Pozityvumo receptai su žinomais žmonėmis: „Po nakties ateina diena, po blogio ateina gėris“

Žurnalistas Edvardas Žičkus, sunkiaatletis, verslininkas Ramūnas Vyšniauskas, muzikos prodiuseris Aras Vėberis ir aktorė Eglė Jackaitė pasidalijo pozityvumo receptais. 

Edvardas Žičkus, Aras Vėberis su šeima ir Eglė Jackaitė.<br>lrytas.lt montažas.
Edvardas Žičkus, Aras Vėberis su šeima ir Eglė Jackaitė.<br>lrytas.lt montažas.
Eglė Jackaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Eglė Jackaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Edvardas Žičkus.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Edvardas Žičkus.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Aras Vėberis su šeima.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Aras Vėberis su šeima.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ramūnas Vyšniauskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ramūnas Vyšniauskas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 18, 2020, 11:47 AM

Apie knygas, sportą, kulinarines aistras, maldą ir dar daug ką, kas įkvepia:

Viskas būna gerai

„Lietuvos ryto“ žurnalo „Stilius“ redaktorius, talentingas žurnalistas ir aistringas keliautojas Edvardas Žičkus gyvenimo neįsivaizduoja be namų jaukumo, šeimos ir draugų artumo, sukimosi virtuvėje, o savo nusiminusius draugus jis mėgsta netikėtai užklupti su paties gaminta vakariene ar išsiveža juos pasivaikščioti po Lietuvą.

Pandemijos gniaužtuose Edvardas mėgsta cituoti frazę „Viskas būna gerai. Jei dar nėra gerai, vadinasi, dar ne pabaiga“.

Paklaustas, ką labiausiai mėgsta gaminti namuose, Edvardas sako, kad jis yra lyg receptų knyga.

Kartais – lyg gurmano žinynas, kartais – tiesiog kulinarijos pradžiamokslio eksperimentuotojas.

„Labiausiai mėgstu apelsinų sultyse ir šampane marinuotą antį su troškintais kopūstais ir bruknių padažu. Dar lėto virimo jautienos befstrogeną, įvairias sriubas“, – apie vieną savo jaukumo ir pozityvumo užtaisų pasakojo E.Žičkus.

Sveikame kūne – sveika siela

Sunkiaatletis, verslininkas Ramūnas Vyšniauskas sako, jog, kaip po nakties ateina diena, taip po blogio ateina gėris.

Sportininkas kiekvienoje situacijoje, kad ir kokia ji bloga bebūtų, visada mato kažką gero, o laisvu laiku namuose džiaugiasi galėdamas būti su vaikais, kurti kulinarinius šedevrus bei ruoštis jaukioms Kalėdoms.

Vienas mėgiamiausių Ramūno Vyšniausko patiekalų – baravykų galvos keptos ant sviesto.

Veiksmingiausiu pozityvumo receptu Ramūnas Vyšniauskas nedvejodamas įvardina sportą ir maldą: „Rytą geriausia pradėti anksti, nuo maldos ir sporto. Sveikame kūne – sveika siela.“

„Tortų sekmadienio“ tradicija

Pas prodiuserį, tekstų ir muzikos autorių Arą Vėberį pozityvumo, regis, net ir sudėtingomis pandemijos aplinkybėmis, su kaupu.

Nepaisant to, kad laukia ilgas ir aktyvus reabilitacijos laikotarpis po rugsėjį atliktos kelio menisko operacijos, Aras Vėberis mėgaujasi namų jaukumu, knygų skaitymu ir kūryba.

„Pas mus jau tapo tradicija, kad mano brangioji Martyna kiekvieną sekmadienį kepa tortą. Kiekvieną kartą vis kitokį. Jos tortai pasakiški! Pasidaliname ir su kaimynais. Į svečius visada ragauti tortų ateina ir mano mažylio Nojaus krikštatėvis Kastytis Kerbedis.

Rekomenduoju visiems pasidaryti tokią tradicinę mažą šventę, pavyzdžiui, „Tortų Sekmadienis“ – iš karto nuotaika puiki visą savaitę“, – apie malonias kulinarines tradicijas namuose pasakoja prodiuseris.

Aras Vėberis sako atradęs gerąją karantino pusę: „Yra žymiai daugiau laiko knygoms. Šiais metais skyriau daugiau dėmesio lietuviškiems autoriams. Su malonumu perskaičiau ir kitiems rekomenduoju Akvilės Kavaliauskaitės „Kūnai“, Undinės Radzevičiūtės „Grožio ir blogio biblioteka“, Birutės Davidonytės ir Dovydo Pancerovo „Kabinetas 339“, Sigito Parulskio „Dvigubo dugno keleiviai“, Liudo Dapkaus „Žuvis, kuri supainiojo duris: ir kitos 69 istorijos iš šešių žemynų“ ir kt.“.

Ką pasėjame, tą ir pjauname

Aktorė Eglė Jackaitė, jau metai suteikianti emocinę pagalbą krizes išgyvenantiems žmonėms teigia, jog labai svarbu žmogų išklausyti, neskubant, tiesiog leisti jam išsikalbėti.

Nuoširdumas, gerumas, atvirumas, supratimas, jautrumas, empatija – tai, kuo galime padėti šalia esančiai sergančiai sielai.

Pačiai aktoriai išlaikyti pozityvumą padeda tikėjimas, pasitikėjimas, malda, pozityvumas.

„Atsitinka, kas atsitinka. Nėra atsitiktinumų. Tai kas vyksta visame pasaulyje – yra mūsų neteisingo gyvenimo pasekmė. Juk ką pasėjame, tą ir pjauname. Svarbu išties priimti šią akimirką, gyventi šia minute, sekunde, šiuo susitikimu, šiuo pokalbiu ir pozityviai, be baimės.

Juk kvaila bijoti to, kas nuo manęs nepriklauso. Bijoti reikia kiek ir ko negero pats gali padaryti sau ar kitiems“, – pasakojo E.Jackaitė.

Šiuo metu aktorė skaito Konkordijos Antarovos knygą „Du gyvenimai“, kurią įvardija kaip storiausią lig šiol skaitytą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.