5 kirpčiukų tipai: kas madinga ir kaip sužinoti, kurie tinka?

Kirpčiukų kirpimas – svarbus išvaizdos sprendimas. Šiandien kirpčiukai yra viena iš populiariausių plaukų tendencijų, todėl pristatomi penki kirpčiukų stiliai, kurie visiems patinka ir kurie padės lengviau apsispręsti žengti šį žingsnį.

 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
 Serialas „Bridgerton“.<br> Scanpix nuotr.
 Serialas „Bridgerton“.<br> Scanpix nuotr.
 Farrah Fawcett 1979-aisiais.<br> Scanpix nuotr.
 Farrah Fawcett 1979-aisiais.<br> Scanpix nuotr.
 Jane Birkin.<br> Scanpix nuotr.
 Jane Birkin.<br> Scanpix nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Parengė Aistė Blaževskytė

Apr 2, 2021, 11:13 AM

Kirpčiai gringe

Pirmiausia, kalbėsime apie populiariausią kirpčiukų tendenciją: tą, kurią matome daugiausiai. Gringe kirpčiukų pavadinimas atsirado iš angliškų žodžių „fringe“ (liet. pakraštinis) ir „grown out“ (liet. išaugęs). Pirmasis salono „David Künzle“ stilistas ir direktorius Paul Tudor teigė, kad jam labai patinka šio stilio kirpčiukai: „Aš dievinu šiuos kirpčiukus dėl jų nepaklusnumo, jie puikiai tinka trumpam kirpimui, nes nereikalauja daug priežiūros: patogu, labai efektyviai išryškina veido bruožus ar žvilgsnį, be to, paslepia plačia ar aukštą kakta“.

Tai XXL dydžio kirpčiukai, kurie tampa užuolaidų tipo labai panašūs į stilingus Jane Birkin kirpčiukus, kurie yra išskirstyti per vidurį. „Šio tipo kirpčiukai puikiai atrodo su palaidais plaukais, tačiau taip pat puikiai derinami su įvairiomis šukuosenomis, kaip, pavyzdžiui, uodegėlėmis ar žemai surištu kuodu. Taip yra todėl, nes ilgiausia dalis lieka kaip atkreipiantis dėmesį efektas. Be to, šiuos kirpčiukus labai patogu šukuoti ir idealiai tinka turintiems mažai laiko ir norintiems puikių rezultatų su mažomis pastangomis“, – sako „Salón Blue“ direktoriu Raquelis Saizas.

Be to, tokio tipo kirpčiukai yra patogiausias variantas, jei norime pakeisti savo išvaizdą, neatsisakydami plaukų ilgio. Ilgi kirpčiukai suteikia taip vadinamo „judesio“ ir nereikalauja daug darbo juos sušukuoti, nes jie susilieja su visais plaukais.

Šie kirpčiukai puikiai prisitaiko prie visų veido tipų, o juos galima šukuoti įvairiais būdais.

Kirpčiukai Waft

Waft kirpčiukų stilius išpopuliarėjo praėjusiais metais ir lygiai taip pat išlieka populiarūs šiais. Tai – 7 dešimtmečio stilius, atsižvelgiant į legendinę Farrah Fawcett kirpčiukų versiją. Taip pat, galėtume sakyti, kad tai yra ankščiau aptartų kirpčiukų variantas, nes jie taip pat gana ilgi, tačiau tiesa ta, kad šie kirpčiukai turi savo ypatumų.

Pagal „Maison Eduardo Sánchez“ direktorių: „Tai ilgas, banguotas ir labai lengvas kirpčiukų sluoksnis, atnaujinta septinto dešimtmečio mada, Čarlio anglų stiliumi, integruota į plaukų šonus. Tai yra tendencija, kuriai padarė įtaką mūsų aptarta situacija: praėjus keliems mėnesiams, daugelis moterų matė, kad jų trumpesnis ir labiau apibrėžtas kirpčiukų pakraštys auga ir tampa šiek tiek ilgesniu, labiau susiliejančių su likusiais plaukais. Taip ši šukuosena iš 70-ųjų sugrįžo su jėga.“

Norint turėti tokius kirpčiukus, plaukų nuolydis priekyje yra būtinas. Būtent dėl to, kad kirpčiukai yra per vidurį, šis kirpimas nėra tinkamas apvaliems ar labai kvadratiniams veidams. Tai idealiai tinka ovalioms ir šiek tiek pailgoms veido formoms, taip pat – storiems plaukams ir ypač tiems, kurie yra šiek tiek banguoti. Plaukų spalva taip pat turi įtakos išvaizdai: šiek tiek lengvesnis kirpimas padeda sukurti šviesą ant veido.

