Britų žiniasklaida įvardijo, kas slypi po Elizabeth II reakcija į Meghan ir Harry interviu

Britų žiniasklaida karalienės Elžbietos II reakciją į anūko princo Harry‘io ir jo žmonos Meghan interviu vertina kaip susitaikymo gestą. Karališkoji šeima ištiesė porai „alyvos šakelę“, – trečiadienį rašo laikraštis „Metro“. „Ši reakcija buvo labai protinga, rami, kilniaširdiška (...) ir susitaikymo dvasia“, – BBC stočiai sakė kelių biografijų apie karališkąją šeimą autorius Hugo Vickersas.

 Meghan Markle ir princas Harry, Elizabeth II.<br> LR koliažas.
 Meghan Markle ir princas Harry, Elizabeth II.<br> LR koliažas.
 Meghan Markle ir princas Harry.<br> Scanpix/FP nuotr.
 Meghan Markle ir princas Harry.<br> Scanpix/FP nuotr.
Elizabeth II.<br> Scanpix/PC nuotr.
Elizabeth II.<br> Scanpix/PC nuotr.
Elizabeth II, Meghan Markle ir princas Harry.<br>Scanpix nuotr.
Elizabeth II, Meghan Markle ir princas Harry.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Rasa Strimaitytė

Mar 10, 2021, 2:54 PM, atnaujinta Mar 10, 2021, 3:01 PM

Meghan ir Harry interviu JAV pokalbių laidų vedėjai Oprah‘ai Winfrey JAV buvo transliuojamas sekmadienį, o Jungtinėje Karalystėje – pirmadienį. Antradienio vakarą karalienė Elžbieta II paskelbė pranešimą.

„Iškelti klausimai, ypač tie, kurie susiję su rasizmu, kelia nerimą“, – teigė 94 metų monarchė.

Laikraštis „The Telegraph“ komentavo, jog karalienės pasirinkti žodžiai rodo, „kad šeima sutinka ne su viskuo, ką pasakė Sasekso hercogai“. Karalienės pareiškime teigiama: „Nors kai kurie prisiminimai gali skirtis, jie vertinami labai rimtai ir šeima juos aptars privačiai“.

Elžbieta II sakė, jog „visa šeima nuliūdinta sužinojusi apie tai, kiek iššūkių Harry'iui ir Meghan kėlė pastarieji keleri metai“. Jos anūkas ir Meghan bei jųdviejų sūnelis Archie‘is „visuomet bus labai mylimi šeimos nariai“.

„The Times“ rašė: „Nors pareiškime, kaip tikėtasi, pabrėžiama šeimos meilė Harry‘iui ir Meghan, galutinis rezultatas yra aiškesnis nei daugelis įsivaizdavo“. Rūmai esą sutinka ne su visais kaltinimais.

Bulvarinis laikraštis „The Sun“ karalienė citatą „Kai kurie prisiminimai gali skirtis“ pasirinko kaip pavadinimą, kad pabrėžtų besitęsiančius nesutarimus.

Meghan interviu atskleidė, kas jos nėštumo metu karališkojoje šeimoje būta pokalbių apie tai, „kokia bus jos vaiko odos spalva“.

Be to, 39-erių buvusi aktorė pasakojo, kad dėl nuolat neigiamų britų žiniasklaidos straipsnių ją kamavo mintis apie savižudybę, tačiau jei nebuvo leista pasinaudoti psichologo pagalba, kad nebūtų pakenkta karališkosios šeimos įvaizdžiui. Harry‘is pasakojo, kad jautėsi savo tėvo princo Charleso „paliktas likimo valiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.