Paaiškėjo paslaptingi „Microsoft“ įkūrėjo Billo Gateso ryšiai

Žinią, kad suka skirtingais keliais po 27 santuokos metų, „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas (65 m.) su žmona filantrope Melinda (56 m.) paskelbė pačioje gegužės pradžioje. Visą tą laiką pasaulyje netyla kalbos apie tikrąsias šių skyrybų priežastis. Pasauliui smalsu ir turtai, kuriuos dalysis viena turtingiausių pasaulio porų.

Skyrybų procesui įsibėgėjant smulkmenų ir detalių tikisi ne tik visuomenė, bet ir žmonės, gerai pažinoję Billą ir Melindą.<br>Scanpix
Skyrybų procesui įsibėgėjant smulkmenų ir detalių tikisi ne tik visuomenė, bet ir žmonės, gerai pažinoję Billą ir Melindą.<br>Scanpix
Kalbama, kad net pradėdamas susitikinėti su Melinda – o jųdviejų meilė taip pat prasidėjo kaip tarnybinis romanas – Billas dėmesį rodė ir kitai moteriai kompanijoje.<br>Scanpix
Kalbama, kad net pradėdamas susitikinėti su Melinda – o jųdviejų meilė taip pat prasidėjo kaip tarnybinis romanas – Billas dėmesį rodė ir kitai moteriai kompanijoje.<br>Scanpix
Billo ir Melindos namai spindi prabanga: čia yra didelis baseinas su povandenine muzikos sistema, milžiniškas sporto klubas ir beveik šimto kvadratinių metrų valgomasis.<br>Scanpix
Billo ir Melindos namai spindi prabanga: čia yra didelis baseinas su povandenine muzikos sistema, milžiniškas sporto klubas ir beveik šimto kvadratinių metrų valgomasis.<br>Scanpix
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 14, 2021, 8:04 AM

Gandų ir pačių įvairiausių apkalbų pilni kone visi bulvariniai leidiniai, tačiau milžinėje „Microsoft“ visą šį laiką – spengianti tyla. Apie Gatesų skyrybas čia nekalbama.

Kompanijoje apie tai nebuvo kalbama per jokius susirinkimus nei pasauliniu, nei vietos lygiu, nebuvo siunčiami masiniai laiškai darbuotojams siekiant juos informuoti apie pokyčius.

Ši žinia niekaip nepaveikė darbuotojų kasdienybės ir rutinos, o visos žinios, kurias turi darbuotojai, – iš spaudoje skelbiamų naujienų.

Tiesa, Billas šią kompaniją formaliai paliko dar 2008-aisiais. Nuo tada abu sutuoktiniai didžiąją dalį laiko skyrė savo įkurtam labdaros fondui.

Kad ir kaip tylu būtų kompanijoje, o Billas su Melinda neduoda peno jokioms kalboms, jų randasi vis daugiau. Skyrybų procesui įsibėgėjant smulkmenų ir detalių tikisi ne tik visuomenė, bet ir žmonės, gerai pažinoję porą. Ir tų detalių sužinoma vis daugiau.

Kalbama, kad Melindos aplinka pasamdė privatų seklį, kuris turi sekti jos sutuoktinį ir atlikti savo tyrimą. Tikimasi, kad su šiuo tyrimu bus supažindinta ir visuomenė.

Kita vertus, ar tai tikrai tiesa, nežinia, nes M.Gates atstovai griežtai paneigė tokias kalbas, pavadino jas farsu ir pridūrė, kad nei Melinda, nei kas nors iš jos aplinkos niekada neužsakinėjo tokių privataus seklio paslaugų ir nesiėmė privataus tyrimo.

Nors „Microsoft“ oficialiai nekomentuoja naujienų apie bosų skyrybas, pavieniai darbuotojai vis prasitaria apie romantiškus Billo ryšius kompanijoje ir už jos ribų ar ne visai deramą jo elgesį su kai kuriomis pavaldinėmis.

2001-aisiais B.Gatesas buvo žmogus, kuriuo ne itin pasitikėjo ir jo darbuotojai, ir pasaulis. Tuomet jam buvo iškelta nepasitikėjimo byla, kurią „Microsoft“ pralaimėjo.

Po šios nesėkmės kone du dešimtmečius Billas siekė susigrąžinti savo ir kompanijos reputaciją – dėjosi tik technologijomis besidominčiu keistuoliu, investavo į viešuosius ryšius ir atrodė tylus geruolis, stengiantis pagydyti visą pasaulį.

Juodu su Melinda per savo fondą skyrė milijardus dolerių kovai su maliarija, klimato kontrolei ir alkstantiems žmonėms, o Žemę ištikus koronaviruso pandemijai buvo vieni pirmųjų, paaukojusių milžiniškas lėšas vakcinos kūrimo tyrimams.

Įvairiems socialiniams, sveikatos apsaugos, švietimo ir kitiems projektams „Bill & Melinda Gates Foundation“ jau yra paskyręs apie 40 mlrd. eurų.