Baby Bangs

Kita puiki kirpčiukų tendencija kyla iš Lady Daphne „Netflix“ serialo „Bridgerton“. Kaip apibūdina Eduardo Sánchezas: „Pagrindinė veikėja nešioja tiesius, per vidurį išsiskyrusius kirpčiukus. Dėl švelnių ir subtilių bruožų ji atrodo nuostabiai, tačiau tai nėra kirpčiukai, kurie tiktų visiems veidams. Ji derina juos su šukuosenomis ir banguotomis uodegėlėmis, taip pat kitomis šukuosenomis, kurios ypač tinka prie „Baby bangs“ kirpčiukų. O jos plaukų spalva, vario blondinė, dar labiau sušvelnina jos bruožus.“

Tiesa ir tai, kad, kaip komentuoja Eduardo, tai ne visiems palankus stilius, „svarbu neturėti per siauros kaktos ar apvalaus veido. „Kūdikių kirpčiukai“ tinka kampuotoms ir ovalioms veido formoms. Tačiau, jeigu turite apvalų veidą ir vis tiek norite nusikirpti šio stiliaus kirpčiukus, sušukuokite kirpčiukus į šoną „. Be to, tokius kirpčiukus patartina derinti su vidutinio ilgio plaukais „ypač gerai atrodo su netvarkingomis šukuosenomis, kurios palieka laisvas šonines sruogas, kurios įrėmina veidą, ir krenta per patį veido pakraštį, kad vizualiai prailgintų“.

Panašiai apie šiuos kirpčiukus atsiliepia ir stilistas David Künzle: „laikau šiuos „kūdikio kirpčiukus“ labai jaunatvišku kirpimu, kuris yra pritaikomas visų tipų kirpimams, išskyrus labai garbanotus plaukus. Asmeniškai aš rekomenduoju jį tiesiems ir trumpiems plaukams arba labai trumpiems plaukams, nes tai suteikia labai šaunų įvaizdį. Geriausia, jei jūsų veidas yra kampuotas ir pailgas. Taip pat, labiau tinka ilgiems plaukams. Šie kirpčiukai paprastai pritaikomi daugeliui kirpimų, tiek ilgų plaukų, tiek trumpų plaukų kirpimams.“

Tiesūs kirpčiukai

Tiesūs kirpčiukai yra vis dar tendencijų viršūnėje. Taigi, Felicitas Ordás iš „Felicitas Hair“ pasisakė už kirpimus, kurie jau buvo 60-ųjų tendencija su futuristiniu prisilietimu, priešingai nei kasdieniškesni: „6 dešimtmetyje atsirado pirmieji hipiai, kurie buvo su tokiomis pailgomis linijomis vadinamomis kirpčiukais su kuriomis šukuosenos atrodė labiau laukinės nei bet kada anksčiau. Šie žymūs užuolaidų kirpčiai suteikė naują priežastį padaryti dabar madingus tiesius kirpčiukus dar patogesnius ir patrauklesniu. Visa tai dabar vėl grįžta.“

Garbanoti kirpčiai

Neabejotinai, tarp tendencijų, kurias pastaruoju metu matome, garbanotų plaukų stilius ima viršūnę. Dėl šios priežasties, būtent garbanoti kirpčiukai dabar yra visiška tendencija, ypač įkvėpta Jim Morrison. Šie garbanoti kirpčiukai puikiai tinka ovaliems ir pailgiems veidams. „Šie kirpčiukai nešiojami siekiant strategiškai kontroliuoti plaukų apimtį. Taip pat, kirpčiukų ilgis turi pasiekti antakius – tai suteikia žvalumo, nerūpestingumo ir yra labai lengvai prižiūrimi“, – prisipažįsta Barselonos „SK Style Barcelona“ direktorius Aleksander Kiryliuk.

Kaip išsirinkti mums labiausiai tinkamus kirpčiukus?

Visų pirma, turėtume pasikliauti stilisto nuomone. Geriausia pasirinkti pagal veido formą ir plaukų ypatybes.

Pasak „TBC Hair“ plaukų koloristo ir stilisto Fran Galan, kirpčiukai tinka visiems, tereikia rasti kiekvienam asmeniui tinkamą stilių.

Pasak eksperto, kirpčiukai, turi galią pakeisti veido išraišką, pagerinti bruožus (arba juos paslėpti) ir padeda atnaujinti individualų stilių.

Bet kokiu atveju, galime pasakyti, kad tiesus ir tankūs kirpčiukai yra tinkamas pasirinkimas pailgiems veidams, o užuolaidų tipo kirpčiai rekomenduojami kvadratiniams ar apvaliems veidams. Bet kokiu atveju, kirpčiukų kirpimas priklausys nuo kelio kriterijų: kirpimo, plaukų ir veido tipo bei stiliaus.

Kaip bebūtų, šios pavasario-vasaros kirpčiukų tendencija yra geras pasirinkimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.