Lovos, kurioje vestuvių naktį praleido G. Clooney su žmona, kaina – pritrenkianti: daugelis negalėtų sau to leisti

Venecijos (Italija) aristokratų porai – Giberto ir Biancai Arrivabene priklauso Papadopoli rūmai (Palazzo Papadopoli), kuriuose įsikūręs vienas ištaigingiausių pasaulio viešbučių. Išskirtine prabanga tviskantį statinį išgarsino trijų Auksinių gaublių ir dviejų „Oskarų“ laimėtojo, Holivudo žvaigždės George’o Clooney (59 m.) ir žmogaus teisių advokatės, iš Libano kilusios Amal Alamuddin (43 m.) vestuvės.

 Viešbutis išgarsėjo dėl garsiosios poros vestuvių.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Viešbutis išgarsėjo dėl garsiosios poros vestuvių.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Garsusis viešbutis.<br> REUTERS/ Scanpix nuotr.
 Garsusis viešbutis.<br> REUTERS/ Scanpix nuotr.
 Garsusis viešbutis.<br> REUTERS/ Scanpix nuotr.
 Garsusis viešbutis.<br> REUTERS/ Scanpix nuotr.
Geidžiamiausio vienišiaus vardą turėjęs aktorius G.Clooney ir jo žmona A.Alamuddin.<br> Scanpix nuotr.
Geidžiamiausio vienišiaus vardą turėjęs aktorius G.Clooney ir jo žmona A.Alamuddin.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 23, 2021, 10:42 PM

Puspenkto šimto metų prie Venecijos Didžiojo kanalo įsikūrę rūmai savo elegantišku baltumu sudaro kontrastą vandeniui, kuris giedrą rytą skleidžia žalsvai mėlyną spalvą.

Iš kaimynystėje esančių prašmatnių Venecijos San Polo kvartalo statinių Papadopoli rūmai išsiskiria didybe ir elegancija.

Rūmų istoriją pirmiausia kūrė trys italų šeimos – Coccinos, turtingi statytojai iš Bergamo, po to broliai Nicolo ir Angelo Papadopoli. Jie statiniui suteikė neorenesanso spindesį ir davė savo vardą. Ir galiausiai – aristokratų Arrivabene šeima, kuriai šį brangakmenį padovanojo santuoka.

Bet elegantiškuosius rūmus pasaulyje išgarsino Holivudo žvaigždė G.Clooney.

Geidžiamiausio vienišiaus vardą turėjęs aktorius 2014-aisiais Venecijoje vedė Amal – jis įspūdingai šventei ir vestuvių nakčiai išsinuomojo visus rūmus. Tuomet jų nuotraukos apkeliavo visą pasaulį.

Po dvejų metų Papadopoli rūmus savo vestuvių vieta pasirinko garsusis vokiečių futbolininkas Bastianas Schweinsteigeris (36 m.) ir Serbijos tenisininkė, buvusi pirma pasaulio raketė Ana Ivanovič (33 m.).

Kaip ir visi svečiai, kurie dabar atvyksta į rūmuose įsikūrusį ištaigingą viešbutį „Aman Venice“, abi įžymiosios poros atplaukė motorine valtimi į privačią prieplauką.

Rūmų savininkai – grafas Giberto Arrivabene Valenti Gonzaga ir jo žmona Savojos-Aostos princesė Bianca dar ir dabar gyvena Papadopoli rūmuose.

Šeima įsikūrusi viršutiniame aukšte, tiesiog po masyviomis stogo sijomis. Ten, kur salės atrodo kuklesnės ir ne nebe tokios aukštos kaip katedros vidus, aristokratų pora susikūrė jaukius namus sau ir savo penkiems dabar jau suaugusiems vaikams.

Viešbutis „Aman Venice“ naudojasi vestibiuliu ir dviem prabangiai įrengtais aukštais. Turint omenyje, kad gyvenamojo ploto dydis 6500 kv. m rūmų savininkams lieka daugiau nei pakankamai vietos.

Papadopoli rūmų šeimininkui priklauso veikiausiai romantiškiausia privati Venecijos terasa ant stogo. Užlipus stačiais laiptais ir praėjus pro siauras duris atsiveria kvapą gniaužianti miesto bažnyčios bokštų ir stogų panorama. Giedromis dienomis žvilgsnis aprėpia net tolumoje boluojančias sniegu apklotas Alpių viršūnes.

„Esu užaugęs šiame name. Ši vieta – mano gyvenimas. Tėvas mirė, kai man buvo devyneri, ir mačiau, kaip mano mama pardavinėjo baldus ir meno kūrinius, kad galėtų sumokėti paveldėjimo mokesčius“, – pasakojo grafas G.Arrivabene Valenti Gonzaga.

Dar ir dabar 69-erių aristokratas prisimena vaikystėje patirtą skausmą ir pažeminimą, kai iš namų vienas po kito buvo išnešami daiktai ir dedami į krovinines valtis.

Šie vaizdai ir patirti išgyvenimai įdiegė jam moralinį įsipareigojimą: „Nieko neparduodu! O jau rūmų – tikrai.“

Bet kaip išsaugoti istorine vertybe pripažintą pastatą, kurio mūrines sienas šimtmečius naikino potvyniai ir atoslūgiai?

240 langų, byrantis tinkas, išdužusi mozaika, sudegę elektros laidai, skylėti vamzdžiai, išblukę paveikslai – tokie remontai kainuoja milžiniškas sumas. Pinigai dingsta tarsi godaus drakono nasruose.

Daugelį metų grafas antrąjį pastato aukštą buvo išnuomojęs valstybei, bet ir gautos sumos nepakako visiems būtiniems darbams atlikti.

Kai 2007-aisiais jį aplankė Indonezijos milijonierius, viešbučių tinklo „Aman“ įkūrėjas Adrianas Zecha (88 m.), grafui G.Arrivabene Valenti Gonzagai išmušė laiminga valanda.

„Jis anuomet norėjo rūmus pirkti, bet, žinoma, atsisakiau, kaip ir dešimties ankstesnių pasiūlymų. Galiausiai sutarėme dėl daugiau nei 30 metų nuomos sutarties“, – pasakojo aristokratas.

Bet Papadopoli rūmų savininkas iškėlė nediskutuotiną sąlygą: šeima lieka čia gyventi.

„Todėl gyvename dabar savo rūmuose ir kartu viename gražiausių pasaulio viešbučių“, – džiaugėsi grafas.

Dabar į „Aman Venice“ atvykstantys superturtuoliai už naktį apartamentuose moka įspūdingą sumą.

Norintys miegoti prabangioje lovoje, kurioje G.Clooney ir Amal Clooney praleido vestuvių naktį, turi pakloti beveik 5000 eurų. Į šią sumą įeina ir pusryčiai.

Parengė: Ona Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.