Kad ir kaip būtų, viena tikrai aišku – skyrybų kaltininkas yra Billas. Vienas „Microsoft“ darbuotojas atskleidė, kad dirbti su juo buvo ypač sudėtinga. Darbuotojus riboja griežtos konfidencialumo sutartys, tad jų burna visada turi būti lyg užsiūta kalbant tiek apie darbo reikalus, tiek apie asmeninius kompanijoje vykstančius dalykus.

Kalbama, kad darbuotojų kalbas visada stebi Billo teisininkai, tad daugelis bijo net išsižioti apie tai, kokie gandai sklando aplinkui. Ką jau kalbėti apie tai, kad kas nors drįstų pasakyti tiesą.

Kad Billas nevengia meilės romanų, kalbos sklinda jau seniai. Kalbama, kad net pradėdamas susitikinėti su Melinda – o jųdviejų meilė taip pat prasidėjo kaip tarnybinis romanas – vyras dėmesį rodė ir kitai moteriai kompanijoje.

Vakarienės ar į pasimatymą Billas dailiosios lyties atstoves kviesdavo elektroniniu paštu nusiuntęs laišką.

Žmonėms, kurie dirbo Billui, jo nuotykiai visada buvo tarsi vieša paslaptis. Vienas darbuotojų sakė, kad į darbą vyras atvykdavo „Mercedes“ automobiliu, o po valandos iš kompanijos išvažiuodavo jau auksinės spalvos „Porsche“.

„Visi supratome, kad jis vykdavo susitikti su kitomis moterimis. Žinojome, kad būta daug susitikimų, kurie rengiami ne biure ir jų nėra įrašytų jo darbo kalendoriuje“, – kalbėjo šaltinis.

Anksčiau ir pats Billas prisipažino, kad kompanijoje turėjo meilės romaną, bet jo atstovai tikino, kad jis baigėsi draugiškai ir nėra Billo atsistatydinimo iš „Microsoft“ priežastis.

Atsistatydinimo tuomet paprašė kompanijos valdyba, pareiškusi, kad B.Gateso ryšiai su viena darbuotoja nėra tinkami.

Tačiau ir „Microsoft“, ir Gatesų labdaros fondas tuomet paskelbė, kad B.Gateso pasitraukimas iš technologijų milžinės – tik siekis daugiau atsiduoti pasaulio gelbėjimui – fondo veiklai.

Negana to, Billas su Melinda buvo susitarę, kad kartą per metus vyras atostogaus savo namuose Šiaurės Karolinos paplūdimyje su savo buvusia mylimąja Ann Winblad. Su šia investuotoja Billas susitikinėjo iki pažinties su Melinda ir visada teigė, kad jų santykiai – itin draugiški, bet ne romantiški.

Užsienio žiniasklaida skelbė, jog Ann ir Billo meilė nutrūko dėl to, kad moteris jau troško vedybų, o Billas buvo atsidavęs darbui savo kompanijoje ir apie vestuves nė negalvojo. O prieš vestuves su Melinda turtuolis paprašė ir Ann patarimo – ši jų santuokai pritarė.

Manoma, kad skyrybos Gatesų namuose brendo jau nuo 2019-ųjų, – tuomet Melinda kreipėsi į skyrybų teisininkus. Viena priežasčių galėjo būti ir Billo bei finansininko Jeffrey Epsteino santykiai – šis seksualinis nusikaltėlis kalėjime nusižudė būtent 2019-ųjų rugpjūtį.

J.Epsteinas buvo apkaltintas seksualiniai išnaudojęs daugiau nei dešimt paauglių mergaičių savo prabangiame būste Manhatane Niujorke, Palm Bičo rezidencijoje Floridoje ir vienoje jam priklausiusių salų JAV Mergelių salose.

Melinda ir jos patarėjai teisės klausimais 2019 m. spalį kelis kartus paskambino į „The New York Times“, kai laikraštis pranešė, kad B.Gatesas buvo daug kartų susitikęs su J.Epsteinu. Teigiama, kad viename susitikimų vėlyvu paros metu B.Gatesas labai ilgai užsibuvo J.Epsteino namuose.

2019 m. B.Gateso atstovė spaudai Bridgitt Arnold sakė, kad programinės įrangos magnatas ir J.Epsteinas kelis kartus susitiko aptarti labdaros reikalų. Esą B.Gatesas gailisi dėl susitikimų su J.Epsteinu ir pripažįsta, kad tai buvo klaida.

Neaišku, kiek tokių gandų ir faktų apie vyro aistrą kitoms moterims pasiekė Melindą ir kaip ji į juos reaguodavo. O galbūt būtent tokie gandai ir paskatino ją kreiptis į skyrybų advokatus?

Porai artimi šaltiniai yra sakę, kad Melindos ir Billo šeimoje jau kurį laiką tvyrojo nemenka įtampa, kad jie gyveno atskirus gyvenimus.

Kalbama ir apie tai, kad pora buvo nusprendusi oficialiai nesiskirti tol, kol jauniausia jų dukra baigs vidurinę mokyklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.