Jill Biden prisimindama pirmąjį pasimatymą su būsimuoju JAV prezidentu nesulaiko juoko

Jungtinės Amerikos Valstijos jau turi naują prezidentą. Po sudėtingos ir net skandalingos kovos sostą Baltuosiuose rūmuose kitų metų sausį perims Demokratų partijos atstovas Joe Bidenas (77 m.).

Joe ir Jill 1987-aisiais.<br>Scanpix nuotr.
Joe ir Jill 1987-aisiais.<br>Scanpix nuotr.
 Joe Bidenas su žmona Jill.<br>Scanpix nuotr.
 Joe Bidenas su žmona Jill.<br>Scanpix nuotr.
Savo žmonai Joe Bidenas piršosi net 5 kartus.<br>Scanpix nuotr.
Savo žmonai Joe Bidenas piršosi net 5 kartus.<br>Scanpix nuotr.
 J.Bidenas.<br>Scanpix nuotr.
 J.Bidenas.<br>Scanpix nuotr.
Joe Bidenas su sūnumis Beau ir Hunteriu (kairėje).<br>Scanpix nuotr.
Joe Bidenas su sūnumis Beau ir Hunteriu (kairėje).<br>Scanpix nuotr.
 Jill su dukra Ashley.<br>Scanpix nuotr.
 Jill su dukra Ashley.<br>Scanpix nuotr.
Kalbėdamas apie sūnų prezidentas dažnai nesulaiko ašarų.<br>Scanpix nuotr.
Kalbėdamas apie sūnų prezidentas dažnai nesulaiko ašarų.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 24, 2020, 10:58 AM, atnaujinta Nov 24, 2020, 12:08 PM

Seniausias prezidentas šalies istorijoje rakto į rinkėjų širdis ieškojo pasitelkęs nesenstančias vertybes. Per rinkimų kampaniją J.Bidenas demonstravo žmonių žmogaus įvaizdį – panašiai save reprezentavo ir prieš respublikoną Donaldą Trumpą (74 m.) Jungtines Valstijas valdęs demokratas Barackas Obama (59 m.).

J.Bidenas save vadina ir šeimos žmogumi. „Aš Jill (69 m.) vyras“, – mėgsta pabrėžti jis. Būsimoji pirmoji Jungtinių Amerikos Valstijų ponia politiko gyvenime atsirado griaudint pačiam perkūnui ir siaučiant permainingiems vėjams.

Vos keleri metai iki jųdviejų pažinties vyras jau buvo palaidojęs pirmąją žmoną Neilią ir jųdviejų vienų metų dukterį Naomi. Automobilio avarijoje tik per plauką išsigelbėjo kartu su mama ir seserimi tada važiavę du jų sūnūs – Beau ir Hunteris.

Po avarijos, kuri įvyko J.Bideno artimiesiems keliaujant pirkti Kalėdų eglės, vyras jautėsi sužlugdytas: norėjo atsisakyti politikos, net mąstė apie savižudybę. Išrinktojo prezidento žodžiais, jeigu ne Jill, jo tiesiog nebūtų ten, kur yra dabar. „Ji mus visus suvienijo. Ji man sugrąžino gyvenimo džiaugsmą, šeimą“, – gyrė sutuoktinę politikas.

Joe ir Jill susipažino išrinktojo prezidento brolio dėka. Į aklą pasimatymą su būsimuoju galingiausios pasaulio valstybės vadovu moteris atėjo atsinešdama savąją patirtį, bet gauti tokios gerų manierų ir pagarbos puokštės iš karto nesitikėjo.

Ji jau irgi buvo ištekėjusi ir išsiskyrusi – su buvusia beisbolo žvaigžde Billu Stevensonu santuoka truko penkerius metus.

„Susitikinėjau su vyrukais, kurie vilkėdavo džinsais ir sportiniais marškinėliais, o jis prie mano durų atėjo avėdamas gražiais batais ir su paltu! Pamaniau: „Dieve, tarp mūsų nieko nebus. Net po milijono metų“, – prisimindama pirmąjį susitikimą juokėsi J.Biden. Moterį gąsdino ir jųdviejų su Joe amžiaus skirtumas, tačiau po pirmojo pasimatymo Filadelfijos kino teatre viskas apvirto aukštyn kojomis.

„Kai susitikimas baigėsi, jis paėmė mane už rankos ir palinkėjo labos nakties. Po to greitai užbėgau laiptais, pirmą valandą nakties paskambinau mamai ir pasakiau, kad sutikau tikrą džentelmeną“, – pasimatymo įspūdžius vis dar prisimena J.Biden.

