Uždarame turtuolių klube – paslaptys ir ramybė be paparacų

Įspūdingoje pramogų verslo šventovėje Holivude gausu paslapčių. Nemažai jų saugo privatus ir itin uždaras milijardieriaus įkurtas klubas, į kurį įžengti gali tik pirmo ryškumo garsenybės.

Privataus „San Vicente Bungalows“ klubo nariai Leonardo DiCaprio, filmų prodiuseris Arnonas Milchanas ir režisierius Stevenas Spielbergas per kasmetinius „Academy“ apdovanojimus Holivude.<br>Scanpix ir klubo nuotr.
Privataus „San Vicente Bungalows“ klubo nariai Leonardo DiCaprio, filmų prodiuseris Arnonas Milchanas ir režisierius Stevenas Spielbergas per kasmetinius „Academy“ apdovanojimus Holivude.<br>Scanpix ir klubo nuotr.
Turtuolių klubo įkūrėjas Jeffas Kleinas (dešinėje) su sutuoktiniu, kino prodiuseriu Johnu Golwynu.<br>Scanpix ir klubo nuotr.
Turtuolių klubo įkūrėjas Jeffas Kleinas (dešinėje) su sutuoktiniu, kino prodiuseriu Johnu Golwynu.<br>Scanpix ir klubo nuotr.
Scanpix ir klubo nuotr.
Scanpix ir klubo nuotr.
Scanpix ir klubo nuotr.
Scanpix ir klubo nuotr.
Scanpix ir klubo nuotr.
Scanpix ir klubo nuotr.
Scanpix ir klubo nuotr.
Scanpix ir klubo nuotr.
Scanpix ir klubo nuotr.
Scanpix ir klubo nuotr.
Michelle ir Barackas Obamai, kalbama, taip pat yra viešėję klube.<br>Scanpix ir klubo nuotr.
Michelle ir Barackas Obamai, kalbama, taip pat yra viešėję klube.<br>Scanpix ir klubo nuotr.
Garsiojo Los Andželo klubo įkūrėjas Jeffas Kleinas.<br>Scanpix ir klubo nuotr.
Garsiojo Los Andželo klubo įkūrėjas Jeffas Kleinas.<br>Scanpix ir klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 27, 2020, 6:52 PM

Sunku patikėti, kad prabangi erdvė, kurios pamatai iškilo dar XIX amžiuje, kadaise buvo svaigalų ir tabako dūmų persmelktas motelis, kuriame apsistodavo geležinkelį remontuojantys darbininkai.

Praėjusių metų sausį investavęs 30 milijonų dolerių prestižinių viešbučių tinklo savininkas Jeffas Kleinas (50 m.) atidarė klubą, kurio sienos girdėjo popdivos Lady Gagos ir aktoriaus Bradley Cooperio duetą atliekant garsiąją „Shallow“, klausėsi „Netflix“ magnato Tedo Sarandoso samprotavimų ir netgi matė kadenciją baigusio prezidento Baracko Obamos pasimatymą su žmona Michelle.

Klubo sąraše – 1200 žmonių, tačiau savo eilės dar laukia bent 7700. Tarp narių – aktorė Jennifer Aniston, supermodelis Miranda Kerr, atlikėjas Johnas Mejeris, dainininkė Jennifer Lopez su mylimuoju beisbolininku Alexu Rodriguezu, aktorė Dakota Johnson, atlikėja Taylor Swift, aktorius Leonardo DiCaprio ir daugelis kitų.

Patekti čia sudėtinga. Turi būti ne tik labai garsus ir įdomus, bet ir susimokėti atitinkamą mokestį. Metų narystė klube kainuoja 4200 dolerių, o jei esate jaunesnis nei 35-erių – 1800 dolerių.

Taip pat privalu būti pasiūlytam kito patikimo klubo nario ir atsakyti į tris anketos klausimus: kaip vadintųsi jūsų autobiografija, kuriame restorane dažniausiai lankotės ir kokį indėlį įneštumėte tapęs klubo nariu?

Kandidatus į klubą atrenka speciali komisija, kurios viena narių, kalbama, yra aktorė Julia Roberts. Anksčiau žiuri sudarė 14 asmenų, tačiau daugumos iš jų buvo paprašyta palikti savo kėdes.

„Dažniausiai dėl to, jog kam nors prasitardavo, kad yra komisijos nariai“, – atskleidė J.Kleinas, ryžęsis interviu žurnalui „The Times“.

Anot turtuolio, dauguma žmonių į klubą nepatenka dėl vienos priežasties. „Nes yra mulkiai. Klube lankosi tik įdomios asmenybės, užsiimančios ypatingais projektais. Dauguma jų yra labai turtingi ir galingi žmonės“, – pasakojo J.Kleinas.

Klubo taisyklės griežtai draudžia čia įkyriai kalbinti nepažįstamus žmones, fotografuoti, o kartu ir publikuoti bet kokią informaciją socialiniuose tinkluose. Atvykus svečiams ant jų mobiliųjų telefonų kamerų užklijuojami specialūs lipdukai ir tik tam tikrose vietose galima išsitraukti cigaretę. Nesilaikantys šių taisyklių kaipmat išspiriami.

