Jogaila Morkūnas pasakė, kodėl jo gyvenimas sunkiai suderinamas su šeimos kūrimu

Jogaila Morkūnas yra bene žinomiausias ir sėkmingiausias renginių organizatorius Lietuvoje. Surengti prabangią šventę pagal griežčiausią protokolą prezidentūroje ar turtingiausio šalies verslininko vestuves jam yra kasdienybė. Tačiau ar toks jo atsidavimas tam, ką daro, suderinamas su ramiu šeimynišku gyvenimu? Žinomas vyras atvirai sako, kad tai visiškai nesuderinama.

Jogaila Morkūnas.<br>LR archyvo nuotr.
Jogaila Morkūnas.<br>LR archyvo nuotr.
Jogaila Morkūnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jogaila Morkūnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jogaila Morkūnas.<br>LR archyvo nuotr.
Jogaila Morkūnas.<br>LR archyvo nuotr.
Jogaila Morkūnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jogaila Morkūnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jogaila Morkūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jogaila Morkūnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jogaila Morkūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jogaila Morkūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2021-11-22 11:06, atnaujinta 2021-11-22 18:01

„Šiame darbe tu negali planuoti. Ar aš galėčiau suplanuoti 2022 metų vasaros atostogas su šeima? Taip, aš galėčiau, bet o jeigu ne? O jeigu didelis renginys ir esu atsakingas iki negalėjimo?

Mes nesame pasišventę. Tai yra mano darbas ir atsakomybė. O gulėti Turkijos pliaže ir sakyti, kad čia dabar man atostogos? Kokios man atostogos, kai mintys verda ten. Kiek mano gyvenime yra bilietų nuplovę tokie renginiai. Labai sunku būti su kažkuo kitu ir derinti, sinchronizuoti savo gyvenimo judesius“, – šįvakar Delfi TV laidoje „Kasdienybės herojai“ apie save itin atvirai papasakos J. Morkūnas.

Jogaila patikina, kad jo televizijoje neliko sąmoningai: „Esu susitelkęs į tai, ką darau geriausiai – didelius korporatyvinius renginius ir jokių kitų formatų aš nenoriu.“

J. Morkūnas prisipažįsta pandemijos metu gyvenantis visiškame neapibrėžtume ir baimėje. Iki šiol tokiu metu Jogaila jau švęsdavo Kalėdas arba bent jau tiksliai žinodavo, kaip atrodys didžiosios metų šventės. „Per pandemiją tegali numatyti dvi savaites į priekį“, – sako Jogaila ir patikina, jog nei vieno iš dešimties savo darbuotojų neatleido, nes gerai žino, kaip vėliau būtų sunku vėl juos surasti.

Paklaustas, kaip įsivaizduoja savo gyvenimą po dešimties metų, laidos „Kasdienybės herojai“ pašnekovas tik nusijuokia: „Aš noriu švęsti gyvenimą, mėgautis šia diena ir apie tolimą ateitį išvis negalvoju.“

Tačiau ar jis norėtų vėl sukurti šeimą, pastatyti dar vieną namą ar pasodinti vieną kitą medį?

„Niekada negali sakyti ne, nes nežinai, kuo baigsis tas gyvenimas. Bet ir niekada negali būti tikras, kad tavo planai kada nors taps tokiais, kuriais tu galėtum didžiuotis.

Gal tu paslysi netyčia, o gal padarysi kažkokį stebuklą ir bus kažkas fatališko. Aš vis dar tikiu stebuklais ir tikiu, kad egzistuoja Kalėdų senelis. Tikrai tikiu. Aš gi buvau pas jį. Buvo bičas su barzda balta. Aš vis dėlto tikiu, kad taika pasaulyje bus, baigsis COVID–19 ir vėl mes grįšime į savo išprotėjusį pasaulį, kuriame mes džiaugsimės tuo, ką darome“, – sako laidos pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.