokiu būdu negalima stipriai trinti). Taip pat galima susukti plaukus į audinį ir palikti, kol visiškai išdžius, arba net per naktį. Kitą dieną atšviežinti garbanas difuzoriumi.

Nepamirškite, kad natūraliai garbanoti plaukai reikalauja daugiau dėmesio nei tiesūs.

Tad mokykimės valdyti garbanas, kad galėtume mėgautis tuo, ką mums dovanojo gamta.

Rudeniui apsupus mus darbais, mokslais, naujomis idėjomis pakalbėkime malonia garbanotų plaukų tema. Juk garbanos – tarsi atskira respublika. Joms skirtos specialios priežiūros priemonės, šukos, ypatingi kirpimai ir išskirtinis kasdienis puoselėjimas. Net pačios garbanės dažnai nežino, kaip taisyklingai prižiūrėti plaukus, todėl ne visada būna patenkintos savosiomis garbanomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.