Tačiau po jųdviejų pažinties Mendelssohno maršas nuskambėjo dar negreit. J.Bidenas išrinktajai piršosi net 5 kartus, kol ji pagaliau sutiko.

„Nenorėjau, kad Joe vaikai prarastų dar vieną motiną. Turėjau būti visu 100 procentų tikra dėl savo pasirinkimo“, – motyvus aiškino dabar bakalauro, du magistro ir daktaro laipsnį švietimo srityje turinti moteris. Ji bus pirmoji Jungtinių Valstijų pirmoji ponia, turinti itališkų šaknų.

Joe sūnų Jill oficialiai neįsivaikino, tačiau visuomet vadino juos savo vaikais. Pora vestuves atšventė praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje, 1981-aisiais jiems gimė duktė Ashley (39 m.).

Kaip ir reikėjo tikėtis, jųdviejų atžalai tapo nesvetimos šio pasaulio problemos: Ashley baigė kultūros antropologijos mokslus, ragavo ir paprastos padavėjos, ir socialinės darbuotojos duonos, prisijungė prie ne pelno organizacijos veiklos, įkūrė socialiai ir etiškai atsakingą aprangos įmonę, kuri skiria lėšų mokykloms paremti, padeda bedarbiams.

„Pastaruosius penkiolika metų dirbau socialine darbuotoja. Tai man leido suvokti, kad piliečių įsitraukimas yra esminis veiksnys plėtojant bendruomenių veiklą. Mano tikslas – drauge su kompanija „Livelihood“ tiesiogiai ir teigiamai paveikti vietines bendruomenes per etiškas, kūrybingas, inovatyvias programas“, – pasakojo A.Biden.

Kitaip nei sesuo, J.Bideno sūnus Hunteris (50 m.) pasirinko advokato ir investicijų konsultanto kelią. Tėvo rinkimų kampanijoje jis suvaidino svarbų vaidmenį, bet dėl to jam teko skaudžiai nudegti. Ir ne kartą.

D.Trumpas ir jo šalininkai teigė, kad Hunteris bandė pasinaudoti savo verslo ryšiais Ukrainoje ir Kinijoje pažadėdamas už palankų elgesį verslininkams surengti susitikimą su savo tėvu. Be to, Hunteris buvo atleistas iš karinio jūrų laivyno, nes buvo priklausomas nuo alkoholio ir narkotikų. Jo reputacijai pakenkė ir santykiai su brolio Beau našle Hallie.

„Kiekvienoje šeimoje yra priklausomybių. Aš buvau toje tamsumoje, buvau tame niekuomet nesibaigiančiame tunelyje. Iš jo niekas taip lengvai neištrūksta, tiesiog reikia išmokti, kaip su visu tuo susitvarkyti“, – apie save kalbėjo su pirmąja žmona Kathleen tris dukteris turintis Hunteris. Vieną jų jis pavadino žuvusios sesers Naomi garbei.

Beau Bidenas irgi tapo teisininku, metus tarnavo Irake, ten pelnė Bronzos žvaigždės medalį, skiriamą už didvyriškus poelgius. Panašu, kad Beau buvo didvyris ne tik karo lauke. Vyriausias prezidento sūnus palaikė puikius ryšius su šeimos nariais, sėkmingai skynėsi kelią į politiką, buvo tas, kuris tėvui suteikdavo drąsos ir patvarkydavo kaklaraištį prieš jam lipant ant scenos sakyti kalbos.

Pats J.Bidenas yra pasakęs, kad prezidento posto turėjo siekti ne jis, o jo pirmagimis. Deja, 2015-aisiais Beau pasiglemžė smegenų vėžys. Tuomet jam buvo 46-eri. Per Beau laidotuves kalbą sakė tuometis Jungtinių Valstijų prezidentas B.Obama:

„Per 46 gyvenimo metus jis nuveikė tiek, kiek kiti nenuveikia per 146-erius. Jis kiekvieną skatino būti geresniu tėvu, sūnumi, broliu ar seserimi, būti geresniam savo darbe, tapti geresniu kariu. Apskritai jis norėjo kiekvieną paskatinti būti tiesiog geresniu žmogumi.“

Savo sūnų J.Bidenas dažnai prisimindavo ir per rinkimų kampaniją. Gydymas nuo vėžio yra dar viena prioritetinė naujai išrinkto Amerikos prezidento sritis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.