Kęstas Rimdžius patarė, kaip išsirinkti šventinę aprangą: mažiau vis dar yra daugiau

Maža juoda suknelė ar žibanti vakarinė apranga? Ryškus makiažas ir įspūdinga šukuosena ar subtili elegancija? Patogūs sportbačiai ar spindintys aukštakulniai? Įvaizdžio namų „KUKLA Beauty Box“ įkūrėjas Kęstas Rimdžius (39 m.) įsitikinęs, kad per šventes moteris neturi spindėti kaip Kalėdų eglė, o svarbiausia vyro užduotis – atsižvelgti į savo damą.

 Kęstas Rimdžius.<br>V.Jokubausko nuotr.
 Kęstas Rimdžius.<br>V.Jokubausko nuotr.
 Kęstas Rimdžius.<br>V.Jokubausko nuotr.
 Kęstas Rimdžius.<br>V.Jokubausko nuotr.
  Kęstas Rimdžius.<br> V.Jokubausko nuotr.
  Kęstas Rimdžius.<br> V.Jokubausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 13, 2021, 1:48 PM, atnaujinta Dec 13, 2021, 1:49 PM

Praėję pandeminiai metai nepadovanojo mums šventinių susitikimų, tad ar norėsime burtis į kompanijas šiemet? Stilistas K.Rimdžius įsitikinęs – daugelis be galo pasiilgo išėjimo į žmones, bendravimo ir – puoštis.

„Tikiu, kad šventės šiemet bus įspūdingos. Žinoma, atsigręžus į pandeminius metus atsiras tokių, kurie ir liks savo sportiniuose kostiumuose.

Puikiai pamenu, kaip pernai viskas prasidėjo: visi puolė pirkti treningų, pradėjo dėvėti bespalvius drabužius. Net garsiausi mados prognozuotojai kalbėjo apie prabangos eros pabaigą ir skelbė patogumo eros pradžią.

Žmonės turėjo tiek užsibūti namuose, kad nebenorės švenčių, nebenorės puoštis, moterys atpras nuo aukštakulnių ir pagaliau visi supras, ką reiškia tikrasis patogumas.

Neabejoju, kad yra žmonių, kuriuos taip palietė pandemija. Tačiau tikiu, kad daugeliui įvyko atvirkščiai: tiek laiko namie po languotais pledais su pilkais treningais prasėdėję žmonės nori pagaliau suspindėti, moterys nori vėl puoštis, švęsti šventes ir vėl parodyti save.

Iki pandemijos jau buvome tarsi persisotinę visko – ir švenčių, ir prabangos, ir spindesio. O pandemija mus nusodino, leido mėgautis patogumu ir padarė taip, kad vėl pasiilgtume spindesio – ir stiliaus, ir širdžių.

Neabejoju, kad šis gruodis bus kaip niekada ryškus, spalvingas, blizgus ir to nereikia bijoti“, – svarstė garsus stilistas.

Klasikinės Kalėdų spalvos ir šiemet išlieka tos pačios – aukso, sidabro, juoda, balta ir, žinoma, raudona. Vis dėlto nė vienas mados tendencijas sekantis žmogus šiemet neapsieis be visų atspalvių žalios. Juolab kad šios spalvos drabužis bus itin madingas ir visais 2022-aisiais.

Kęstas įsitikinęs, kad svarbiausia ruošiantis šventei – suvokti, kur ji vyksta. Juk vienaip puošimės keliaudami į prabangų restoraną ar teatrą, visai kitaip – Kalėdas ar Naujuosius pasitikdami kaimo sodyboje su draugais ar artimųjų būryje namuose.

Dėvėdama ilgą siaurą suknelę ir avėdama batelius dvylikos centimetrų pakulne bare ar klube moteris tikrai jausis nepatogiai, jau po kelių valandų jos vienintelė svajonė bus išsinerti iš tokios aprangos.

„Jei kalbėtume apie tendencijas, mados vartojimo kultūra tikrai pasikeitė. Moterys nebenori būti įveržtos į korsetus, įspraustos į beprotiškus aukštakulnius, lyg Kalėdų eglutės apkabinėtos kaspinais, kai negali nei atsisėsti, nei pavalgyti, nei pakelti rankos.

Patogumas svarbu ir jis tikrai egzistuoja. O kalbėdami apie prabangą juk nebūtinai kalbame apie siluetą – galime kalbėti apie audinį: dekoruotą žvynais, siuvinėtą, blizgų šilką, aksomą. Tai, kas yra itin prabangu“, – sakė K.Rimdžius.

Moterims, kurios nenori būti labai ryškios ir spindėti, stilistas siūlo rinktis ypatingas detales: tai itin ryškūs batai, blizgūs aksesuarai, jei daili kaklo linija – dideli auskarai. Netikėtumo suteiktų, pavyzdžiui, prie juodo moteriško smokingo priderintos blizgios pirštinės, jos būtų pagrindinis viso ansamblio akcentas.