„Neseniai teko atsisakyti nario, kuris į klubą atsivedė bičiulį, vėliau žiniasklaidai išpliurpusį čia nugirstą Spielbergo ir Sarandoso pokalbį“, – atskleidė J.Kleinas.

Paklaustas, ar tarp klubo narių yra žiniasklaidos atstovų, verslininkas nutilo, pamąstė ir prasitarė: „Taip, yra keletas.“

Vis dėlto jis pabrėžė, kad svarbiausia – ne specialybė ar turtai. „Kartą vienas nekilnojamojo turto magnatas, kurio sąskaitoje – 2 milijardai dolerių, nusifotografavo klube, ir to užteko. Mane žavi tie turtuoliai, kurie yra ir geri žmonės. Pinigai tikrai negarantuoja vietos čia“, – patikino jis.

Kuo garsenybes taip žavi narystė klube? Nes čia jie gali atsipalaiduoti ir išsakyti savo nuomonę garsiau nei kur kitur. Čia jie gali išgerti daugiau kokteilių nei įprastai ir būti tikri, kad nebus nufotografuoti paparacų.

„Jie čia gali surengti pasimatymą ir nesėkmės atveju nesijaudinti, kad paskui pusę metų žiniasklaidos bus poruojami su vienu ar kitu žmogumi“, – paaiškino klubo vadovas.

J.Kleinas augo Niujorke. Jo tėvai, kaip pats sako, nebuvo labai turtingi, tačiau šeimą vis tiek supo turtuoliai ir prabangi aplinka.

„Mano tėvas turėjo rančą, jam sekėsi puikiai. Vasaromis ten darbuodavausi ir aš – gaudydavau žiurkes ir kitus kenkėjus“, – atviravo vyras.

Jo motina buvo labai rafinuota ir elegantiška. J.Kleinas sakė, jog būtent motina jam įskiepijo nuomonę, kad pinigai visiškai nesusiję su skoniu, o turtuoliai turi prasčiausią stiliaus pojūtį.

Verslininkas nuo mažų dienų su tėvais leisdavosi į egzotiškas keliones. Kaip jis sakė, jo pomėgis keliauti išaugo iki viešbučių verslo.

Universitete baigęs prancūzų filologiją karjerą jis pradėjo dirbdamas varpininku viename nedideliame viešbutyje Niujorke. 2000 m. jis jau turėjo pirmąją savo nuosavybę Manhatano rajone. Įsigijęs seną striptizo klubą pavertė jį lankomu viešbučiu.

2004 m. savo verslą jis perkėlė į Los Andželą ir čia atidarė viešbutį „Sunset Tower“, kurį greitai pamėgo ryškiausios garsenybės. Penkerius metus iš eilės čia buvo rengiamos dūzgės po prestižinio žurnalo „Vanity Fair“ apdovanojimų ceremonijos, po filmavimų ilsėdavosi Alas Pacino, o Jennifer Aniston surengė 50-ąjį gimtadienį.

2013 m. J.Kleino akis užkliuvo už netoli jo viešbučio stovinčio apleisto „San Vicente“ motelio, kurį pasiryžo prikelti antram gyvenimui.

Daug įtakos sprendimui įsigyti šį pastatą padarė faktas, kad motelyje mėgdavo apsistoti homoseksualai.

„Manau, kad tradicinės orientacijos vyrui įsigyti tokį pastatą būtų buvę sunku, nes homoseksualų bendruomenei tai būtų labai nepatikę.

Tačiau juk mums jau nebereikia atskirų pastatų, kuriuose galėtų atsipalaidavę viešėti du vyrai. Šiais laikais galime tuoktis ir ieškoti poros programėlėje „Grindr“.

Kuriai visuomenės daliai reikia slėptis? Narkomanams. Tiems, kurie užsiima šiurpiais dalykais – leidžiasi heroiną į venas. Anksčiau du nuogi vyrai kai ką versdavo šlykštėtis. Dabar mes gyvename ramiai“, – pasakojo J.Kleinas.

Būtent gyvendamas Los Andžele verslininkas sutiko savo dabartinį sutuoktinį filmų prodiuserį Johną Goldwyną-Mayerį (61 m.). Jie susituokė 2011 m.

Tuo metu Niujorkas liko praeityje. „Niujorke dabar taip brangu. Tai tarsi turtingų žmonių sala. Visi menininkai iš ten išstumti. Išsilaikyti negali ir mažiau žinomi muzikantai. Dabar jie visi čia, Los Andžele.

Vis juokauju, kad jei viską parduočiau, ir aš tapčiau labai turtingas. Galėjau įsigyti gausybę viešbučių, kurie neturi sielos. Dabar labai džiaugiuosi, kad to nepadariau“, – sakė J.Kleinas.

Be privataus turtuolių klubo „San Vicente Bungalows“ ir viešbučio „Sunset Tower“, verslininkui taip pat priklauso ir populiarus viešbutis „850“ Vakarų Holivude.

Na, o planų daug – J.Kleinas ketina įsigyti dar vieną nuosavybę Los Andžele, ieško tinkamos vietos Londone ir nespjauna į praeityje numylėtą Niujorką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.