Ieva Mackevičienė atskleidė, kodėl jos nesutiksite fizinėje parduotuvėje

Daugeliui puikiai pažįstama nuomonės formuotoja, populiarios merginų tinklalaidės kūrėja, dviejų vaikų mama Ieva Mackevičienė – veikli ir aktyvi moteris, nemėgstanti švaistyti laiko veltui. Kruopščiai sustyguotoje jos dienotvarkėje darbai numatyti bent mėnesį į priekį, tačiau netgi gyvendama tokiu ritmu Ieva vis tiek sugeba atrasti laisvo laiko sau. Apie tai, kodėl jos praktiškai niekada nesutiksite fizinėje parduotuvėje ir kaip savo gyvenimo ritmą suderina su kasdienėmis veiklomis, pasakoja pati Ieva.

 Ieva Mackevičienė.<br> Asmeninio arcyvo nuotr.
 Ieva Mackevičienė.<br> Asmeninio arcyvo nuotr.
 Ieva Mackevičienė.<br> Asmeninio arcyvo nuotr.
 Ieva Mackevičienė.<br> Asmeninio arcyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 10:53 AM, atnaujinta Nov 10, 2023, 4:45 PM

Iš anksto nesuplanuotiems reikalams išmoko pasakyti „ne“

„Man labai svarbu darbus susižymėti kalendoriuje, atsakingai jį pildau ir vadovaujuosi – jau dabar galėčiau pasakyti, kaip atrodo mano lapkričio mėnuo. Taikau auksinę taisyklę – per savaitę pasilikti vieną laisvą dieną. Dalį jos laiko skiriu namų tvarkymuisi, dalį sau. Kartais tai būna tiesiog buitinis apsipirkinėjimas, bet kur kas labiau džiaugiuosi, kai turiu galimybę iš tiesų pabūti su savimi: pasivaikščioti, pamedituoti, paskaityti knygą ar kitaip atsipalaiduoti“, – prisipažįsta moteris.

Pasak jos, laiko planavimas prideda disciplinos ir apsaugo nuo papildomų veiklų ar pasiūlymų, kurių pastaruoju metu yra išmokusi atsisakyti.

„Būdavo, ankščiau paskambina kas nors ir pasiūlo dar šiandien ar ryt kokį neva skubų darbą. Dabar išmokau jų atsisakyti, priminti apie planavimą. Man balansas tarp reikalų bei asmeninės gerovės yra be galo svarbus. Juk tai – mano gyvenimas, mano laikas, nenoriu nieko daryti per prievartą“, – apie savo gyvenimo ritmą pasakoja I. Mackevičienė.

Iš naujo atrado pirkimą internetu

Žinoma moteris prisipažįsta, kad jau daugiau kaip metus prie laiką taupančių būdų priskirtų ir gerokai pasikeitusius apsipirkimo įpročius.

„Dabar į fizines parduotuves užsuku tik išskirtiniais atvejais, nes absoliučiai didžiąją dalį pirkinių – drabužius, kosmetiką, namų apyvokos prekes, baldus, vaikų priežiūros ar kitus buitį palengvinančiais daiktus – tiesiog įsigyju internetu. Tokį apsipirkimo būdą atradau dar gerokai iki pandemijos, maždaug prieš ketverius metus, tik tuosyk verslas nebuvo toks išsivystęs, pristatymas trukdavo kur kas ilgiau, o ir pati paslauga kainuodavo nemenką dalį viso pirkinių krepšelio. Pamenu, kad tuo metu siuntos iš Kauno kartais tekdavo laukti ilgiau nei iš Vokietijos, nes pastaroji kur nors pasimesdavo, kurjeriai vėluodavo ar tiesiog nebūdavo laisvo paštomato“, – prisimena I. Mackevičienė.

Dabar, anot I. Mackevičienės, prekių atsiėmimas ar išsiuntimas jai tapo įprasta ir laiko negaišinančia veikla, o rezultatas – toks pat geras, kaip tą padarytum pats.

„Juokas juokais, bet su dalimi kurjerių bendraujam kaip su senais pažįstamais, prasilenkdami gatvėje net susimojuojame. Nuolat naudojuosi jų paslaugomis ir nebeįsivaizduoju grįžimo tuos kelis metus atgal į praeitį. Šiandien užsisakai – ryt turi. Tas pats ir su paštomatais – kas gali būti geriau, kai sau patogiu laiku gali bet kada pasiimti siuntą iš ten, kur tau pakeliui. Pavyzdžiui, iš „Venipak“ paštomatų atsiėmimas trunka vos 3 sekundes, jokio kontakto, jokio bereikalingo kalbėjimo ar įtikinėjimų pirkti dar ką nors papildomai“, – patirtimi dalijasi nuomonės formuotoja, pridurdama, kad tai ypač aktualu artėjant kalėdiniam laikotarpiui.

Taip pat I. Mackevičienė atskleidžia, kad pirkimas internetu ir išmanūs, prie pirkėjo gyvenimo ritmo prisitaikantys prekių pristatymo būdai taupo ne tik laiką, jėgas, nervus, bet ir padeda išvengti neplanuotų išlaidų.

„Prekes gaudamas per kurjerį prie namų durų ar į paštomatą, jau būni susiformavęs konkretų pirkinių krepšelį, o tą patį darydamas fizinėje parduotuvėje, neatsispiri impulsyviems pirkiniams. Pavyzdžiui, neseniai užsukau į turgų kelių būtinų produktų. Ne tik prastoviniavau eilėse, sugaišau apie pusantros valandos, bet ir prisipirkau tikrai nebūtinu prekių. Taip galutinė suma nuo planuotų išleisti kelių eurų išaugo keliskart“, – juokiasi Ieva.

Skiria daugiau dėmesio sau ir mėgstamoms veikloms

I. Mackevičienė prisipažįsta, jog dabar, pakeitus apsipirkimo įpročius, netikėti ir ilgiau trunkantys apsilankymai dideliame prekybos centre jai kelia stresą ir bereikalingą įtampą, todėl pastarųjų tikslingai vengia.

„Manau, kad ta laisva diena tvarkaraštyje atsiranda dėl to, nes išmokau racionaliai paskirstyti laiką, planuoti buities darbus ir atsisakyti tokių veiklų, kurias taip pat gerai gali atlikti kiti, pavyzdžiui, pristatyti siuntą su man reikalingais pirkiniais iš konkrečios parduotuvės. Toks, rodos, paprastas dalykas kaip apsipirkimas dideliame mieste, kai skirtingų prekių kartais tenka ieškoti skirtingose prekybos vietose, atima išties daug energijos ir mane ištinka natūrali laimės būsena, kai galiu jį skirti savo reikmės ar veikloms.

Valanda mankštos, meditacija, puodelis kavos, pažaidimas su vaikais ar tiesiog dar vieno stalčiaus namuose sutvarkymas – tai gerokai prasmingiau, nei slampinėti bereikalingai po parduotuves ir po to tempti tuos sunkius pirkinius namo“, – įsitikinusi žinoma moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.