Manančias, kad juoda maža suknelė tinka visur ir visomis progomis, Kęstas turi nuvilti – toli gražu ne.

Šešiolikametė mergina su klasikine juoda suknele ir perlais tikrai atrodys lyg nusiaubusi mamos ar net močiutės spintą. Kita vertus, maža juoda aksominė suknelė jaunai merginai, suderinta su blizgiomis ar raštuotomis pėdkelnėmis, ją padarys jau nebenuobodžią.

Kalėdų ar Naujųjų metų sutikimui namuose ar kaimo sodyboje K.Rimdžius kviečia rinktis paprastesnius, pavyzdžiui, šviesių spalvų, derinius. Čia puikiai tiks kelnių ir storo šilto kašmyro megztinio derinys, siauri tamsūs džinsai ir platūs šilkiniai marškiniai. Vietoj žvynelinio audinio galima rinktis vadinamąjį liureksą, kuris turi švytėjimo, bet neturi prabangaus žvynelių efekto.

Nereikėtų pamiršti ir aksesuarų. Aukštakulnius, kaip ir sportbačius, įvaizdžio kūrėjas siūlo palikti spintoje – tokioje aplinkoje puikiai jausitės ir atrodysite su žemakulniais batais.

Ruošiantis šventei derėtų pagalvoti ne tik apie aprangą, bet ir apie plaukus bei makiažą. Jei rūbas paprastas ir nuosaikus, neryškių spalvų ar audinių, akcentas gali būti plaukai. Atviras veidas, plaukai, suimti į arklio uodegą ar susukti į didelį kuodą, dabar itin madinga. Šukuoseną galima puošti ir galvos aksesuaru – blizgia sege, kaspinu.

Smakro ir kaklo liniją tinka ryškinti blizgiais ilgais auskarais.

Kai rūbas itin ryškus, plaukai turi būti nuosaikesni. Puikiai tiks šlapio, banguoto efekto šukuosena – ji dabar labai madinga. Ištiesinti ar vos pabanguoti plaukai irgi neperkraus įvaizdžio.

Jei drabužio viršutinė dalis klasikinė balta ar pastelinės spalvos, makiažas gali būti ryškesnis ir padaryti ansamblį puošnesnį. Tačiau ryškinti ir marginti veido nereikia, jei rūbas įspūdingas ir išraiškingas.

„Kukliau, nebepuoškite to, ko nebereikia puošti. Siūlau išsirinkti vieną akcentą, kuris ir bus vakaro vinis. Tai gali būti rūbas, papuošalai, įmantri šukuosena ar ryškus makiažas“, – kalbėjo K.Rimdžius.

Įvaizdžio kūrėjas atkreipė dėmesį į tai, kad Naujųjų sutikimo vakaras – ilgas, todėl prieš puošiantis visada verta pagalvoti, ar taip apsirengus bus patogu vakaroti ilgą laiką.

Tautiniu nacionaliniu vyrų kostiumu Lietuvoje Kęstas vadina tamsiai mėlyną eilutę. Vyrams, keliaujantiems į šventę, stilistas siūlo neapsiriboti mėlynu, juodu ar kitos spalvos tamsiu kostiumu.

„Languoti, dryžuoti, dizaineris Juozas Statkevičius neseniai pristatė ir gėlėtus kostiumas – pažaiskite. Nebereikia bijoti nei spalvų, nei įmantresnių siluetų ar detalių“, – sakė jis.

Tačiau bene svarbiausia taisyklė vyrui ruošiantis šventei su dama – stilistiškai atsižvelgti į moters aprangą.

„Vyras yra moters aksesuaras. Jis gali ją padaryti dar gražesnę, paryškinti arba sugadinti. Ir tikrai nekalbu apie dermę, kai nuo moters sijono nukerpamas skuduras ir parišamas vyrui po kaklu, – ačiū Dievui, toks dermės suvokimas jau išguitas iš mūsų stiliaus suvokimo.

Jei moteris vilki ilgą šventinę suknelę, juodo kostiumo, baltų marškinių, kaklaraiščio, fantazijos, lakinių batų, matyt, neišvengsite. Vis dėlto jei dama puošiasi kokteiline suknele – padžiazuokite! Tai gali būti languoto švarko ir tamsių kelnių derinys, dryžuotos kelnės ir vienspalvis švarkas“, – kalbėjo stilistas.

Kai kuriais atvejais, pasak Kęsto, švarkas net nebūtinas. Puikiai atrodo juodos kelnės ir juodas golfas, prie kurių priderinti aukštos kokybės rudi batai. Ruošdamiesi neoficialiam vakarėliui neprašausite apsivilkę puošnesnius marškinius arba liemenę.

Vyrui savęs į kostiumą nereikia sprausti ir tada, kai dama į šventę eina su apranga, tinkama vakarėliui. Tada puikiai tiks klasikiniai mėlyni džinsai, šviesus golfas ir languotas švarkas ar paprasti marškinėliai ir aksominis švarkas, pavyzdžiui, bordo, tamsiai mėlynos ar dabar labai madingos alyvuogių spalvos.

„Nereikia apsiriboti darbinio kostiumo variantu. Visada pagalvokite, kad fotografuodamiesi su savo dama neatrodytumėte kaip iš skirtingų operų, – viena ruošėsi mėnesį, o kitas atlėkė tiesiai iš darbo. Kartais atrodo, kad pora gavo kvietimus į skirtingus vakarėlius ir netyčia susitiko prie fotosienelės“, – kalbėjo stilistas.

Stilistas turi nuomonę ir apie megztinius, išmargintus Kalėdų personažais, kurie pastaruoju metu itin populiarūs. Kęstas juokėsi, kad ir pats turi tokį rūbą, bet jis jau septynerius metus guli spintoje – neapsivilko nėkart.

„Įdomu tai, kad daugelis tokius turi, bet jų nesivelka. Tokie megztukai, man atrodo, tinkami tik šeimyninei Kalėdų fotosesijai“, – šypsojosi žinomas stilistas.

K.Rimdžius išskyrė ir teminius vakarėlius. Jei toks vyksta artimų, puikiai pažįstamų draugų kompanijoje, kur iš jūsų nepasijuoks ir kur kostiumus atsakingai ruošis visi šventės dalyviai, pasileiskite plaukus ir renkitės ką tik sugalvosite. Čia tinka net ir pašėlusios idėjos, juk tokios šventės būna kartą per metus!

Tačiau jei teminis vakarėlis – darbo šventė, Kęstas siūlo būti atsargesniems.

„Tokiu atveju nesiūlyčiau aklai pasikliauti padiktuota vakarėlio tema. Esu įsitikinęs, kad kvietime nurodytai temai atitikti visiškai pakanka kokio nors akcento, visus svečius tarsi jungiančios detalės, atspindinčios tam tikrą temą.

Pavyzdžiui, retro temai prie klasikinės aprangos tiks plunksnų boa ar skara su kutais, galvos aksesuaras. Tikrai nereikia padiktuota tema apsirengti nuo galvos iki kojų! Atminkite, kad tokiuose vakarėliuose didžioji dalis svečių tikrai itin rimtai nepažiūrės į kvietime nurodytą teminį aprangos kodą. Nepaslyskite ir netapkite pajuokos objektu, nepersistenkite, jauskitės patogiai“, – sakė K.Rimdžius.

Ko reikėtų vengti, kaip neprašauti, kaip nepersistengti ir iš švytinčios gulbės netapti vulgaria kate? K.Rimdžius šiuo atveju diktuoja taisykles.

Pirma, prieš ruošiantis į šventę gerai apgalvoti, kokioje aplinkoje, su kokiais žmonėmis ji vyksta. Vieta padiktuoja labai daug. Vienaip mes švenčiame artimų draugų būryje ir visai kitaip – su kolegomis, trečiaip – su šeima. Į darbo įmonės vakarėlį, matyt, nederėtų puoštis labai trumpa suknele su gilia iškirpte. Bet tokia suknelė, jei norisi atrodyti itin seksualiai, puikiai tiks draugų kompanijai.

Antra, vis dar gyva sena nerašyta taisyklė: jei atveriame viršų, paslepiame apačią. Arba atvirkščiai. Jei vilkime rūbą su gilia dekoltė arba korsetą, kuris apnuogina pečius, rankas, sijonas neturi būti trumpas, puikiai tinka ir plačios šilkinės kelnės. Jei renkamės mini sijoną ar net šortus (tai šiuo metu labai madinga), viršuje puoškimės laisvai – šilkiniais marškiniais ar palaidine, uždaru golfu, glaustinuke, suknele uždaru ar laisvu viršumi.

Trečia taisyklė – apie medžiagas. Jei renkatės ryškesnę, sunkesnę medžiagą – blizgančius, siuvinėtus, tapytus ar ryškius audinius, siluetą rinkitės nuosaikesnį, ramesnį. Kitaip bus perspausta.

Ketvirta – aksesuarai. Jei suknelė žibanti, jos dar labiau puošti blizgančiais auskarais ar apyrankėmis, žiedais ar net batais nereikėtų.

„Mažiau yra daugiau galioja ir per Kalėdas, kai visur garsiai rėkiama apie tai, kad nereikia bijoti žibėti. Subtilumas turi išlikti ir šventinėje aprangoje“, – patarė Kęstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.